Caută
  • Dan Izvernariu

Casa din padurea de pini

Imi aduc aminte de "imersiunea" in constiinta proprie psiho analitic vazut in multe secvente din viata mea ce au semanat mult.Padurea Intunecata, mereu vorbesc despre aceasta, este constinta proprie ce bantuie aceleasi si aceleasi carari batatorite orientandu-se dupa semne insa mergand in deriva si reclamand mereu faptu ca "nu poate iesi la iveala", sau "nu gasesc iesirea din situatie" mai concret spus.

Pentru mine constinta are o parte occulta, acea zona evitata, neexploatata, obscura dar cumva plina de adevar.

Cand omul se simte incomod in propria viata, generalmente este pentru ca evita realitatea si acest fapt trece in arhiva subconstientului ce ades...incomodeaza, doare, omoara incet, incet personalitatea. Obisnuiesc sa spun," strangem gunoiala vietii ce nu este tocmai gunoi ci realitate" in arhiva subconstientului de care... ne cam ferim pentru ca, chiar releva un adevar despre noi insine.

Ne este frica inexplicabila sa ne consultam (i.e) accountul bancar , stiind ca am facut mierda* (*rahat din L.Pt.,Esp) si pur si simplu nu avem taria sa infruntam realitatea , deci, TREBUIE dar nu verificam. Despre acest spatiu al constintei vorbesc cand spun aleator , "casa din Padurea Intunecata".
Casa de vacante a lui Reme (inca in santier) se afla intro indepartata si profunda padure de pini in peisaj iberic specific apartinand unei comunitati private. O padure cu piatra , calcar, maracini uriasi, stanca,pamant alb, ...intunecata si misterioasa.In apropiere avem un lac magic, cu o profunditate mare, o plaja, ambarcatiuni...un loc specific meditatiei la baza unor stanci in forma unui munte in miniatura.


Inca de la primul contact vizual cu aceasta casa am avut un sentiment emotional puternic, de mistic amestecat cu o curiozitate ce tine de spirite, de acel straniu serial TV psi " Tween Peaks" a lui Lynch .Nimic inspaimantator, totul bohem si straniu elegant in acelas timp.

Imi amintesc acum de o scena ce a survenit in anul 2004(?) in Lisboa pe cand imi aminteam de testul psi cu plaja, vapoarele,lumea si unda apei ce spune ceva despre cum te aflii si te regasesti in acel moment.

In paralel am facut lui Doris un test inventat de mine banuind ca are ceva de ascuns in acel an 2004 dar despre care nu aveam nici un fel de indicii de plecare in cercetare.

Am desenat astfel pe o foaie o padure, un munte cu o grota, un lac adanc si o cabana.

Intrebarea mea adresata ei a fost asfel:

Imagineaza ca esti in acest peisaj desenat ca o harta, esti pirat si vrei sa ascunzi comoara; unde ai ascunde aceasta comoara?

Raspunsul imediat a fost : podul casei.

Interesant nu ?!

Pregatim inca din Madrid o intalnire speciala in aceasta casa de Halloween (sau celticul Samhain), o adevarata noapte magica cu tot tacamul regizoral de rigoare.

Cu, vestiment gothic sexy, cu lumanari rosii si portocalii, cu muzica de fundal WICCA, cu cupe inalte si mari de vin negru, cu lemne de foc pentru traditionalul "Trunchi aprins" in prima noapte lunga a frigului ce va urma. O traditie neo pagana venita din trecutul pagan al naturii sociale umane ...de grota. In casa din padure.

O noapte ce marcheaza "pregatiriile pentru defensa contra spiritelor Intunericului" in care "Poarta dintre Lumi" este deshisa pentru o noapte.

Amandoi avem acest mit al misterului faptelor nevazute , desigur ca discutie de salon intre alte mistere ale vietii.

Anul acesta incerc o altfel de experienta decat cea care o stiti din anii precedenti incepand cu 2006 ; daca pana acum am incercat latura pasiva filosofica in acest sens din acest an, impreuna cu Reme trecem la actul in sine.

Experienta este radacina concluziei, doar asa poti realiza concret ceva despre ocultul Intunericului despre Lumina din el , despre UNIO ALCHIMIC, ritual ancestral, unicitate existentiala prin simt.
49 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate