Caută
  • Dan Izvernariu

In amintirea celor 90 zile CONVIR19

Ne-am petrecut Revelionul intre jacuzzi in aer liber, cina eleganta si noapte de PUB cu tot showul aferent . Trecerea dintre 2019/2020 nu a dat semne a ceeace avea sa urmeze in nici trei luni, incepand cu 13 Martie 2020! Probabil un mic amanunt, cina in doi, asa cum Reme a organizat dupa traditia spaniola, in care pana la ora 1:00 a.m. in noaptea de Revelion , cina este exclusiv in familie sau in cuplu. Ieri 13.Iun.2020 sunt 90 zile de izolare dar cu noroc*.

(*) Norocul a constat in faptul ca si eu si Reme avem serviciu de interes national, ea cel putin, Linia I-a la Spitalul Universitar Infanta Eleonor Vallecas la Urgente ; cumva acest fapt ne-a facut favoarea de-a iesi zilnic din casa catre job-uri , deci favoarea de-a ne misca. Ieri am ramas amandoi la atelierul meu privat la un malt, un tabac adevarat , cafea si relaxare bohema, dupa prima noastra iesire in Comunitatea Madrid (cca 100km in jurul centrului pe raza ), in prima zi cand am putut iesi cu masina vizitad asftel familia in zona Escorial. La intoarcere am ramas la atelierul privat si in spatiul de odihna ne-am trezit ca stam exact cum am stat zile in sir (90 !) dimineti, seri, dupaamieze cand timpul dat de ture a permis sa ne intalnim si sa discutam lucruri intime, politica, situatia Pandemiei, strategie in caz de rasturnari de situatie in care Eu am prevazut o posibila revolta sociala, filosofii diverse, amintiri din copilarie, vizonari NETFLIX, FILMIN etc. Asa au trecut precum pare ca nu au fost 90 zile, 13-03-2020 _ 13-06-2020 Faza 2/Madrid din 4 de iesire din carantina.

Recunosc ca am trait momente de spaima urmarind stiri, net, statistici, zvonuri de la colegii ei de la U.C.I. (Unitate de ingrijire intensiva) , de la ceeace ea a vazut lucrand, de la comunicatele radio RSS RDS privins Statul de Alarma, de la peisajul rutier in care pe o autostrada (A3, i.e) acum cateva zile in urma era plina dus intors, dar de acum eram doar noi singurii participanti la trafic ... Sa vezi ambulante care te depasesc in coloana, singurele ce mai faceau animatie; sa treci filtre ale armatei, guardia civil si politia municipal justificand cu acte ca esti in interes de serviciu national... sa vezi la Tv cum marele patinuar cu arena olimpica este transformat in Morga temporara si full de sicire, cum IFEMA a montat un spital de peste 5000 locuri in 48 ore ... A fost stresant, interesant si a tinut putin mintea treaza in strategia suravietuirii. Partea buna? Partea buna a fost ca acest eveniment al Pandemiei a unit cuplul nou creat in Septembrie 2019 pentru ca a dat posibilitatea probei de foc "doar noi doi izolati " intre 4 pereti. Altii cred ca au divortat dupa... Asa am constatat ca logodnica mea Reme Jimenez Hernandez o andalucia 100% nascuta insa in Madrid a avut parte de-o copilarie identica cu a mea , nascut in Timisoara , ambii in anii 1967-68. Amandoi am trait dictaturi, amandoi am jucat jocuri la fel (cu alte nume dear la fel), amandoi am avut o adolescenta pana in anii 1990 la fel, pana si expresii traduse am gasit in comun. Multi ma intreaba, o intreaba "cum de ne intelegem in doua limbi diferite" eu in portuguêsa elevata si ea in Castellano. Romanii de aici din Spania,sunt FAQ cu aceasta problema. Reme le raspunde " Eu il inteleg pentru ca sunt nativa spaniola si iberica ,pentru mine este normal cum bei tu lapte. In 50 ani, insa, nu am reusit sa ma inteleg cu spaniolii mei in cultura si castellano asa cum ma inteleg cu Dan, un português naturalizat" Ieri am iesit la Rally pentru prima oara vizitand atelierul meu, familia, asfaltul statut de 90 zile al soselelor madrenilene la ...o bere in familie, urmand planuri mari cu alte strategii de viata in Noua Normalitate din Noua Era, din Noua Epoca, din Noua Ordine Mondiala.

35 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate