Caută
  • Reme Jimenez Hernandez

Pilda hartiei mototolite (L.Romana)


Albalade de Zorita 06 de Dec. de 2019

Reme Jimenez Hernandez


Traducere si adaptare Dan Izvernariu Abia azi am aflat un detaliu a casei de vacanta a lui Reme. Faptul ca aceasta este placata cu tuf vulcanic adus din Portugal.

Suntem chiar in inima Spaniei cam la 600 km de Lisboa mea si iata , o parte din pamanturile mele iubite sunt chiar in aceasta imensa casa intro padure de pini adevarata.


Odata ajunsi ne punem pe specifica activitate de descarcat, de reglat, de conectat pentru ca aceasta casa sa functioneze la parametrii normali dupa trei saptamaini in absenta noastra.Aprind focul. Sunt un adevarat piroman "specialist" in a aprinde un foc chiar si cu lemne ude. Am acea placere de-a organiza materialele astfel incat nu ai nevoie de combustibil pentru a aprinde un foc in maxim 10 minute.


Reme se ocupa cu cafelele si maltul de la miezul zilei.

Presupunem ca dupa vinul negru si greu ,Rioja, de la pauza de drum pana sus in padure ar cere : cafea, vin negru, ciocolata amara si tutun adevarat de pipa.

Din una in alta uitam de noi povestind.

Reme imi spune, cand veni vorba despre trecut si relatii:

" ...eu cred asa, o relatie este ca si o hartie alba perfecta pe care scrii ceva din ceeace simti si aceasta cu toata sinceritatea si placerea.

Vine insa o vreme in care din neatentie asupra relatiei, tot ce ai scris devine banal, foaia de hartie perfecta insa invechita devine, banala.

Unii, uita...atunci, multi...au obiceiul sa arunce mototolind bucata de hartie la cos.

In unele cazuri, rare insa, acestia ezita si revin scotand din cosul de hartii hartia mototolita incercad sa o indrepte in semn ca totusi ceva ii leaga de aceasta.

In acest caz, nimic nu mai poate fi indreptat si neted asa cum a fost odata si nu va mai fi oricata stradanie se depune in indreptarea cutelor si suprafetei sifonate.

Asa si cu relatia, odata "sifonata" poti sa o mai scoti din cosul cu hartii insa niciodata nu va mai fi ca atunci cand a fost noua, neteda si perfecta." Reme Jimenez Hernandez

Ne bem paharele gandind... fiecare din noi doi a trait macar o experienta in viata astfel metaforizata .

La 50 ani ai nostrii este mai greu sa mototolesti hartia baza a experientei si concluziei anterioare insa ce pacat... pana l aceasta varsta amandoi am pierdut timpul in multe ocazii in care am vazut aceasta distrugere ireversibila in sufletele noastre.


55 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate