Caută
  • Dan Izvernariu

Misteriosul Portal - esoterism, rational, conexiuni

Sunt adeptul cercetarii inexplicabilului tradus cumva prin stiinta.

Cand spun aceasta ma refer la fizica quantica si teoria lui A. Einstein privind spatiu/timp ca ideie explicativa in ceeace am observat in "autismul" meu pana la 52 de ani.

Odata ce vom descoperi ca putem accesa acea parte necunoscuta gandirii "Inconstientul" , adica vom sti CUM, vom putea confirma ca "Deja vú" are o alta intelegere din perspectiva "vizionarii" unui film , al vietii inainte de-a se petrece. Acest post face parte din categoria de subiecte "Tantrica planta" (1),(2),(3) si (4). Cauta in blog mai sus in browser acest titlu ,pentru mai multa informatie


Ceeace urmeaza sa va povestesc se petrece acasa in Lisboa in anul 2010.

Initiat al Gradului III al Masoneriei Traditionale Portuguese , Ritul Scottish 33º , actual ca Ex. M ∴ B ∴ primesc o tema pentru a o executa in Photoshop ca profesionist , utila subiectului de discutie in Atrium cu neofitii cu titlul " Calatoria prin Gaura Iepurelui" (buna sau rea!).

Cred era, in toamna , aceeia-si perioada ca azi cand scriu Septembrie sau Octombrie de 2010 , o decada mai devreme, insa. Nu imi mai amintesc exact!

Imaginea de mai jos, este cea creeata in 2010. Se numeste "Portalul".

In ea avem o combinatie de elemente simbol esoteric de poveste in care exista doua drumuri distincte in "Padurea Intunecata" , Calea Mainii Stangi si Calea Mainii Drepte, respectiv "Portalul" dintre lumi, Cainele de paza de la poarta lui, Libelula femeie cu spiritul sau Libelula insecta, Batranul ghid si acea...Toamna a existentei cu varstele ei. Cei avansati stiu exact in acesta combinatie despre ce vorbesc ca initiati sau nu , dar cunoscatori ai metaforei.

In alte cuvinte, este vorba despre inceputul procesului de constiinta, acea Calatorie in Gaura Iepurelui in care prin simboluri de poveste vorbim in fapt despre trecutul, prezentul si viitorul nostru, egal pe care din "poteci" plecam...mai important este unde ajungem cu acea concluzie corecta sau...nu. Acest drum este unul dur, riscant, plin de capcane si ades circumvolut. "Carariile batatorite ale psihicului" Carl G. Jung . Din acest motiv, cainele ce mai tarziu te va conduce mergand inaintea ta, te respinge ca semn de a te proteja si a nu patrunde in aceasta "Padure Intunecata". Iata imaginea mea construita cu scena ... initierii excursiei in "Intunecata Padure" a constiintei.


Important, repet aceasta imagine compusa din multe, alte imagini in Photoshop Preofessional face obiectul meditatiei mele in timpul lucrurlui ce a durt, asa cum imi amintesc cam doua, trei zile.

Imaginam doua lucruri distincte, Calea Sexuala Tantrica sau Calea Rationala , un caine ,iata, te avizeaza " este periculos!".


Zece ani mai tarziu


Madrid, España , Sept. de 2020 in drum spre Castillia la Mancha, excursie la casa de vacante din Padurea Intunecata de pini.


Sunt cu logodnica mea in masina, conduc soseaua nationala ca la Monte Carlo.

Ea obosita dupa tura de noapte la Spitalul de Urgente la (U.C.I.) proaspat iesita acum jumatate de ora, doarme in dreapta.

Jaguarul mananca asfalt pentru ca vreau sa ajung cat mai repede fara sa pierdem timp astfel incat mentin un ritm rapid dar elegant pentru a nu o trezi la curbele stramte dintre dealurile ce seamana cu Marele Canion.

Dupa cca o ora de condus serpentine de drum national, in linistea si confortul habitaclului , "cad" pe ganduri conducand automatic. Ajung in zona verde, de paduri de pini, peisajul arid al Comunitatii Madrid se schimba iar culoriile toamnei de afara din peisaj ma inspira si imi d-au senzatia de relaxare. In peisaj ceva imi atrage atentia.

La o intersectie de drum national unde am "cedeaza trecerea", opresc si ma asigur, fac un 180º cu privirea , apoi ma pun in miscare si luând curba la stanga, observ in fata mea un peisaj cu un detaliu straniu.

Imagineaza ca acest obiect arhitectonic (vezi imagine mai jos) nu are nici in clin si nici in maneca cu "utilul" pentru locul in care se afla construit. Mai mult, pe o raza de 10 km nu ai decat padure si drum, nimic despre o localitate!

Pare ca un deal a fost asanat(eradicat si nivelat) ramanad doar tunelul ce il traversa candva, pare ca este un pod intre doua coaste ce nu exista, decat ..podul, pare ca este o poarta fara gard...un obiect vechi construit cred eu anii 1890?! Nu exista urma de ruine imprejur afara de arbori. Imaginea tunelului de mai jos este facuta in mers (zona imposibil de parcat cauza a drumului ingust pe doua sensuri si restrctii). Din nefericire nu am avut un obiectiv performant ! Click in imagine pentru zoom(+)

Brusc , dar brusc imi amintesc de imaginea mea creeata in Photoshop.

Vreau sa opresc dar nu pot pentru ca am linie continua iar peisajul este cu 30-40 cm mai jos decat asfaltul in acel loc; in plus camera este in port bagaj.

Acum, chiar cad pe ganduri, amintindu-mi de ...Lisboa 2010 si tematica mea.


Imaginea initiala creeata in Photoshop de acum 10 ani, spune altceva azi Reinterpretez imaginea mea creeata acum zece ani si spun, actualizat:

Femeia blonda din imagine din cadru portal este Reme, pentru ca este blonda si mai ales este obsesiv marcata de Libelule. Pana si corpul este al ei!

Masca ce o poarta (verde) este tocmai simbolul libelulei, fapt ce il interpretez ca o obsesie vadita; daca dicuti cu Reme, este capabila sa te "puna jos" cu argumentele ei pentru aceasta insecta.

Portalul seamana mult: te-ai asteptat sa fie la fel? Nu am eu astfel de puteri in a reda un gand ce a traversat spatiul/timp.


Noaptea ne-o petrecem dupa cina in aer liber in jacuzzi in linistea padurii profunde si la lumina lumânarilor portocalii ce stralucesc in butaforia de pini inalti.

O numim "Baia Vietii" (alchimic!) , in care complect dezbracati de vulgar serbam viata dincolo de realismul inutil aici dar suficient ca o terapie pentru refresh memory.

Nu ma pot abtine si deschid acest subiect aratand medicului Reme , ce am vazut si intreband la final:

Eu :

- Iti pare aceasta o intamplare? Daca , da, in stiinta ta ofera-mi un procent ca o astfel de intamplare sa se mai petreaca odata intro alta observatie similara , daca vei spune : este o probabilitate.

Reme, tace si priveste.

Contrar ideii mele imi spune:

- Mergem sa trecem prin Portal! Pe urma...vedem!


Imi explica ca in principiu acest "portal" este in fapt o constructie ce tine de apele reziduale.

Rau a facut pentru mine spunand aceasta. Acum am un alt motiv in plus sa cred prin filosofia alchimica ca portalul apelor este portalul sufletelor ce s-au dus (apa=suflet) , (rezidual, contextual= mister). Cat despre utilul si destinatia, forma si locul acelui "Portal" nu poate fi vorba si nu pot crede nimic nici daca imi spui ca au construit din gresala.


Final

Ramane un mister cum de...cum de eu am vazut acest peisaj cu detalii ce sunt azi in realitate, care este probabilitatea de-a intalni ceva ce imaginezi desi nu poti crede ca exista din lipsa probei reale (nu ai mai fost acolo!) si CE ANUME inseamna aceastaca semn in viata?! Nota: Acest post este o paralela de imagini cu tematica observatiei peisajului, una strict esoterica (prima) , a doua cu o utilitate oarecare tehnica, dar care apare astfel prin deformarea reliefului dat de viitura. Ce le aseamana? Povestea ,poate?!
853 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate