Caută
  • Dan Izvernariu

INVERNALIA 2020

21 Decembrie de 2020, 14:30 Solstitiul de Iarna, "Invernalia" _Padurea Intunecata de pini

In vise, generalmente, sunt intalnite frecvent si general valabil indiferent de varsta sau sex, trei elemente .

Scara, Tunelul si Lumina.

Aceste elemente sunt un mare mister encriptat in constiinta pentru ca acestea apar in visele tuturor, exista in constientul colectiv.

Misterul, cred eu, consta in faptul ca acestea fac legatura intre lumi paralele sau indica prezenta iminenta a mortii, a trecerii... .

Spuneam ades ca memoria lucreaza in stare de repaus cu elemente memorate si gravate adanc in subconstient prin mesajul visului. Cumva astfel imi explic ca evenimentul mortii refuzat ca adevar in stare de veghe, dar care este relevat codificat in somn : tunel, scara , lumina ,este o combinatie cod metaforic.

Toti visam aceasta combinatie macar odata in viata este statistic confirmat.

Vei intreba , un orb din nastere sau pentru un nativ ce a trait toata viata in jungla, cum se manifesta aceasta informatie in vis?

In opinia mea, orbii prin natura au un altfel de cod imaginativ bazat pe umbre si senzatii cat despre nativul din jungla, acesta este avizat de alte simboluri tipice generalmente din randul animalelor.


Imaginea mea , padure, iarna, vulpe, cerb si corb reprezinta Infernul.


Lumea crede gresit despre faptul ca Infernul ar fi cu foc si smoala. Daca acesta simbolic este un Infern, referirea estecla viata si Purgatoriul ei in care " arzi" consumandu- te, in care suferi, in care urlii ades de durere.

Infernul este ,albastru , este intunecat, rece, in care ninsoarea este si cenusa celor ce " au ars" in Purgatoriu, este ca o celula a penitenciarului din subsol la izolare.Numai asa il pot imagina !

Am dedus aceasta prin conexiuni de idei si metafore. In timp ce "gandirea"confirma viata ( Descartes!) , prin urmare, energia si lumina ( focul) , odihna vesnica pare a fi lipsita de energie din moment ce este statica, implicit lipsita de lumina ca lipsa a consumului , nu poate fi decat intuneric si rece in izolare.

Cele trei animale ale padurii , sunt in fapt " trinitatea" opusa Trinitatii luminii. Aceasta are a face cu insusi Diavolul, in forma divizata, cerb- putere, vulpe- furul, corbul- vestitorul mortii.

In diverse alte naratiuni simbolice, in masoneria scotiana spre exemplu, al patru-lea stalp , " Coloana rupta" , reprezinta Moartea. In acest ritual culoriile predominante sint: mov, vernil, negru, galben mustar, sau mai pe scurt culoarea cadaverica reprezentata divizat in obiecte, fructe etc.

Desigur, imaginea codificata a Diavolului in metafora mai poate fi intalnita prin simboluri ca: sarpe, musca de cadavru, broasca etc. Vreau sa spun , iata, mereu Diavolul a fost asociat cu Natura, cu cateva din elementele ei.

Iarna, deci, este sezonul mortii, a tenebrelor, a coloanei rupte, a Infernului in izolare,frig si inghet.

Nu putem spune rational ca acestea se prezinta in tocmai dupa viata. Nu putem afirma aceasta din lipsa senzoriilor cu care suntem dotati, auz, vaz,tactil, olfactiv, ..in plus nimeni, nu s-a intors sa ne spuna din acest loc,insa interesant este cum gandirea a imaginat acestea mod aprioric.

Sunt fascinat de aceasta ipoteza pentru ca nu pot sa- mi explic de unde acesta inspiratie cu conexiune imediata si chiar involuntara cu toate ca iata, rational spunem " noi nu stim de unde am venit si incotro ne indreptam in acest ocean ca un Chao ".

132 afișare0 comentariu