Caută
  • Dan Izvernariu

Vivercontraluz: Pornind Timpul nostru

Întrebarea„ Ce era acolo înainte de creație? ” nu are sens. Timpul este o proprietate a creației, prin urmare înainte de creație nu exista ideia de înainte de creație. ” Cartea: "Eu, LUCIFER" _ Glen Duncan


In casnicia trecuta, ea, mi-a facut cadou un ceas valoros.

Mai tarziu (cateva luni) eu i-am facut cadou un ceas la fel de valoros, Timpul nostru , atunci, acasa in Lisboa se masura TISSOT.

Ca un facut am pornit ceasurile in acelas moment , ca un ritual al timpului nostru viitor; cu trei ani inaintea acestu-i eveniment in Timisoara cu putin inainte de-a emigra in acea iarna grea catre generoasa si viitorul nostru Rai , Lisboa , am mai pornit odata acest timp a ceasului oprit ce il aveam la mana, in Buzias in Hotelul Diwali(?!) azi cred ca nu mai exista cu acest nume.

Imaginea: Locul de unde toate au pornit in viata mea adevarata "Viitorul Incepe Azi"

Buzias H. Diwali >>>

Acest timp pornit in mod ritualic cu cateva saptamaini inainte de-a pleca definitiv din Romania in acest hotel, l-am numit "timpul refacerii vietii noastre" iar proiectul nostru s-a numit "Viitorul incepe azi!".

Ceasul ei a mai functionat cam 15 ani din ziua in care l-am pornit amandoi in Lisboa. Cand acesta s-a oprit de la sine , ea deja plecase in albastru.


Inainte de acesti timpi porniti in Buzias si in Lisboa, unul pentru plecare si refecere, altul pentru continuitatea nostra ca tovarasi de cuplu nu a existat nimic in viata mea pentru ca nu a existat posibilitatea creatiei.

Odata ce am plecat si ne-am rupt de mediul in care am trait 33 ani , Creatia a devenit obiectul principal al focalizarii noastre in a reusi in viata.

Am luat totul de la minus si nu de la 0 cum o mare parte au norocul. Dar, dar...am fost fericiti pentru fiecare mica si nesemnificativa victorie in noua societate , portuguêsa.


Ea, a plecat pentru ca , atata a fost timpul ei masurat in minute,ore, zile, ani, decade.

Timpul este contra creatie dar este creeat de aceasta, ce paradox.


In Marele Vid dupa acest eveniment in care intregul meu Univers s-a pulverizat, am inceput reconstructia, reconstructia contra timp, contra lumina, contra filosofiilor idioate religioase.


Viata este interesanta.

Ea va repeta mereu "karma" cu ajutorul memoriei noastre avand senzatia ca te repeti in fapte. Faptele insa se repeta pentru ca sunt pe calapodul tau , mereu sub un alt context dar la fel.Reme Jimenez Hernandez este actuala mea logodnica si viitor tovaras de drum, acum, la varsta mijlocie.

Amandoi suntem la aceasta complicata varsta ,50, in care "panica" te cuprinde gandind la ce repede a trecut si cat de repede va trece din ce a mai ramas. Stiti voi "panica varstei mijlocii".

Reme este rationala sanitara, este o socialista convinsa si o realista. Profesia ei nu permite dulcegarii si patima chiar daca tentatiie esoterice o incearca pentru curiozitate.

Ma studiaza discret, imi observa pasiunea mea involuntara pentru unicul obiect ramas in viata mea din trecut, ...o masina clasica si eleganta Jaguar sType executive, ce m-a salvat din multe si chiar urate lucruri si la care nu voi renunta niciodata.

In lungiile noastre discutii, ii povestesc despre conceptul meu despre timp/viata/fapte/concluzii. Ii place ce aude si chiar contribuie cu propriile idei.

De ziua mea, implinind 52, mi-a facut o surpriza, un ceas SWISS Made, JAGUAR (brand auto) pentru a porni nou timp, masina actuala catre un nou drum si viata incaodata in mod simbolic.Asa mi-a venit ideia geniala relationata cu simbolul aliantei noastre si mi-am propus ca ea la o anumita data sa primeasca ceasul sora din aceea-si marca pentru ca amandoi sa avem: acelas timp, acelas mecanism de deplasare si o marca comuna ce va tine loc de verighete.

In cazul nostru nonconformist la 50+... verighetele amintesc de casatoria traditionala; casatoria o vede Reme ca pe o incatusare formala ,pentru ca esposa(sotia) sau esposo (sotul) au si o alta conotatie in L. Esp. , cea de "catuse" sau frustrare.


In modul ei Hippy-es de-a vedea liberal lucrurile, simbolurile au alta semnificatie decat in mod curent acestea sunt uzate de profan asa cum sunt percepute.

Am cazut de acord ca doua ceasuri de mare valoare materiala dar mai ales spirituala sa ne reprezinte in acest drum pana la final.

Timpul meu, timpul ei, timpul nostru legat de viteza si de spiritul Jaguarului in locul a doua inele traditionale


Inca nu am hotarat ziua cand vom porni in acest an cele doua ceasuri, dar cred ca va fi pe 15 Decembrie 2020 , ziua in care acum 21 de ani in urma timpul plecarii mele a fost decis pentru a incepe o noua viata.

40 afișare1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate