Caută
  • Dan Izvernariu

Timpul vinului si al... adevarului gustat


Me&She - Celluloid film vintage theme 2020, 9mm

Este epoca lui Omar Kayyan , a concluziei lui, a faptului timp/ existenta.

" Bₑₐ ᵥᵢₙ. Bₑₐ ᵥᵢₙ. ₐ𝒸ₑₐₛₜₐ ₑₛₜₑ ᵥᵢₐțₐ ᵥₑșₙᵢ𝒸ă. ₐ𝒸ₑₐₛₜₐ ₑₛₜₑ ₜₒₜ 𝒸ₑₑₐ 𝒸ₑ ᵥă ᵥₐ ₒ𝒻ₑᵣᵢ ₜᵢₙₑᵣₑₜₑₐ. ₑₛₜₑ ₛₑ𝓏ₒₙᵤₗ ᵥᵢₙᵤₗᵤᵢ, ₜᵣₐₙ𝒹ₐ𝒻ᵢᵣᵢₗₒᵣ șᵢ ₚᵣᵢₑₜₑₙᵢₗₒᵣ ₜᵤᵣₘₑₙₜₐₜᵢ. Fᵢᵢ 𝒻ₑᵣᵢ𝒸ᵢₜ ₚₑₙₜᵣᵤ ₐ𝒸ₑₛₜ ₘₒₘₑₙₜ. ₐ𝒸ₑₛₜ ₘₒₘₑₙₜ ₑₛₜₑ ᵥᵢₐțₐ ₜₐ."


ₒₘₐᵣ ₖₕₐᵧᵧₐₘ, رباعيات خيام Vine o varsta (o decada) cand nu mai poti fi pacalit.

In acesta epoca se releva viata de ignorant traita pana in acel moment; acea sclipire, sti tu...in care realizezi ca tot ce ai stiut este o mare pacaleala din perspectiva existentei. Te nasti, cresti, te educi, te scolarizezi, te instruiesti faci imposibilul pentru cariera. O ai si dupa un timp, ceva nu iti pare...ok. Acel imi pare sau nu tine de EU EXIST. Cum existi, doar tu sti,cel mai ades singur infundat in propriile vise si planuri marete despre care, sa fim sinceri, nimeni nu stie cu exceptia ta, in lumea ta...stii tu, afaceri, facturi, impozite, aceasta dupa doua trei decade de alergat in sistem. In fapt constati ca mereu ai vrut mai mult, ai vrut sa ai sa detii insa iata, esti singur (-a) in planul tau. Ai totul si mai nimic. Cam ce crezi tu, ca lipseste in ceeace spun pentru a nu a mai fi singur in celula ta in care nu este nimic decat, pereti goi?! Poate am sa te iluminez putin. Sunt,cred eu peste 80% perechi ce nu stiu de propria existenta.

Ei stiu doar atat "suntem pereche oficiala" nimic mai mult.

Din acest finish aspect si punct de vedere , viata ei are un particular, a lui pe masura identic, in final cand privesti la cei doi...sunt practic niste straini ce, ades se suporta, se conformeaza, se accepta, sau...contrariul. Dar acel "impreuna" si in tandem, niciodata. De unde stiu aceasta relationata cuLUMEA? De 10 ani am tot vazut, inteles si avut dileme in retelele sociale virtuale. Am vazut multi oameni singuri in familia proprie. Acel cuplu sa spunem ce... in comun, nimic. Educatia mea si stilul liberal (NU LIBERTIN!) a facut ca ades sa fiu rau inteles, dar nu din rea credinta ci din disperarea catorva exemple ce doreau cu ardoare sa isi schimbe viata crezand ca a schimba un pat cu un altul, se poate schimba totul. In unele cazuri, da, se poate schimba dar in cele mai multe aceasta cale este una a pierderii de timp. Totul pleaca din introspectie, cine sunt, cum sunt si ce vreau sau... NU MAI VREAU, acolo unde am ajuns. O scurta serie de intrebari precum in Tarot,sa spunem. Toti, toate pleaca la atac cu acelas mod, ei/ele mai incearca odata gresind a doua oara si ajungand sa spuna: "Viata este un rahat" . Nu, nu viata este un rahat ci oamenii dejecteaza, anal, oral, mintal... . Oamenii vad, percep, analizeaza putin si apoi isi impun propriul mentalism in noua situatie abordatafara sa tina cont de opinia de vis a vis. Un fel de egoism cepleaca liberal si ajunge in acelas punct de unde a plecat , obscurul. Am trait 20 ani in pereche 100% liberala, eliberata de lucruri inutile, de egoisme si de preconcepte. Despartirea a fost grea, speranta continuitatii vietii mele a fost minima dupa plecarea ei. Totusi, nu am renuntat si am pus dupa un timp in ordine "sertarele" proprii lasand in spate bagajul in care am : gresit, am fost culpabil , n am stiut si am omis. In epoca urmatoare a urmat cautarea; cel mai mult a durat sa gasesc din ce mi s-a oferit in calea mea. Nu am iertat nimic din preferinte insa fiecare subiect vizat a avut dreptul sa fie cum este, sa seprezinte si sa-si deie concursul. A costat putin insa a meritat. Am vrut sa vad si sa simt. Aici nu poti insela, dupa doua dubii, nu are sens sa continui examinarea pentru ca rezultatul este mereu acelas atunci cand principiile nu converg. De la Reme (logodnica mea) am invatat "Eu stiu ce nu mai vreau!" ; a spus corect! Corect pentru ca ce ai vrut a iesit cum a iesit in revelatie cu o concluzie mai mult sau mai putin satisfacatoare,acum ce nu mai vrei...nu mai repeti. A nu sti ce vrei in acest caz poate fi si un fapt superior pozitiv. Este pentru ca mai lasi loc surprizei placute a vietiiceiti scoate in cale, acel fapt negat aprioric anterior dar care cade bine. Pentru ca iata, suntem capabili inlimitarea noastra sa ne auto negam, ades prosteste si ancorat de preconcepte. Reme stie ce nu mai vrea pentru a nu gresi a doua oara, eu stiu exact ce caut si in aceasta ecuatie singura necunoascuta ce urmeaza a fi probata este doar unica proba "esti ce spui proband sau nu".

-Sti?! Totul pleaca de la atractia sexuala freudiana, de la acel chimic inexplicabil jungian, darnu totul se rezuma doar la aceasta intro viata de cuplu. Cat despre material, nici atat! Garantez! Suntem la un pahar de vin, ascultam jazz blues si fumam. Am petrecut un an de zile zi de zi astfel fara sa ne plictisim. Doar noi doi depanand povesti, fapte, concluzii, opinii, fantezii... toate acestea fara timp de plictiseala. Asa am ajuns sa ne cunoastem bine si sa ne comparam viciile, dorintele, planurile, ideile, conceptele, ...cumva asa am conchis ca suntem compatibili. Odata, recent, cineva a intrebat intrun post in Facebook, " Poti cunoaste o persoana dupa ceeace posteaza" (incercand sa percepi cum este).?" Raspunsul meu a fost la primul gand , astfel: NU ,in opinia mea nu. Aceasta pentru ca totul aici este formal, este prepotent, este "smart", este ades occult. Nu poti sti decat daca gusti. Poti sti ce gust au ciresele sticloase din borcanul de dulceata daca nu gusti dar de care esti atras? Pot fi mai dulci decat ai crezut sau mai acre sau mai amare sau...atat de nenatural incat...surpriza va fi a ta dupa ce ai gustat. Acum, trebuie sa sti ca vrei sa gusti pentru a concluziona sau nu mai vrei sa gusti pentru ca esti deja saturat si sti urmariile.

In final, multa lume singura in jurul nostru; singuratate in doi, formalism si cautari disperate in fantezia proprie din celula ta prorie unde..esti tu si numai tu.

1469 afișare0 comentariu