Caută
  • Dan Izvernariu

Calatoria cu destin fericit, caz concret si reteta alchimica

(Video story) Atunci cand iti doresti ceva din suflet si cu motivatie in adevar, intregul Univers participa la focalizarea si punerea in miscare a lucrurilor si faptelor ca acel lucru sa se intample,, ne spune Paulo Coelho in cartea "Alchimistul".

Trebuie doar sa focalizezi, sa observi si sa insisti fara sa te abati, aici nu exista cale de mijloc, ori este, ori...nu merita incercat! Asta daca tot vrei sa iesi din poteca intortocheata,cunoscuta si vicioasa ce te aduce in acelas punct in..."padurea Intunecata" a constintei.

Sunt o fire extrem de extrovertita, nu am putut rezista singur dupa plecarea sotiei mele in Etern.

Greu, foarte greu, am putut decide de la care "capat" sa o i-au; acest fapt m-a impins la mici erori in prima instanta ,lasandu-ma afundat in trecut fara sa accept si sa acord o sansa prezentului asa cum se prezinta.

In fapt, nu mai apartineam trecutului oricat m-am ambitionat sa cred. Oamenii au aceasta tendinta pentru ca "se tem de necunoscut si viitor".


Dupa decesul sotiei mele, la un an si jumatate aveam sa plec de la capat in excursia cu efecte neasteptate in Legenda Personala ( de la Vest catre Est!) . Aceasta am numit #vivercontraluz (traind contra luminii) .

A fost necesar sa imi fac intai un relatoriu absolut sincer al constintei proprii.

O analiza...o analiza complexa si cat se poate de sincera, fara pardon si fara mila.

Imagineaza , un tip (EU!) ce douazeci de ani nu si-a vazut casa de origine (Timisoara), un tip ce a trait in lumea buna din Lisboa, un tip ce a urmat calea bohemiei si a liberalismului tip de 20 ani fericiti, azi singur in Madrid departe de societatea portuguesa si la o vecie de cea din Timisoara de origine.

Ce poate , el, sa faca si unde sa gaseasca ceva la fel daca nu mai bun intro lume mare, inselatoare, materialista, la vanatoare...

Am spus asa de mod "magic" (am spus, fie!), "femeia ce o voi intalni aici in Madrid , va fi una autohtona (doar!) , o matura sexy dar rationala. Complicat, nu? Uite, ca NU!

In August 2019 am re, re , re...revizionat un film "Backlight" (2010) a lui Fernando Fragata realizat in US. ; film ce l-am vazut din "intamplare" in 2010 acasa in Lisboa si de care am fost extrem de impresionat pentru subiectul atins... trei povesti aleatorii despre trei vieti diferite si un tip al caru i sotie a murit prematur lasand in urma un cadou (UN GPS!), nedesfacut timp de un an de catre sotul ei in profunda criza psihica , depresie si izolare sociala.

In pragul sinuciderii iminente, orice barbat sau femeie ce intalneste o relatie sexuala extraordinara , este capabil sa renunte la suicid si sa se scoale a doua zi din pat capabil sa infrunte viata, ne spune Freud!

Asa am facut, am luat GPS-ul si am pornit la drum gonind Jaguarul la intamplare, fixand locuri in care am oprit la o cafea. Era unica modalitate de-a iesi in societate, fara prieteni, apropiati, cunoscuti de calitate macar... . Eu, acela obisnuit cu tot ce este contrar in afirmatia alaturata.

Scena a fost asa:In data de 18(?) Aug, 2019 o rup definitiv cu trecutul. Nici trecutul nu mai voia, cu atat mai putin eu. Cand hotarasc ceva pentru mine, este ca la Tribunal, odata ce am spus "FIE!" nu mai exista apel.

Eram la un bar in localitatea mea invecinata Madridului, era dupaamiaza si imi amintesc doar atat...butonam telefonul singur la masa incercand sa inteleg trecutul meu ce imi parea, repet, tot mai non sens, actualizat. Mi-am spus: " ajunge cu vacanta in trecut" insa nu am apucat sa inchei ideia cand a aparut o EA, ... ne-am intersectat priviriile o clipa, ea mi-a zabit , eu am raspuns dar absorbit de "chat" a ramas scena asa.

Stiu doar atat, mai tarziu confirmat de ea, ca din interior in barul gol am auzit o discutie despre o masina de tigari reclamata de ea barmanului ce nu functiona corect.

M-am ridicat de la masa si am plecat ...uitad chipul ei, marcat de...trecut. SECVENTA DIN Video , explicata in detaliu


Au trecut poate 3-4 zile, imi pun GPS ul la iesire de la job spre o noua directie inainte de-a merge acasa , ce sens avea sa merg acasa unde nu ma astepta NIMENI?!

GPS ul insa a refuzat (nu stiu dece!) sa imi deie o alta ruta , alta decat "HOME" ... eram cumva , plictisit si satul de incercari...mi-am spus " ok, ACASA...merg sa ii cumpar si tigari" (in vecinatatea barului in care am vazut-o dar pe care am si uitat.

La cca. 2Km de BAR incep gandrile..."sunt obosit si merg acasa sa ma pun in pat" o alta "voce" imi spunea " nu, chiar acum mergi sa iei tigari", uite asa am tinut intre DA si NU destin Tutungerie pana in ultima 100m la intersectie,unde am decis rapid pe fractiuni de secunda: inainte spre casa sau la dreapta catre Tutungerie.

Semnalizez dreapta (in loc sa-mi continui drumul inainte spre casa), ma incadrez si rulez cu 15km pe ora pe o strada mica spre Tutungerie.

GPS-ul, (ciudat!) s-a intrerupt cauza a alimentarii electrice defectuase. Nu era pentru prima oara asa ca nu m-am impacientat.

Pe partea stanga a drumului, observ o femeie eleganta, sexy , genul acela spaniol serios - misterios- sexy . Ma intreb vulgar " Madre mia! Cine o fi norocosul?"

Priviriile ni se intersecteaza o clipa, nu realizam faptul ca ne-am mai vazut.

Nimic mai mult...scena se incheie aici, asa!


In Duminica ce a urmat am iesit cu un grup de vecini de cartier "SINGLES" la o perindare turistica prin Madrid in Piata de Vechituri si Antichitati (Imaginea de mai jos!). Toti F/M la <40 ani dar singuri, divortati si eu...vaduv la 50. Un ciudat cu trairi intense.


Urma sa ne mai vedem la o bere in saptamana viitoare. Un fapt ce nu mai avea sa se intample nfiind necesar, vom vedea... .

Marti in chatul Whatsapp al grupului se inscrie o noua vexina de cartier. Eram chiar in chat , ...privesc la imaginea ei si imi place...eleganta, sexy...cu prestatie certa.

Recunosc ( a doua oara!) , mi-am spus " La atac!". Zis si facut!


Asa ne-a cunoscut. 26 Aug. 2019

Cateva saptamaini dupa povestind despre ce am trait, am constatat ca ne-am mai vazut insa am uitat, am constat ca tipul de la bar cu telefonul in mana eram eu, ca tipa de pe strada era ea, ca este medic si ca lucreaza in sectia de urgente a spitalului unde sotia mea, a plecat cu un an jumatate in urma, ca GPS ul meu a continuat de aceasta data sa functioneze ipecabil fara intreruperi de atunci, ca ea a visat un "cavaler" cu parul lung atipic insa nu l-a intalnit pana mai ieri, ca eu mi-am spus " nu vreau o alta pereche decat una matura, eleganta si sexy chiar daca , azi sunt la pamant si nimic nu ma mai ajuta ".FINAL:

Te indemn sa crezi in tine insuti! In inspiratia ta, in acea voce a constintei, in primul sentiment.

Sa joci dupa cum ai gandit, niciodata incorect, imatur, sa sti ce vrei, sa ai rabdare sa cauti observand, sa oferi mereu primul , sa risti o noua infrangere dar sa nu renunti nicidata, pentru ca...odata si odata insistand , o sa ai "full house!"


Poate, am avut noroc, poate acesta afost destinul si am facut ce trebuia asa cum am simtit baza a ideii de fizica quantica amintindu-mi despre viitor.

Nu sunt eu acela care poate lamuri dar, pot spune ca azi am obtinut ce am vrut in viata, exact asa cum am vrut, chiar daca drumul spre acest "obiectiv" a fost sinuos, inselator si a presupus efort in vointa de-a crede si a imagina.70 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate