Caută
  • Dan Izvernariu

Turnul, pacatosul si fotografia Art


(continuare din postul "TURNUL MEU") Intro: Totul are o radacina, in cazul meu fotografia erotica are o justificare absolut intelectuala. Psihoanaliza complecta sau partiala, povestesc amintindu-mi de mine , acum 40 ani in urma savurand azi un vin acasa in Madrid ca...português. Ce importanta are? Are! Aveam cam 13 ani.

Incepeam sa-mi arenjez freza, tinuta, ascultam doar muzica adevarata alternand intre disco si simfonic. Imi placea la acea vreme in masura egala Bee Gees precum ascultam Mahler sau Gershwin .

Citeam mult, mult ...carti prohbite de sistemul socialist comunist de la Bucuresti, dosite si ascunse prin pod, carti cu conotate monarhista, pornografica, de dragoste si filosofice. Era o placere secundara din Turnul din gradina casei parohiale a bunicului meu de la tara.

Inca nu auzisem de Punk (1981) , desi eram PUNK 100% inca de atunci in felul meu de a fi. Asa am ramas si azi la 53 ani.Nu aveam timp pentru nimicuri. Tot ce doream in vacante la tara era sa experimentez, sa vad, sa gust sa stiu. Am aflat astfel ce gust are "Camel" cumparat de la contrabanda cu marfa "imperialista", ce miros are parfumul pe pielea une i femei, ce gust poate avea marea , acel sarat-carnal al pestelui ...in combinatie cu...parfumul. Asa am aflat ca femeia ce ma ignora este cea care "cade" daca ...insist putin.

In obscenul meu adolescent, adoram mirosul de tamaie, imi lasa senzatia de curat, ...mancam pe furis "Corpus" sau ostia (painea sfintita de impartasanie!) din rezerva bunicului meu, cu carnati afumati in untura.

Acesta mereu intra in panica inainte de missa de Duminica , dimineata in care nu mai gasea nimic din "Corpul Domnului".Mereu facea scandal bunicii mele, niciodata mie.


Pentru mine viata in paroha aristocrata si bohema se comprima si se indulcea de sarbatori, iarna cand frigul de afara si intunericul dominau satul. Preocuparile de Sarbatori a bunicilor mei scapau mereu monitorizarea mea.

La numai 13 ani ma simteam matur, fumam "Camel" sau "Marlboro" (am spus mai sus!) , serveam si un pahar de vin si multe de cafea.

Imi placeau enorm anturajele mai in varsta ca mine. Le preferam pentru ca erau previzibile, educate si cu staif ades.

Barbatii ma incantau pentru masculinitatea lor certa si fara cusur, imi serveau ca model , femeile erau elegante , feminine, eram primit mereu intre ei ca...un invatacel ce , autist fiind prefera sa asiste ascultand si vazand tot fara sa piarda timpul pe strazi precum intreaga vara anterioara a facut, hoinarind prin paduri si dealuri departe de sat in locuri ascunse si poate magice.


Asa se face ca am facut o pasiune pentru ea, mai mare ca mine cu aproape 10 ani. Era singura femeie din toata urbea ce imi amintea de Timisoara , de centrul orasului unde m-am nascut si am crescut. Era, singura ce facea "cadru" comun cu viziunea mea despre femeie ; acel "decupaj" pe care il lipesti undeva si doar pe el il vezi.

Era genul elegant, manechiura, pedichiura,ruj, rochii, tocuri inalte, buna educatie si viitoare studenta la Timisoara.

La cei 13-14 ani ai mei, imi lipsea siguranta tipic masculina adevarata. Nu aveam cum sa o am lipsit e experienta , insa foarte implicat m-am simtit cu atat mai mult cu cat si eu si ea...ascultam Bee Gees sau Claidermann interpretand Debussy.


Eu aveam un pick up de inalta performanta, un stereo din cehia farte scump si discuri ce le aduceam de la Timisoara.

Ea avea un Majak ( Fonetic: Maiack) stereo pe doua piste cu care inregistra muzica ce i-o aduceam.

Dece atata detaliu?

Este simplu, pentru a imagina o lume simpla,fara multe posibilitati dar cu un Univers colosal in care fiecare lucru avea pret, valoare si era valorificat cu respect. Diferit de ceeace tu traiesti azi de mod consumist, nesatisfacator.


Invatam sa fac curte. Invatam sa fac curte in vacante. Scoala...scoala iti arata tot, nu te invata nimic, te inveti singur, optional sau o treci pur si simplu.

Aici aveam sa invat tot. In vacanta invatam cu placere dialogul, respectul, limita si ...si mai ales subtilul. Subtil ce ades incorona o intalnire de mod, discret.


Totul a inceput intro vara, in vara lui 1980 (cred!?) cand incepusem sa gravitez in anturajul ei.

Cred ca am facut la acea vreme o pasiune, nu cred ca tocmai sexuala insa cred ca una instinctuala.

Toti erau fericiti, bunicii ca ma vedeau in anturaj cert, ea pentru cartiile imprumutate din vasta bibleoteca a casei, pentru muzica buna de la Timisoara si pentru...

Imi amintesc ca in vara aceasta am luat pentru prima oara binoclul militar german gasit in podul casei (Vezi post anterior , TURNUL) folosind ziua intreaga ca observare de la distanta din turn activitatea ei din curtea casei.

Imi amintesc ca a venit o zi in care a iesit la plaja in propria curte. A fost ziua mea cu acel "wooow" .

Eu la mai bine de 200 metrii de ea, la o inaltime de peste 20, observam de voie acel erotic prin hubloul ultimului nivel al turnului de apa.

Imi amintesc ca aceasta a fost ziua in care feromonii mei ai scapat involuntar si presionati din interior in atmosfera alaturata.

Imi placea sa o admir, sa-i vad starile si grimasele, sa vad... incercand sa ghicesc ce gandeste.

Spuneam in postul anterior, ca acest lucru a pus bazele observatiei in fotografie ce , mai tarziu in anii 1984 aveam sa o aplic intocmai din ziua in care am armat prima camera de fotografiat.

Scena condimentata consta in faptul ca ea, la plaja in propria curte interioara nu avea nici cea mai mica ideie ca este vazuta. In aceste conditii, oricine isi permite orice.

Momentul erotic , insa, a fost intrerupt de o nebanuita situatie. Binoclul meu a stralucit o secunda in razele soarelui atragand spre inaltimea turnului in locul in care eram, privirea ei.

Am continuat sa vizualizez. Asa cu tupeu, stiind ca nu pot fi identificat cauza a distantei si inaltimii la care ma aflam.

Ea, a parut confuza in prima instanta, in secunda instanta am vazut cum zambeste privind catre hubloul meu.

A continuat ca si cum nu am existat sau i s-a parut.


Momentul erotic a fost unic. Un fel de joc intre expozitionist si voayerist .

Asa, am aflat in iarna ce a urmat ", ce miros are parfumul pe pielea une i femei, ce gust poate avea marea , acel sarat-carnal al pestelui ...in combinatie cu...parfumul. "


32 afișare0 comentariu