Caută
  • Dan Izvernariu

Las simples cosas *

Plaja Arrabassada, Tarragona 29. Aug 2020 , home: España (trad, ESP= lucruri simple)

Daca totul are un "pol opus" , "mama - tata" , ...polaritatiile in general, filosofice, alchimice, practice, matematice, geometrice etc, inseamna ca si afirmatiile pot avea polul opus chiar daca despre acesta se vorbeste mai putin. Se spune, in comert si afaceri , ca daca intro societate comerciala apar mici vicii din perspectiva banilor cu care acesta lucreaza, aceasta va falimenta. Va falimenta nu din lucruri mari , vizibile si previzibile dar tocmai din suma si concursul focalizat al lucruriilor marunte ce nu se vad si nu se prea simt ...acele lucruri marunte, adunate ce dau lovitura de gratie la un moment neasteptat. Contrariu aceate i afirmatii , verificate, o adevarata legatura fie ea de prietenie sau de dragoste se bazeaza pe lucruri, fapte, nu vadit mari, unele chiar nesemnificative momentan dar care intretin o relatie adevarata ce poate "cadea" doar cu interventia Naturii si nimic mai mult.

Mereu spunem "gestul conteaza", fie el gandul relevat in realitate, este cel ce face proba, ajuta si intretine o relatie, mai mult decat o oferta de bani (sa spunem!) in care mereu intervine obligatia materiala. Vreau sa spun, nu costa nimic sa oferi mereu avand placerea sa o faci si mai ales fara ideia "de-a cumpara" ci pur si simplu de a oferi. Am invatat toate acestea in 20 ani de casnicie fericita, ce doar Moartea a despartit. Acum imi vine usor si poate, poate acum inteleg mai bine practicand la greu si de mod natural involuntar toate acestea, deja practicate 20 ani.


Sunt unii oameni, care se dezbara de lucruriile simple.

Se dezbara o viata intreaga de maruntele lucruri ce in fapt , doar acestea au constituit continutul fericirii ,spunand "lucruri inutile", "infantil - nonsens" etc. ,devenind acel matur atat de rece, plin de sine si prepotent ades . Acest fapt este precum un pom Primavara se scutura de propriile flori, Vara de propriile fructe, Toamna de propriile frunze, ..ramanand un "schelet" had in albastru mortii Iernii. Acest lucru la fiinta umana, doare, doare in final, in ace final cand realizezi ca o viata intreaga ai alergat si te-ai luptat pentru, iata...atata nefericire in pragul trecerii.

Sunt cativa oameni (nu multi!) ce mereu se reantorc in locuriile dragi in care au trait, visat dar mai ales in care au iubit, traind amintirea momentului, acel moment sublim ce umple constiinta , a unui fapt marunt petrecut si legat de acel loc.

In acest caz , observa, cat de mult ii lipsesc persoanei, maruntele amintiri ..."copilul" din trecut nu va pleca in viitor cu gandul ca se va reantoarce, dar concluzia este ca iubirea este simpla si apartine Sufletului etern , iar lucruriile sunt mancate de timp.

Reasezat dupa calatoria in viitorul cu lupte, dureri si infrangeri dar sustinut cu cu Dragoste , asezat la masa vietii, in acceptare, in multumire si protectie...omul va manca din Painea scaldata in Soare va refuza sa mai plece dar va visa la reantoarcere.

Iubirea aceea este simplă

Iar lucrurile simple sunt mâncate de timp

Imaginea: Reme Jimenez Hernandez Dan Izvernariu Fotografia: Didato 29.08.2020 Plaja Abarrassada, Tarragona, Catalunya España SONY a & digital remastering Tema: Secventa de film

Facebook related posts link #vivercontraluz


1198 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate