Caută
  • Dan Izvernariu

Continua mereu..VISUL TAU! "DREAM ON"

Timisoara, 01. Ianuarie de 2019 , dupa 20 ani Am revenit dupa 20 ani, in nivelul 0 al vietii mele. Am revenit doar pentru ca... am fost curios. Am fost curios . dupa douazeci de ani...sa vad. Savad cu ochii mei si sa percep cu inima mea, daca... daca am avut dreptate acum douazeci de ani sau nu. Am denumit in reteaua de socializare , mult mediata acctiunea mea : "Timisoara, GROUND 0" sau. link Facebook: TIMISOARA GROUND0

Dan Izvernariu, dupa 20 ani, Timisoara 2019

Povestea "cavalerului ce a plecat pe front" in "Marea Cruciada a Vietii" si care... s-a reântors asa cum a promis!

Despre tara de unde am plecat, Romania, nu am stiut mai nimic timp de 20 ani traiti in lupte si adevarata fericire in Lisboa, casa mea. Am plecat la varsta numarului masonic 33 ...33 ani. Nu am stiut ca voi ajunge Mare Maestru al vietii trecand examenele de grad..."fara pile si relatii" ci cu experienta proprie in viata si concluzia ei sanatoasa. Ceva, contextual imi aminteste de Cavalerii Templieri, acei soldati cruciati, ce au plecat sa lupte in numele Onoarei; in cazul meu, pentru onoarea mea si a promisiunii. Acum, douazeci de ani in urma, falimentam in tot. In dragoste, in afaceri, in ..tot! Cand nu am mai stiut sa raspund fiului meu, (Vlad) la intrebarea: " -Cate loolye pop´s se pot cumpara de un salariu in United States" , o intrebare ce nu o pot uita niciodata in viata ea, pusa asa ..din senin de catre fiul meu(5 ani, pe atunci)... asa,am decis sa plec definitiv din tara ce... nu este si nu a fost a mea. Decizia mea a lasat totul in urma. Nu si uitare. In ultima seara, pe scariile unui bloc imi luam adio de la cei doi...Vlad si Bogdan, promitand insa ca intro zi ma voi reantoarce victorios. Cumparasem cu o saptamana inainte trei sepci "NYC" si le-am spus: "- Cand voi inapoia sapca mea voua, va fi in ziua in care ma voi reantoarce asa cum am promis, azi. Acesta va fi semnul "legamantului" facut. " Sapca m-a insotit 20 ani peste tot in lume: USA, Portugal, New Zealand, España mai apoi. In acest rastimp multe s-au schimbat. Multe! Nu si promisiuniile. Dupa douazeci de ani, anul 19, sotia mea cu care am calarit acelas cal , a plecat singura in Albastru.

A fost un dezastru total pentru mine dupa , douazeci de ani fericiti! Asa explic ca am ales acest moment 30 Decembrie 2018 , pentru a reveni in Timisoara...pentru a saluta sepultura companierhului* de viata (*tovaras in L. Pt.!) Doris Izvernariu, pentru.a vedea...cu ochii mintii, daca am avut dreptate sau nu..IN VIATA. Ma aflam in pozitiatransformarii radicale din perspectiva educationala, morala, existentiala. Nimic din ce Dan Izvernariu a fost "ieri" in Timisoara, nu a mai prestat azi la reantoarcere.

Salutand mormantul tatalui meu si a lui Doris Izvernariu

Eroii mei... sepultura, Cimitirul Eroilor 2018 Dec. Timisoara

Cimitirul Eroilor, Calea Aradului 31.12.2018 U ACESTA IMAGINE AM VISAT! Si totusi...s-a intmaplat.

In aceasta zi marcanta, m-am reantors PORTUGUÊS (Român , NU!) , in minte, suflet stil si cu misticul gand al "cavalerului cruciat" (investit in Portugal in 2010!) ...doar pentru a vedea din curiozitate si din dorinta de-a face PACE cu trecutul in fata celor plecati ...a inchide o factura veche cu Romania si viata mea anterioara. M-am dezis de trecutul meu! Nu si de responsabilitati facturate ce trebuiau inchise ca "plata"in acest moment istoric al vietii mele. Eu si mama mea, un alt tovaras de drum in aceasta istorie simpla... . In cimitirul eroiilor care au fost... frig, gri, balcanism, mizerie dupa o zapada crunta... TREI LUMANRI. Una pentru Cunoastere, alta pentru Putere si a treia pentru ... Frumusetea existentiala. Am deschis sesiunea vizitei mele la sepultura familiei inmod Scottish Ritte 33º , cu sort, manusi albe si insemnele gradului meu, ocolind cu Lumina in mana de trei ori de la stanga la dreapta pentru a a prinde cele trei lumanari simbolice "stalpilor vietii" ... . In ceremonia mea masonica Scottis am spus:

" - Buna dimineata , tata, buna dimineata Doris, Maica, Buni, Mosu, Tanti... , sunt aici, EU, ...acela care acum douazeci de ani am facut promisiunea de-a ma reântoarce victorios si puternic, infrant al vietii sociale mai ieri. Asa ma spus atunci, asa am facut , azi...dupa cum am gandit, imaginat si infaptuit. ( cu mana cu manusa alba de ritual masonic, pe piatra mormantului ca un juramant...) : : Va spun VOUA, precum imi spun mie insumi ca o judecata astfel: Acum douazeci de ani am decis , judecand, ca acest mod de viata nu este al meu , nu este cu mine, nu este just si nu este corect.

Am decis sa plec definitiv din "cetate" din "Cetatea Timisoarei" si sa gasesc , casa mea...ce, a fost gasita si este Lisboa. Eu nu am decis unde sa ma nasc, dar am decis cum vreau sa traiesc.Asa explic , dece am plecat. Asa justific totul. Imi pare rau draga tata ca nu am ajuns sa iti probez ca sunt un soldat just si nu un sclav, imi pare rau Tanti (matusa mea) ca nu am putut face sa ma intelegi din lumea ta, imi pare rau (bunicii) : Buni, Maica, Mosu ...ca nu am fost la ultimul vostru drum si ca nu am fost in viata voastra atunci cand ...nu aveam cum sa fiu datorita vietii. Imi pare rau Doris,nu pot sa cred ca impreuna am plecat la lupta pe acelas cal catre "Jerusalem" . dar azi...sunt la mormantul tau.Iti jur ca voi duce totul la VICTORIA promisa acum douazeci de ani in urma , asa cum atunci noi doi ne-am promis. FIE CA MARELE ORIENT sa va fie odihna perpeetua pana la venirea mea. Va promit ca voi veni Invingator in toate a doua oara! Asa sa FIE, am spus , FIE! " 31Dec. 2018 , Timisoara, Cimitirul Eroilor, Calea Aradului Este frig fara soare, gri...imi este dor de Lisboa si Madrid, de unde am venit pentru o clipa a vietii.

Acasa cu mama pe Str.Brediceanu, dupa aceasta...nu am mai gasit nimic altceva decat...hartii vechi...scrisori din Portugalia pe cand nu exista Net, jurnalul meu inainte de plecare acum douazeci de ani...vise,planuri, scheme...parte realizate, parte nu. O stiva intreaga ..ce am cerut sa fie arsa. In urma mea, am vazut: conservatorism catre distrugere lenta pesimista, am vazut ca am avut dreptate, am vazut ca Bacovia este rational si nu poet, am vazut ca ...am avut dreptate cand am plecat cu Doris in lume, riscand tot, pierzand tot... dar castigand demnitatea si justetea vietii. La cina si cafeauadupa douazeci de ani, cei invitati la aceasta nu s-au prezentat. Eu, insa am adus ..SAPCA de acum 20 ani in urma asa cum am promis! In urma mea, este o unica concluzie " asa este viata!"

2169 afișare0 comentariu