Caută
  • Dan Izvernariu

Nochebuena 2020


Reme Jímenez Hernandez

Asa cum actualele vremi se prezinta, nu stim ce sa anticipam contextual situatiei mondiale, Pandemia. Sa devenim optimisti afirmand prosteste...de dragul pozitivismului? Sa ne comportam pesimist si apocaliptc? Sa credem in titlul romanului lui Camil , "Ultima noapte de dragoste, prima de razboi"? Sa luam asa cum vine, adaptand? Ce poti adapta mereu intro lume in schimbare rapida si o viata limitata cand o noua ordine va schimba totul si nimic nu va mai fi asa cum suntem obisnuiti sa stim?! Un viitor blurat, un trecut ce acuza prezentul de participare abrupta pe partia decadentei. De vreo trei generatii, aud in casa si familia mea despre "viitorul decadent". A fost un timp in care ii credeam pe toti pesimisti.

Azi insa imi revizuiesc opinia vazand ce se intampla mondial. Clubul cavalerilor mei, Jaguar Classic Brand España, Madrdid, a disparut ca prin minune in mai putin de un an spunand adio, acelor cocktailuri british, acelor intalniri si concentrari de clasici pe fast way. Ultimile informatii ce le-am primit E-mail de la administratia clubului au fost la sfarsitul lui Martie 2020 , mail ce se incheia straniu: "...in final domnilor, rezervoarele mereu pline, tineti motoarele la cald si nu adormiti, vin timpuri in care vom transforma luxul in util..."._ Jaguar Owners Madrid, ESP. Un fel de adio, mayday lansat pe toate caiile de comunicare. Blogul meu a devenit un blog jurnal in locul postului profesional in procesare de imagine, ultimii 4 ani au schimbat totul in viata mea fara voia si permisiunea mea. Istoria nu este nici macar minim compatimitoare.

Este pentru a doua oara in viata mea cand in doua cupluri diferite mi se spune "apocalipticul", nu in gluma ci chiar in serios. Acum aproape doua saptamaini in urma vorbeam cu Reme, despre situatia Pandemiei. Ea ca sanitar avand crezul vaccinului si a schimbarii explozive in bine incepand cu Martie 2021 , eu sustinand insa contrariul pentru ca statistic per evenimente recente , tendintele nu sunt pozitive. Mai ieri, UK anunta o noua forma a contaminarii ,mult mai apriga ca cea din Martie 2020, cumva confirmand indoielile mele. Ca este real, ca este o minciuna politica, este egal! Aceste lucruri participa prin masuri si legi la schimbarea abrupta despre care va vorbeam in actuala situatie de criza mondiala. Ar fi cinic sa va urez "Sarbatori Fericite!" cand "fericirea" pierde sensul notiunii vazand cu ochii precum bateria ultimii volti in frigul iernii. Sau poate, cine stie? Vom re-invata sa fim ferciti chiar din nimic, precum era odata in copilarie. Rivas Vaciamadrid 2020

8393 afișare1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate