Caută
  • Dan Izvernariu

Padurea Intunecata de pini. INVERNALIA

"Trecutul este istorie. Prezentul este un dar. Viitorul este un Mister!" 21.12.2020

Padurea Intunecata de pini 2020 Dec. INVERNALIA
Made by :Artisan Look Inc. Canada ,designer : Ev Arad

INELE

Acum chiar ma simt "Regele Inelelor" ; anul acesta ce a trecut am trecut toate fazele "ante marital status"cu tot protocolul si traditia. Intai a fost traditionalul inel cu cristale Swarowsky al logodnicei, apoi a urmat inelul cu perle (pentru mine, inelul tipic sotiei, link log post ZIUA RESTAURARII ) , apoi... au urmat cele doua verighete.

Toate intr-un singur an jumatate ,calendaristic. Unii afirma ca la 50 nu este usor sa-ti refaci viata dupa o tragedie. Eu, insa sustin ca usor nu este dar infinit mai simplu este sa sti ce vrei , incercand obsesiv, pariind si proband. As spune in concluzie: gandeste rational planuind dar alege cu Inima, mereu si nu te vei insela niciodata.


In Padurea Intunecata de pini, a venit Iarna. Eu o numesc INVERNALIA, un amestec de portuguesa-español si romana, pentru ca cele trei limbi le vorbesc curent. Invernalia pentru mine incepe in Ziua Solstitiului de Iarna si chiar a inceput! De aceasta data, iarna gri-albastra "m-a ocolit", afara este iarna insa de aceasta data nu mai este "iarna mea" , este doar un moment al anotimpurilor. In "padurea mea de pini" nu mai este IARNA! In constiinta mea exista doar mici franturi a amintirii ei atat cat defensa psihica a vrut sa arhiveze incercand sa ma protejeze. Este prima iarna spaniola fericita, dupa alte cateva dureroase. Este iarna RESUSCITARII, pentru ca iata in moarte exista viata. Ar putea fi aceasta ideia de continuitate ca principiu?

Padurea Intunecata de pini 2020 Dec. INVERNALIA

" Bea vin.

Bea vin. Aceasta este viața veșnică. Aceasta este tot ceea ce vă va oferi tineretea. Este sezonul vinului, trandafirilor și prietenilor turmentati. Fii fericit pentru acest moment. Acest moment este viața ta."

Omar Khayyam, رباعيات خيام

Incep, incepem o altfel de viata. Una eleganta, linistita, bohema, de vis, vis in care noi doi suntem protagonisti asa cum regizam sa fie. Reme priveste catre poarta curtii unde fac manevre pentru a parca intre pinii casei. In linistea padurii ce ne inconjoara, Jaguarul marâiie grav deranjand veveritiele din brazii invecinati, deranjate de "musafiri" foarte probabil nedoriti. Ies din masina si o privesc prin ninsoare, cum ma priveste. Tacem o clipa apoi ii spun: -Casa asta imensa are nevoie de lemne, lumina si un jazz piano adevarat pentru a ne excita fantezia in ale bucatariei. Hmmm? Imi raspunde: - Clarm daca Master Chef , azi oficiezi, tu! Radem, eu aduc lemne, ea face focul, maltul si pipa cu tutun nordic apar in ritual si ... acea asteptare contra timp a invitatiilor cu ceva emotie si multe confuzii marunte.

Este inca lumina la pranz, ziua azi este cea mai scurta, pare a fi metafora tineretii noastre ramase la 50... . Fac cateva fotografii in ninsoarea de afara, apoi pregatesc jacuzzy din gradina. Este atata liniste incat poti auzi cum falfaie aripa pasarilor ce trec grabite in zbor. Ea a pregatit meticulos masa in sufragerie in acest rastimp si o gasesc tolanita in sofa la gura chemineé ului in care lemnul arde intens ascultand o partitura jazz si fumand alene. Pe masa, vin, trandafiri si ...doua inele intrun bol de cristal lustruit. Sunt inelel noastre. Asteptam sa incepa... timpul nostru.


3808 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate