Caută
  • Dan Izvernariu

Tatoo in Photoshop Ps Cs6 Post Production

Primisem cu ceva ani in urma o tema pentru imagine de website a lui Luana Ibacka din Romania, foarte probabil pentru unul din blog posturile ei. Din cate im amintesc titlul era : Angel of Mind Eram proaspat sosit in Madrid dupa 3 ani sedere in New Zealand, Wellingon. Aveam o problema de viziune asupra cerintelor diferite intre cele doua continente si mai ales influente ...una latina iberica in care am mai lucrat ani de zile acasa in Lisboa dar pe care am cam uitat incercand sa inteleg conceptul imaginii britanice din NZL.

Nu cunosc autorul fotograf, important este ca initial aceasta imagine era un portret simplu in aceasta pozitie dar fara background, fara tatuaj si fara noua coafura cea vizibila acum in imagine. Am cazut in confuz , recunosc, auzind titlul "Angel of Mind" pentru ca aceasta ideie este atat de sensibil filosofic incat este greu de decis cum ar fi mai bine pentru a o reprezenta ca imagine ce "va pusca" cu ceeace Luana va publica. Nu am avut prea mult timp de confuz asa ca m-am pus pe treaba lasand libere simturile. Am recurs la a imagina Luana ca personalitate interioara. Mi-am spus, "femeia aceasta este in perpeetua schimbare si cautare" , asa am asociat imediat cu alchimia in cautarea retetei ideale rapid schimbata si rapid insusita prin experiment, alta. Mai departe mergand am observat pozitia corporala cu limbajul ei secret. In acest caz este mistica cale a Inimii, "Left Hand Way" respectiv a simtului si a inspiratiei in care logica vine dupa dar niciodata inainte. In final am dedus ca am de a face cu transformarea alchimica (filosofica) asa ca am recurs la ideia de simbol alchimic vazut in : Rococo asociat cu tatoo modern , chiar Paunul simbol alchimic al transformarii haosului colorat in Aur. Acesta a fost primul tatoo facut in Photoshop sau...prima experienta cu aceasta ideia, prezentata azi aici cu o rezolutie mai slaba rezultata din vechea mea arhiva. Recent insa am mai avut o experienta, de aceasta data ,poster ,lucrare privata in care tema a fost ceruta ideiea de Punk, Goth, Modern, Bravo Magazine 80s.

Am lucrat de aceasta data mai mult la conexiuni in detaliu desen/textura piele. Ca mai aproape mereu au existat neajunsuri venite din fotografierea originala in care textura pielii a suferit alterari dramatice cauza a luminii la care a fost supusa pierzandu-se detaliul ei. In final am recurs la ideia de imagine fotografiata in oglinda pentru a motiva cumva unele defecte ce nu au mai putut fi recuperate. Este interesanta si provocatoare ideia de tatuaj in Photoshop pentru ca este complexa si deloc simpla de executat. Sunt faze de lucrari/ sectiuni cu alterari de culoare si lumina pentru fiecare element in parte; se mai adauga o buna cunoastere a anatomiei musculare pentru a "mula" imaginea pe o suprafata data. Aparent este simplu insa pentru a creea o imagine cat mai realistic redata este necesar sa lucrezila foarte mult detaliu si cu multa atentie ceeace presupune cateva ore bune doar pentru cazul in care experienta ta in Photoshop este si veche si instinctuala natural.

27 afișare2 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate