Caută
  • Dan Izvernariu

Tantrica planta (3) Banalitatea raului

Suntem departe, departe de metropola Madridului, departe adanc in padurea de pini , intro urbanizatie privata cu vile de vacante presarate in profundul padurii, cu strazi, piscina comunitara, cu tot ce vrei dar pustiu ,liniste, obscur, mister, lac...ambarcatiuni private, cu propria politie si consiliu de administratie. Cumva, vreau sa spun, cu autonomie proprie dintro alta lume, parca.

Arhitectura casei lui Reme , este genul vilei de dimensiuni mari , clasica si chiar stranie insa nu respingatoare, ascunsa si ea in padurea de pini.

Mereu amintesc de aceasta mare si misterioasa padure; lumina pinilor este aurie-verde ziua si foarte stranie in noptiile cu Luna plina. Pentru ca, animalele salbatice fac rondul caselor sau neasteptat intra in curte precum veveritele.

Este un loc departe de lume, cu tot confortul modern.

Ascultam in surdina (vezi video link in post), Neil Young _Cortez the killer...imi aprind pipa si ne lasam inspirati .

Ceva imi aminteste in paralel de Nine horses_ Banality of Evil.

Cad pe ganduri in timp ce Reme isi pregateste o tigara.


Nu am ideie cat va tine aceasta relatie absolut bohema, erotica si departe de vulgar.

Nu am ideie ,pentru ca tocmai am trecut acum doi ani in urma tragedia in care Natura a dictat un sfarsit independent de vointa noastra.

Uneori ma intreb daca este bine ca am redeschis relatia Tantrica inte noi sau era mai bine sa-mi traiesc decadele ramase in modul absurd, vulgar si fara suflet asa cum majoritatea traiesc in cuplu.


In final ma decid, ma decid si-mi spun ca , "am sa fac tot ce am visat insa nu am reusit in cuplul trecut ca urmare a influentei externe, oricare ar fi, tot fara voia noastra intamplat".

Simt cum prin vene imi intra relaxarea data de fumul dens.

Urmeaza excursia, sper una buna!


Este o adevarata maestrie, sa sti sa produci si sa oferi placere, gustand din aceasta experienta a ta.

Generalmente, persoanele "se golesc" pur si simplu, animalic, ...este si aceasta o modalitate de viata, dar una ce in final nu satisface decat intamplator si mai mult pune cuplul in situatia de-a cauta in afara lui ceeace nu se regaseste in el.

Desigur, in toate exista imperfectul. Se mai spune ca adevarata arta este comusa in fapt din combinatia imperfectului cu prefectionatul. Prea mult perfect strica in acest caz sau...extremele provoaca uratul, inesteticul si paradoxal, nemultumirea.


Se mai spune ca , aliantele, sunt in fapt asocieri de interese. Adevarat, confirm si eu "nu cred in dragoste dezinteresata" ca este sincera sau nu.

Exista un balans intre material si imaterial; acestea doua fie alterneaza , fie sunt echilibrata pentru o perfectionare. Cand una din cele doua predomina, apare dezechilibrul si in scurt timp, vaporul ce devine epava esuata sau pe fundul marii. Religia (deci credinat oricare ar fi) nu tine de foame precum materialul nu incalzeste cu nimic mai mult decat gradele temperaturii.


O studiez pe Reme ca un filosof si un practicant al artei observand statistic progresul, ma studiaza ca pe un pacient al ei observand fizic evolutia. Cumva ne complectam baza a ceeace practicam profesional.

Iata, unul spiritual si altul material; un fel de voayerism: sexual, intelectual,erotic, fantezist, avand sentimentul contributiei la bunul comun al cuplului.
Purtam discutii lungi, ades exagerate in oratorie cu lux de amanunte. "Te dezbraci ca la medic" imi spune; "te deschizi ca la impartasirea secretului" ii spun.


Nu cred ca exista reteta in acest sens alta decat a recunoaste ca totul este bazic acoperit de Sigmund Freud si dezvoltat de Carl G. Jung atunci cand cuplul este sustinut de poveste, fantezie si " a face" in tocmai.


Banalitatea raului aici tine doar de Natura si vina Creatiei. Pe cand Creatia a aparut a generat aparitia Timpuli si prin urmare a mortii. Acest lucru nu poate fi negat si nu poate fi omis.


BLOG POST ANTERIOR SERIA " TANTRICA PLANTA" (2) link >>>

4117 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate