Caută
  • Dan Izvernariu

Traind contra Luminii

Actualizată în: 12 Oct. 2020

PARTEA I-a : Sensul campaniei mele VIVER CONTRA LUZ De curand am lansat in reteaua sociala Facebook o campanie "dating" in cautarea unui partener de viata dupa tragedia cuplului meu acum un an si jumatate in urma, cand sotia mea Doris Izvernariu a plecat in Marele Orient. Titlul original al campaniei este VIVERCONTRALUZ , inspirat din pelicula lui Fernando Fregata "Contra Luz", film lansat in anul 2010 cu titlul original "Backlight" .

Acest film, aceasta trilogie , am vizionat de repetate ori acasa in Lisboa, fascinat de povestea omului ce dupa decesul sotiei sale , dupa un an (iata!) isi cauta destinul inspirat de un GPS , ultimul cadou al sotiei lui cu un an in urma. #VIVERCONTRALUZ (link, Facebook, in pagina separata, istoria complecta/zile ) sau vezi complect in acest website la pagina (link) VIVER CONTRA LUZ


Dece aceasta campanie in Limba Portuguesa?


Timp de aproximativ 3 saptamaini, reteaua româna a fost in "blackwhole" frustrata de faptul ca zilnic intre 1 minim si 3 posturi publicate de mine apareau exclusiv in Limba Portuguesa; ades insotite de fotografii alb/negru cu mesaj subliminal. Exista doar un singur raspuns la aceasta intrebare , traiesc de 20 ani in Peninsula Iberica. Cea mai mare parte a vietii s-a desfasurat in Lisboa devenind português. Niciodata in acesti 20 ani nu am mai fost in Romania decat in ultimul an 2018/2019 pentru prima ora. Aceasta "acctiune a mea s-a numit in Decembrie de 2018 "Ground 0" sau tradus ca ideie: " locul de unde viata mea in ascensiune a inceput sa urce dupa ce am plecat cu 20 ani in urma". Locul de origine sau punctul 0 al vietii mele. Dupa douazeci de ani nu mai ramane mai nimic in urma si oricat ai incerca sa resuscitezi trecutul, nu ai sanse prea mari de-al face prezent si cu atat mai mult viitor. Am incercat sincer acest lucru insa varstele de 50 ani au batute in cuie si formate caracterele ,plecand de la aceasta ideie nu se mai schimba nimic indiferent de argument rational. A mai ramas astfel o ultima batalie , cea chiar din Epaña, Madrid data prin aceasta campanie VIVER CONTRA LUZ adresata in mod special retelei portuguese si/sau celei spaniole. Iata acesta este motivul concret pentru care intreaga activitate zilnica s-a desfasurat in limba cunoscuta aici si nu in Romania, spatiu cu care am concluzionat dupa doua decenii ca...nu mai am chiar nimic in comun.


Ce inseamna metafora "Traind contra Luminii" ?Este un titlu MASONIC. Ideia tradusa a metaforei este revelata astfel: Templul masonic are ca finalitate ritualica parcursul de la Vest la Est (Orient sau Marele Orient) in care exista LUMINA. Ve-ti intelege ca aceasta este si finalitatea vietii cuprinzand intelegerea si parcurgerea Cunoasterii in totalitatea ei, un fapt absolut individual si cumva revelat in momentul Mortii, doar.

A trai contra lumina ca metafora in sensul ideii masonice de mai sus prezentat astfel, inseamna exact constienta ca viata este limitata , ades scurta si ca aceasta in acest rastimp nu merita traita la intamplare si cu atat mai mult lipsita de dragoste, de frumos, de ideal, de romantic si bohem, de cultura, educatie..de lipsa progresului, a evolutiei individului. Asa am hotarat sa fac "STOP" in ritmul vietii inspre Marele Orient si inainte de-a cunoaste Lumina , sa-i intorc spatele pentru a privi in urma mea concluzionand corect si just pentru mine insumi dar si pentru a gasi partenerul ideal similar partenerului meu Doris Izvernariu . Acea persoana buna, cu suflet mare, justa, excelenta femeie. Cu ea am trait 20 ani de cuplu fericit indiferent prin ce impreuna am trecut. Plecarea ei neasteptata a lasat urme adanci si dureroase in constinta mea .Ziua de 17 August 2019 a fost prima zi in care am inceput Calatoria (reala si nu meta!) in Legenda Personala dupa ce doua zile mai devreme am decis ca la Tribunal fara echivoc faptul ca eu apartin locurilor acestora si ca nimic nu justifica reantoarcerea mea (paradoxal!) intro tara straina, in Romania.

In aceasta zi de 17 August am hotarat sa ies din cutia psihica in care timp de un an m-am inchis (asemeni personajului principal din filmul "Backlight", 2010 ) fara contact social autohton. Asa am inceput sa caut femeia dorita ...avand stabilita limita si nu oricum.

Metafora "Traind contra Lumina" ar mai insemna pe scurt, vointa de-a traii in ciuda mortii ce poate fi oricand. Traind contra Lumina este o naratiune metaforica de observatii si concluzii vis a vis de traficul rutier pe un drum parcurs zi de zi intre doua localitati, o paralela intre cei care vin , cei care pleaca, cei care iti sunt parteneri de cursa, o metafora a incidentului si accidentului imprevizibil , o ruta stabilita si o orientare "dupa semne"...toate acestea despre viata din perspectiva mortii.
Deznodamantul campaniei Traind contra Lumina


In data de 01 de Septembrie de 2019 informam publicul portugues si spaniol ca am reusit in cautarea perechii mele.

Cinci zile mai tarziu confirmam faptul ca "sunt intro relatie" in mod oficial iar statutul meu de "vaduv" a fost indepartat in plan secund din istoricul meu.


Dece am publicat aceasta, azi, acum?


Este un manifest dupa o campanie reusita. Un manifest al dorintei si implinirii baza a actiuniilor intreprinse de mod incapatanat si la simt, nimic logic.

Cumva, vreau sa confirm faptul ca este adevarat ca " atunci cand iti doresti cu desavarsire ceva, tot Universul conspira la indeplinirea acelui lucru" Paulo Cohelho _Alchimistul. Acest lucru sperand , eu, sa vina in ajutorul acelora care cred in "nimeni nu reuseste singur. Omul nu este construit sa traiasca izolat si cu atat mai putin singur" (crez masonic).

Va reamintesc mereu ca nimeni si nimic nu este etern, cain aceasta viata efemera nu detinem nimic , ca totul este temporar dar ca viata trebuie traita acum, aici...acum aici din pli ca si cum ar fi ultima zi de trai.

Va mai reamintesc ca sufletele pereche exista dar mai ales pe cei descurajati ...exista multe alte suflete ce tit pot fi pereche daca esti deschis, sincer, oferind mereu fara teama si fara a astepta nimic in schimb in prima instanta.

Acest lucru este posibil daca esti romantic, daca esti sensibil cu voinat de-a construi, de-a avea un suflet frumos langa tine, deschis, open mind, fidel...acesta chiar exista.

Iata in tot ce am prbat practic dezvaluind azi aici ,probeaza ca se poate daca sti ce nu vrei in viata.


Te invit in a II-a parte, urmatorul blog post la descrierea primei zile cand , am intalnit sufletul pereche ; o poveste foarte asemanatoare cu cea de acum 20 ani in urma cand am cunoscut pe sotia mea Doris Izvernariu. A doua parte se numeste : "BORKUM RIFF" dupa marca de tutun de pipa ce a marcat ziua in care ne-am vazut prima oara. Aceasta poveste similara o intalnesti sub alta forma in alt context insa cumva la fel din perspectiva primei zile in care am cunoscut pe sotia mea acum 20 ani in urma in,

"Povestea cangurului ce a intarziat 5 minute" din acest blog pe care din curiozitatea ta ai sa constati citind ca in viata nimic nu este la intamplare si totul se desfasoara pe secunde intre DA si NU.

"BORKUM RIFF" va fi publicata la o data anuntata via email abonati blog si reteaua sociala Facebook in rssfeed ul meu. Pe curand!


Dan Izvernariu

Rivas Vaciamadrid, Madrid, España

Oct. de 2019

119 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate