Caută
  • Dan Izvernariu

Suntem o combinatie interesanta de valori . 9.12.2020

In noua si ultima casnicie din acesta viata, Reme si eu avem multe de povestit. Foarte multe in comun, foarte multe traite in particular in doua diferite tari, in diferite culturi, dar in comun constatat cu concluzie comuna, asa cum ne-am povestit ore-n sir .


Asa in copilarie, asa in adolescenta, asa in viata deciziilor noastre, chiar daca la mare distanta, la diferenta de bloc politic, la crezuri in diferite ipostaze induse de societate, totul este la fel. Am putea spune, cultura, educatia, sufletul si viata este la fel oriunde ai merge pe aceasta planeta, vorbind despre real si viata intocmai. Si Reme, copil fiind a jucat pe strada cu prietenii ei "Lapte gros", altfel spus, dar acelas joc. Daca ar fi sa ne jucam impreuna azi...eu din Lagarul Socialist si ea din Lagarul Imperialist ( de ieri!) , amandoi am sti exact ce sa facem , in doua limbi diferite, in doua mentalisme diferite, in doua opuse poltici ce...nu au fost cu noi!

Reme Hímenez Hernandes & Dan Izvernariu

Si eu si ea, suntem putin sceptici sau poate "autisti" (stiu, eu?) ; Reme española 100% cu romanul de origine si actualizatul Português, Dan ,(Eu!) , suntem perechea sa spunem ideala ce demostreaza ca dragostea si bunuriile ei este unica in formatul gandirii si simtului uman, oriunde ai fi. Daca si numai daca exista dragoste si nu numai atractie Noi facem ce simtim inainte sa aratam. Ce iti tranzmit in acest blog-post? Ideia de UNIVERSALITATE! Oamenii sunt la fel in diverse limbi vorbite, feluri traditionale , educatii si culturi , indiferent de tara sau origine. Invata, despre toleranta, invatand despre toleranta inveti despre rationament inaintea impulsului. Stai o clipa si judeca inainte sa spui sau sa faci... . Asa o sa observi ca LUMEA este la fel oriunde ai merge. Asa ai sa observi ca Dragostea este UNICA si nu discutabila. Notiunea de Nationalism este o prostie limitata; cand nu mai ai argumente, esti nationalist, esti "buricul Pamantului", chiar esti?! Char esti in fata vietii si a mortii iminente, ca persoana individuala? Judeca! Nu cred! In orice colt al planetei, EU, emigrant experimentand : Portugal, New Zealand, España , spun... oriunde mergi "copii plang la fel si vrabiile ciripesc la fel" pe strada (Doris Izvernariu, Wellington , New Zealand 2011) . Invata sa fi TU, sa exprimi ce simti dupa ce judeci, sa lasi INIMA (Sufletul) sa-ti conduca viata si nu ai sa gresesti niciodata oricat de revoltat a fi. Azi 09.12.2020 ne-am pus reciproc inelele ultime din aceasta viata, in ultima lupta cu timpul, viata si cu bucuria de-a nu fi singuri si uitati. Amandoi avem in comun, visul uman real, "a deveni" si nu "a detine", pentru ca nimeni nu detine nimic decat temporar in aceasta viata. Cred ca nu a fost poveste individuala ce nu a fost impartasita in acest an intre noi doi, in lungile nopti de pahar, tabac si poveste despre " Mine insumi" ce releva ca sunt asa cum ma prezint din toata istoria vietii mele , copilarie, adolescenta, matur. Reme a spus: "Eu nu mai vreau sa traiesc ce am trait" Eu am spus: " Eu cred ca exista multe alte suflete pereche, la nivele mult mai elevate. Stiu ce vreau, nu pot sa ma mint propriu" La uniunea noastra, martora a fost ...LUNA. Decembrie de 2020, ziua 9

2043 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate