Caută
  • Dan Izvernariu

Luna albastra.La fiesta


( Me) Candle Night Lights

Dupa 20 ani, am prins si prima iarna adevarata in Peninsula Iberica. In Lisboa ninge dupa decade de ani, in Madrid rar insa in acest an 2021 clima a intrecut orice pariu.

Vantul suiera in noapte prin pinii incarcati de zapada din proprietatea vilei. Intreaga urbanizatie privata presarata in padurea de pini pare pustie... sau, doarme? Nu mai stim si nu mai intelegem nimic din tot ce se petrece in aceasta " Noua Normalitate" din Pandemia lui 2020.

In ciuda restrictiilor ca in vreme de razboi, o mana de proprietari ai vilelor de vacanta ( secundul domiciliu) se intalnesc in discretie parcandu ne masiniile de lux pe o raza mare fata de locul fiestei pentru a nu da de banuit patrulelor de Guardia Civil.

Cum ai putea sa faci o cina de 6 persoane admis legal daca in total suntem cinci familii de prieteni intimi?!

Seriile au devenit mai interesante, jaluzele trase, muzica in surdina, fumam, toastam, ne admiram tinutele elegante de cocktail , jucam poker ,facem cu randul la jacuzzy din gradina din spate ferita de ochii trecatorilor si ascunsa sub pini de, drona cu ochiul din cer.

Imi aminteste de orgiastica fiesta din perioada prohibitiei americane private in care totul era permis.Whiskey- ul ,sunt sigur avea o aroma mult mai buna! Iata, fiesta actuala selectiva ,discreta si de clasa cu gulere albe, dantele si bijuterii cu perle face sa uiti un timp decadenta din afara ei.

Este dimineata, afara un ger si zapada viscolita. Doar vinul Rioja si ciocolata amara mai face sens.

Dupa o noapte deosebita in salon se lasa linistea, aerisim si ne retragem in dormitor.

Privesc la ritualul dezechiparii ei ascultand in liniste zgomotul facut de sireagul de perle lung lasat sa cada pe marmora chemineé ului.

Un gand imi trece prin cap, " a trebuit oare ca societatea sa treaca un mare impas ca sa revina putin la normalitate, eleganta ,stil, respect, Tantra si filosofie?"


Padurea Intunecata de Pini

Castllia Leon 2021


6729 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate