Caută
  • Dan Izvernariu

Visul Macului Alb - Doris Izvernariu

Comemorativ, 2 ani, Doris Izvernariu 01.03.1971 Timisoara - 22.03.2018 Madrid, España


Am trait fericiti 20 ani impreuna, am trait acel VIS al bohem acasa in Lisboa , visand impreuna sa raspudem la intrebarea ei " Dan, oare...vom reusi?"


Doris, a fost pana la cei 52 ani ai mei, cea mai puternica si mai impresionanta experienta a vietii mele. Ei ii datorez schimbarea mea din omul comun si ignorant fara personalitate, ei ii datorez schimbarea si maturizarea caracterului meu absolut masculin de azi... . Impreuna cu ea am invatat multe, am trait multe, am facut multe, am trait clipa.Azi...in Madrid, sunt scriitorul din filmul "Moulin Rouge!"(2001) ce la final , a ramas ,singur, sa scriie despre: bohem, dragoste, aventura, crez, Divinul Tantric. Ea..a plecat, asa in film, asa in realitatea mea. "In final, cineva va muri?!" ("At The End, somebody die?") - expresia filmului ce l-am vizionat impreuna in fiecare an ,incepand cu 2008 acasa in Lisboa.

Nu, nu am stiut atunci ca... in final cineva va muri.


Doris a fost o fiinta ce putea fi comparata cu actrita bipolara, acest fapt a venit din apararea ei, nu a vrut niciodata sa isi arate tristea profunda a unei vieti pierdute in crez, ...

A visat sa devina actrita de Hollywood, a visat America, a visat sa fie mireasa ...a crezut in toti si in toate si din toate, a plecat dezamagita spunand : " Nu mai vreau s atraiesc aceasta viata".

Este un mister pentru mine si sunt convins ca voi pleca si eu fara sa il pot lamuri , fara sa inteleg, fara sa pot sa ma iert pentru limitarea intelegerii mele.Post Mortem ( 47 y.o.) , nu am intalnit pe nimeni care sa nu isi aminteasca de firea ei vesela, de firea ei binevoitoare si darnica mai ales; pentru ca Doris a oferit mereu tot, orice, oricand, ...fara sa astepte nimic in schimb.


Timp de 20 ani am trait impreuna o viata libera, eliberata de mentalisme stupide, de crezuri si neactualizate, a fost femeia mea de pret, am fost omul ei de incredere absoluta, am avut secretele noastre, am impartit tot...am visat impreuna si am facut impreuna asa cum am visat dupa ce am planuit.


Impreuna am plecat "in lume" parasind Romania la finele Secolului XX pentru a schimba tot practicand realmente.

In 2006 ne-am promis ( a fost o premunitie!) acasa in Lisboa ca acel ce va ramane singur, va continua acest "magic proiect" UNIO alchimic, va impartasii Dragostea asa cum a invatat in acest cuplu si asa cum a practicat, incercand sa recunoasca eroarea, sa imbunatateasca gestul si sa daruiasca fara temere de pierdere. Ne spuneam :" Pierde acel ce nu stie sa primeasca, nu cel care ofera". Iata un adevar despre viata si cuplu!Amandoi am plecat in Marea Aventura Magica a Vietii lasand in urma casnicii toxice, mediu social ostil, viata formala si mentalism stupid contra naturii umane.

Am visat si ne-am iubit in casa noastra in Lisboa

Am plecat in lume lasand TOT in urma fara regrete, fara retineri, fara multe amintiri ...am pastrat doar concluzia vietii traite pana atunci.


Doris a fost:

Amanta mea, Sotia mea, Tovarasul meu, actrita si modelul meu de studiu in fotografie.

Doris a fost in "nickname" mereu chemata de mine :

"MUTZY" ; am fost pentru ea "KUTZY" - este , azi, inca in memoria mea singurul nume asa cum ma striga dimineata la trezire.


Draga Doris,


Am 52 de ani, inca mai incerc asumand riscul de-a fi in imposibilitatea realizarii complecte asa cum am primis in 2006 , acasa in Lisboa, spun aceasta de mod PUBLIC pentru ca sper ca cineva care inca mai cauta perfectiunea cuplului sa stie ce ESTE POSIBIL SA GASEASCA.

Tu, azi, deja ai plecat de doi ani. Candva voi pleca si eu...in urma noastra trebuie ,insa, sa ramana o marturie ce a fost posibila, practicata, dusa la implinire:

"Dragostea si bunuriile ei" .


Odihneste-te in Pace!


Dan Izvernariu

Madrid, España 22.03.2020 h: 22:30 ora plecarii tale.

16 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate