Caută
  • Dan Izvernariu

Umbra proprie din obscuritatea mintii

Visul devenirii


Din amintirea unui pasaj din filosofia lui Rudolf Steiner , despre visul universal, imi amintesc ca fiecare lucru sau fiinta are propria memorie, asa spune si sustine, Steiner.

Fie ca aceasta este undeva in afara ei (vazut de terti) sau chiar de ea, in cazul regnului vegetal, animal sau uman.

Pana si pietrele au memoria lor, spune Steiner. Visul "pietrei" a fost si este sa devina "Statuie".


Evolutia visului uman este insa una de discutabila calitate. Foarte discutabila in raport cu ideia "suntem fiinte rationale", chiar?! Oare?

Omul a fost construit "pentru a deveni" si nu pentru " a avea" sau " a detine". Nu este logic, atata timp cat totul este in transformare si existential efemer.Exista doua mari probleme a constiintei generale in general, unii nu stiu ca exista iar altii sunt Centrul Universului. Acestia din nefericire ,insa, sunt genul general din care este compusa societatea.

Imi amintesc de o situatie, un om bogat , un afacerist a fost impuscat mortal pe strada pentru...aroganta sa spunem , in limbaj.

Te intreb acum, ce este PUTEREA? Ce este puterea financiara daca nu "nimeni" pentru ca asa a crezut de cuvinta cu tot riscul libertatii a decis asupra momentului mortii, a unui tip ce credea ca este invulnerabil?

Imagineaza ca toata viata te stradui sa ai, sa supui, sa dai ordine fara sa primesti ordine..insa,intro secunda cineva opus tie social decide tot in viata ta pentru tine.

Intrebarea finala, cu ce iti pierzi timpul in viata?


1689 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate