Caută
  • Dan Izvernariu

TARRAGONA, Catalunya , España 2020


In corrida nostra "Jaguar Classic Owners España Tour Catalunya 2020" nu am apucat sa fiu impresionat, in alte cuvinte, nu am apucat sa vibrez cu locul insa mi-a placut enorm si m-am simtit acasa. Cateva cuvinte despre Tarragona, TARRAGONA este orasul ROMAN, uneori ai senzatia ca esti undeva in Italia. Orasul mediteranian cu o clima excelenta in Iulie. Racoare noaptea 23ºC+ maxim, nopti umede cu briza (chiar daca uneori mai trece peste 25º!) , cu zile de plaja pe plaje mixte cu si fara costum de baie. Un oras gen Napoli, strazi inguste umbroase strajuite de zidurile constructiilor romane. Trebuie sa sti ca in timpul Imperiului Roman, Tarragona a fost un punct fortificat si foarte dezvoltat, cu apeduct precum in Segovia, Amfiteatru enorm (vizibil si azi) cu port. Actualmente, un oras turistic bohem, linistiti cu "totul la mana" fara a fi necesar sa scoti masina din parcare. Un oras cu oameni eleganti, civilizati, mult diferiti de madrelinezi. Poate de aici acea independenta. Ca sa sti, apropos, Catalunya este statul cu idealuri republicane-socialiste. Te uimeste ca român? Socialismul aici este de alta natura in timp ce TU in Romania ai trait DICTATURA cu titlu : Socialism si nu socialismul cu intelegere sociala. Aici, este bine sa nu prea pomenesti de monarhie; actualmente monarhia spaniola este vazuta rau din perspectiva moralei si eticii; Regele tata Juan Carlos I de España a facut umbra regelui actual Felipe VI of Spain (cel in fuctie) , bagand mana in buzunarul contribuabilului spaniol estorcand cateva milioane bune de euros . Actualmente este deferit Curtii de Justitie si probabil va fi exilat din España in luniile ce urmeaza. Daca politic m-am facut inteles si ai inteles diferenta intre notiuniile de Socialism si Dictatura falsa socialista, trecem la capitolul open mind poate mai interesant ca primul.


Tarragona mi-a parut o localitate cosmopolita precum acasa in Lisboa , am probat! Plin de turisti straini, se poate conversa in L. Engleza, Castellano si chiar português , iata...EU. Lume , spuneam mai sus, fina eleganta, diverse varste si o atmosfera de "hai sa ne cunoastem la un pahar". Nu pot comenta despre discoteci si PUB uri, in aceasta perioada a post Pandemie sunt fie inchise, fie cu restrictii asa ca am preferat terasele si barurile de noapte centrale. Vrei diversitate intima? Ok, ai la dispozitie ( este drept la distanta cu masina) a trei localuri private intre care "Chatelet Salou" ( link website in pagina separata blog : CHATELET SALOU ). Sau, de pe plaja seara la cina, poti face orice ai imaginat freudian dar...vorba lui Woodie Alan "Tot ce vrei sa sti despre sex dar iti este jena sa intrebi"...poti materializa. Serviciile incep cu ora 22:00 ! Menu foarte bun, fin si echilibrat in arome (recomand!) , pista de dans si...fi tu! Orientativ GOOGLE MAP (link) Apropos de MENU. Spaniolii gatesc spre deosebire de portuguêsi in arome de ierburi ,cuzinha alla italiana, greu de spus ce sa alegi ! In Portugal reteta este bazata pe fructe ca vorbim de orice fel de carne rosie, salata ... . Preturi, diverse, depinde ce comanzi! DAR, dar, totul extrema buna calitate! Am servit intro seara o farfurie de fructe de mare predominand "LULAS" (fonetic português : Lullash) in ulei de masline, lamaie, usturoi la gratar (alla plancha). Ca un gourmet si rapid gourmand , am considerat cantitatea putina! Sunt un vulgar animal devorator de carne! Adevar?! A fost mai mult ca suficient- Recomand acompaniat cu vinuri albe foarte reci!

Pe calduriile mediteraniene sau atlantice in Porugal, nu manca precum wikingul ciolanul gras si soios de ulei daca ai o partida promisa de sex dupa cina. Nici VIAGRA nu te mai ajuta! Apropos de SEX, trebuie sa mai sti ca España este o tara libera si eliberata de mentalisme "medievale" ; cupluriile GAY F sau M, BI, sau alte optini de "intercambio" sunt privite ca normalitate si nimeni nu se incomodeaza sau mai rau. comenteaza a proasta! Chiar recomand atitudinea indiferenta pentru ca denuntiile pot curge pentru " molestia " ; nu este cazul meu dar...va spun ca sa stiti! Marijuana? Da, se fumeaza de mod decent; recunoasc ca nu am gasut public dar este admis prin lege sa ai minima ta cantitate uz personal. Tot asa este si legea NUDISMULUI; in España este considerat nudism orice forma ce nu acopera intregul corp. Acest fapt este admis cu 0 imbracaminte sau costum de baie topless , este admis pe orice plaja exceptand spatiul public al orasului. Totusi, optional, la bar pe plaja poti lua costumul de baie. Dar, optional!Nu toti fac aceasta.

In final RECOMAND TARRAGONA mai mult ca Madrid daca doresti relaxare.

23 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate