Caută
  • Dan Izvernariu

Mysterium Coniunctionis M∴B∴ si EA

Actualizată în: 9 Oct. 2020

".... si acuma , bea. Bea din Cupa dulce amara a vietii , dulce la inceput si amara ca fierea la final" (*) ,ii spun , ea continuand sa ma priveasca incerta. Asa fac toti, la inceput. Beau, fara masura din ea, nu vor sti decat la sfarsit care le este pretul. Reme acum un an in urma la aceasta data a parcurs "initierea" involuntara , dar condusa din umbra de un ...M∴B∴ . Ar putea fi vinul albastru? Verde , da. Albastru niciodata! Sau poate, orice culoare, daca este vin. In Padurea Intunecata de pini, imoi ritualic alchimic , pumnalul in cupa ,privind o in ochi. Cu totii stim din popor, pilda "Butoiului cu miere". Multi inteleg simplu in aceasta acea invechire a cuplului ce devine plictisitor in cel mai bun caz sau toxic in cel mai ades. Eu, am probat o altfel de experienta legata de aceasta cu acelas talc insa,, mult mai urata, mult mai dura si mult mai deceptionanta dupa 20 ani fericiti dupa care, Moartea ne-a calcat pragul casei, ca am putut suporta sau nu. Interesant este, cum acum 20 ani in urma legam, o tovarasie "doi pe un cal" ,plecand la lupta in Lume, a fost ca am vrut, a fost ca am fost obligati, a fost pentru ca, am crezut. S-a terminat dur. Dar, s-a incheiat aceasta lupta. Privind acum in urma, inteleg din ce "Pocal" amandoi am baut , atunci...lasand in urma tot, pentru a incepe tot de la minus. Ma pun "cabrón" (***) precum un Mare Maestru,ii refuz esarfa pentru a obtura ochii si o fac sa viseze cu ochii deschisi, deschizand un ritual antic alchimic asemenator cu cel actual masonic. O intreb: "- Ai stiut ca Infernul este pavat cu intentii bune?!" Daca nu, vrei sa contnui initierea pentru " a vedea" acele lucruri ce ceeace altii " nu pot vedea?!" Ea: - Da!


Mysterium Coniunctionis

Mysterium Coniunctionis


Infig pumnalul in cupa cat un varf.

Esti constienta, ca aceasta placere si aceasta curtoazie face parte din legea Universului in care corpuriile se atrag sau se resping? Bea, bea putin si judeca. Totul vine la tine cu bune intentii si bune maniere. Toate acestea sunt primite cu bucurie, exaltare si vis frumos. 2ºInfig pumnalul in cupa pana la jumatatea lui si-i spun:

Intelegi ca, viata scoate la lupta ades Puterea Injusta? Acel fapt cei ncepe sa-ti amarasca gura , aceii stropi de ura si discordie ce te pun jos pentru un moment? Bea, bea inca de doua ori ca anterior. Gusta din controversatul "Dulce- Amar" al vietii, turnand peste placere, amarul indoielii, otrava gandirii, visul ce te abate de la "Drum"! Vei sti , de acum, ca tovarasia este UNA SINGURA precum TU poti fi singura , in fata tenebrelor ce astfel te ademenesc. 3ºPumnalul a ajuns la fundul "Cupei".

Acum, simte, uratul, durerea, frustrarea, chinul si frigul indurat a celui ce pleaca "in Albastru". Viseaza simtind, impotenta de.a face ceva, duritatea gandului ce te invinuieste mereu nedrept suferind astfel pana la apusul Soarelui tau si traind astfel ca un erou, vei avea unica bucurie in durere a faptului ca "viata nu a putut fi la intamplare si deasupra ta". Totul incepe frumos insa se incheie urat , Moartea nu face sens ratiunii existentei. Petrece, insa un timp au doi... gustand din Cupa Vietii ca un fapt normal, ...pana la Apus. Am spus! Fie! Ne ridicam din orizontal in verticalul gandirii ...ca si la sedinta de hipnoza ,pocnesc din degete DE TREI ORI si ii spun: - Aceasta, ESTE REAL, REALITATE , acum, AICI. Padurea Intunecata, Albalade de Zorita , UNIO ...Mysterium Coniunctionis 2019 (6020) ________________________________________________________ Index: (*) din ritual initiere grad 1º Scottish Ritte33º (**) Mysterium Coniunctionis , Carl G. Jung . Alchimia si simbologia (***) cabrón - Tap sau sens de capra , trad. Esp /Pt. ; Acest apelativ pentru fiinta umana este cu referire la caracterul individualist, curios si cercetator , rebel in general.

2439 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate