Caută
  • Dan Izvernariu

Nud - Plaja liberala del Torn, Catalunya, España 2020


Au trecut doi ani si mai bine de cand... Incep sa ies din convalescenta post traumatorie a noii schimbari dure si radicale ce spune cinic ca o concluzie "es la vida" (*este viata-español) Es La Vida se numeste chiar acest blog , sectiune a websiteului meu DANIZVERNARIU.COM.

Ea, se numeste simplu: REME. Reme vine de la REMEDIOS prescurtat (porecla), o Sfanta a Spaniei, un nume foarte vechi ce azi este foarte rar intalnit. Remedios se traduce in L. Romana " Remediu" sau DEX: remediusn[At:INVĂȚĂTURĂ, 113/13 /V:(înv)remed, ~ziesf/Pl:~ii/E:latremedium,frreméde]1Leac.2Mijloc de îndreptare sau de îmbunătățire a unei situații, a unei stărietc.Si:soluție. Deci, SOLUTIE , solutie a situatiei mele post trauma vietii. I-am spus : "cred ca nu intamplator am intalnit o femeie deplina cu acest nume. Nu poate fi causual!" Femeia medic, femeia ce are a face in slujba ei cu persoane pe ultimii metrii ai vietii la sectia de resuscitare si tratament intensiv, femeia cu rabdare si uneori dura prin deformare profesionala in care Moartea nu are dreptul sa impresioneze in fata solutiei rationale chiar de ar fi de ultim moment. Practic, acum doi ani in urma (2018) am incheiat o relatie fericita de 20 ani intrun spital universitar din Vallecas , Com. Madrid, la sectia U.C.I. (Unitate de ingrijire intensiva sau la pragul intre viata si moarte) Ea, a plecat, atunci. Pe Reme aveam sa o cunosc un an si jumatate mai tarziu , femeia de la resuscitari, acelas spital si sectie, de atunci cu un an in urma. Spuneam, simt ca imi revin, ca accept , ca invat sa traiesc cu trauma mea. Cand Reme nu este acasa fiind in tura, imi revin amintiri dure insa am invatat sa trec... . Pandemia 2020 CONVIR 19 am trecut-o impreuna , impartind tot: spaime, planuri de emergenta pentru a parasii pe furis Madridul in stare de Alerta, facand pariuri statistice, acea stare de confuzie din dezastrul sanitar madrenilez cu morti, infectati, cu sute de pacienti dormind zile in sir pe jos in spitale din lipsa de locuri, cu acea imagine apocaliptica a unei morti anuntate grafic si statistic.


Totul a trecut! Am ales Tarragona gonind clasicul nostru Jaguar prin Catalunya pentru a "ressuscita" constiinta dupa dezastrele recente.

Am simtit nevoia sa ne eliberam,asa am ales plaja liberala ( nudista ) de pe coasta Mediteranei unde am lasat tot in urma: haine, ganduri, orori, deprimari, traume, amintiri "de razboi" a constiintei ce am adunat in timp.

Patru zile, apus de soare, am fost HIPPY-es, fara pardon, alatur de multi, multi altii prezenti acolo pentru a ...uita!

Plajele spaniole sunt incantatoare. Le recomand pe cele "neorganizate" in care liberalismul este autentic si practicabil intocmai. Nu inseamna ca daca sunt "neorganizate", trebuie sa sti ca turist, nu au terase si un menu excelent. Ba chiar au restaurante la care nudismul este acceptat la cina. Viziteaza España din aceasta perspectiva, ca indragostit al Portugal-ului meu , spun: " Spania este mult mai liberala in practic".

Ne fotografiem pe apus de soare. Cumva la 52 de ani, am vrea o amintire asa cum suntem de la natura pentru a sugera si altora ce mai cauta posibilitatea in "Intunericul Infernului Albastru" al vietii cinice...proband ca SE POATE chiar daca greu, chiar daca sinuos...se poate sa iti refaci repede viata ramasa chiar cu saft, erotic, vointa, vis, fantezie... . Totul este posibil, iata cazul meu. In fapt, in mintea noastra chiar si la 80 ani tot acel adolescent la 16-18 ani esti. Corpul nu iti mai permite multe stiute dar Eu-l nu se schimba.

Invata din trecut facand pace cu el in concluzia justa , in concluzia frumoasa. Viata trece, nu suntem eterni, ar fi bine sa nu treaca oricum si la voia intamplarii.109 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate