Caută
  • Dan Izvernariu

Chiar cred in acel "Matrix reload"sau KARMA! (+video)

+Video story : Hotelul Abandonat, Albalate de Zorita


Doua locuri imi bat ciudat , am observat aceasta in viata. Doua lucruri cred eu importante pentru mine ce vorbesc (cred?) despre urmatorii 20 ani , ca o alta viata in acelas mod. Ciudat este CUM aceste lurcuri se petrec contextual egal ,la fel insa fara ca EU de mod constient vreau ca acestea sa se petreaca.

IN DOUA DECADE ACELAS INCEPUT

Doua povesti ce anunta un nou inceput in istoria vietii mele.

De un an si mai bine in acest blog vorbesc despre noua mea relatie cu Reme. Sunt un fin observator, un fel de voayeur al detaliului vietii. Asa, in 20-25 ani , am observat ca anumite lucruri ca vreau eu sau nu se repeta , sunt repetitive ca scena, data istorica ,..am putea spune ca viata este la fel pentru toti si din acest motiv este "ciudata". Ei bine, NU CRED! Daca TU nu ai trait scenele vietii mele, nu are cum sa fie egala pentru toti, asemanatoare cumva , da, dar la fel...NU.

Sunt foarte multe aspecte intime similareintre cele doua, Doris si Reme: vorbe, gesturi, momente ce se suprapun exact cu modelul excelent al casniciei mele anterioare. Foarte probabil ca pe undeva si eu influentez anumite lucruri insa aceste aspecte se repeta observ eu periodic in istoria vietii mele. Am putea crede ca, in fapt femeiile sunt asa... si (.) . Dar, nu cred! Nu cred ca am fost capabil sa aleg acelas exact arhietip intre femeia romana si cea spaniola, cultra diferita, personalitate diferita etc. Si totusi... Un fapt interesant il prezint mai jos in acest blog post, ce vine sa confirme ceeace afirm.

In anul 2000 , eram la "GO AHEAD"in viata. Doris fosta mea sotie la fel, ambii dupa un faill brutal in familii. Asa ne-am cunoscut, amandoi cu "punct si de la capat". Am planuit sa plecam din Romania, un fapt implinit in acest an 2000. Practic, stabilisem ca 4 ani ne vor aduce suficienti bani pentru a ne reantoarce si a reancepe viata in Timisoara. Un fapt ce a cazut , doi ani mai tarziu odata stabiliti in Lisboa. Iata au trecut 20 ani in care doar o singura data am mai fost in Timisoara.


POVESTEA LUI DORIS


ACUM 20 ANI (exact!) Octombrie 2000, SANATORIUL MARILA

Un sanatoriu 1930, abandonat

Aveam o presimtire, era Octombrie ca azi , presimtire in care pe undeva am stiut ca niciodata nu voi mai reveni in Timisoara sau Romania odata plecati. M-am lasat liber in presimtiri si am facut tot ce sufletul a cerut, am vizitat prieteni, locuri, ...am facut tot ceeace poate sa faca un om ce stie ca pleaca pentru totdeauna. Intre altele am vizitat Oravita (Caras Severin) un orasel bohem, in care au existat candva bunicii mei din partea tatalui. Am fost curios sa vad casa unde a copilarit tata. Din acest punct al vizitei, inca devreme pentru a ne intoarce la Timisoara, am hotarat asa din senin sa mai mergem cativa Km la iesire din Oravita sa "casacm gura" la SANATORIUL DE LA MARILA , construit in anii 1930/(?!), la Marila , construit pe atunci in stil modern amintind cumva de Art Deco Stiam ca este abandonat 80%, eram curiosi de acest edificiu celebru al zonei. Ajunsi, am gasit "epava" cu 6-7 nivele in padurea de brazi, cocotata sus pe munte cu vedere catre Dunare in zi senina.

Sanatoriul Marila, Caras Severin 2000 actual renovat

De sus de pe terasa in soare am admirat imprejurimiile si cum era o zi senina, pe vale, am vazut silueta Dunarii. Era dupaamiaza de Octombrie 2000, am plecat tristi de pe aceasta epava (la acea vreme!) ...am plecat definitiv din Romania, Vreau sa spun, am vizitat acest sanatoriu in ruina fara un scop anume si incepand de aici a inceput ascensiunea noastra in viata, odata cu aceasta ultima vizita ca obiectiv in Romania.

POVESTEA LUI REME

20 ANI MAI TARZIU Octombrie 2020 , Albalate de Zorita, España HOTELUL ABANDONAT

Hotelul abandonat Albalate de Zorita 2020

Sotia mea Doris, avea sa plece in albastru acum 2 ani. Ramas singur in lume, am reanceput constructia vietii pe ruinele ei dupa ce intreg Universul vietii mi-a fost distrus descurta viata ce ea a trait si dupa cei 20 ani fericiti impreuna. Pornind pe acest drum, am cunoscut pe Reme Jimenez Hernandez, amandoi la 50 ani cu dorinta de-a incepede la inceput totul.


Acum doua zile 18. Octombrie 2020 ne punem in miscare ca sa ne mai dezmortim dupa cinele medievale interminabile zi /noapte in villa proprietate din Padurea Intunecata de pini. Ne dezmortim in racing rally pe serpentine inguste catre lac, coborand si urcand pante abrupte. In aceasta secventa, repet, eu si Reme suntem la "inceputul" vietii amndoi reconstruind totul de la 0. Ma trezesc ca...vizitam ruinele unui hotel abandonat in constructie de mai bine de 20 ani. Incep sa fac fotografii... imi plac ruinele, ultima ruina vizitata acum 20 ani Sanatoriul Marila. Orele petrecute aici nu mi-au spus nimic insa discutand cu Reme si insotitorii vizitanti, cineva a spus la un momentdat, " atentie... "Spitalul Marina este o ruina mult mai interesanta". Aceasta afirmatie imi atrage atentia, sunt 20 ani de cand Marila sau Marina sau...zia petrecuta aici admirand lacul si nu Dunarea ca acum 20 ani sunt elemente ce imi amintesc perfect de trecut. Sau... ACEST FAPT S-A MAI INTAMPLAT CANDVA SIMILAR LA EXACT DOUA DECADE. Intrebarea mea: Exista KARMA SAU NU?!

2377 afișare0 comentariu