Caută
  • Dan Izvernariu

BORKUM RIFF

Studiez de mai bine de 15 ani psihoanaliza in varianta lui Carl G. Jung.

Pura placere, pura curiozitate pentru a intelege magicul atractiei chimice, pentru ca in final sa inteleg ca nu este nimic de inteles, ca aceasta asa fuctioneaza si (.) .

Nu exista nimic rational aici, in dragoste nu exista rational, in atractia sexala nu exista nimic , legat de logica in alegere decat daca esti bolnav mintal.


TOTUL ESTE CHIMIC


Intregul Univers functioneaza electromagnetic, doar fiintele functioneaza electrochimic in atractie sau respingere.

Desi am stiut aceasta, desi am experimentat aceasta concluzionand, am gresit in alegerea imediata supa decesul sotiei mele, dupa o casatorie absolut fericita timp de 20 ani.

Dece am repetat aceasta gresala cu buna stiinta in experienta post mortem a sotiei mele? Exista doar un singur raspuns plauzibil, faptul ca ratiunea din orgoliu a invins orientarea chimica, un fapt des intalnit la persoana moderna ce este dispusa sa gandeasca.

In dragoste nu exista schimbari, nu exista adaptari ale caracterelor, nu exista "ar putea fi", exista doar, EA ESTE sau NU ESTE asa cum o simti doar in conformitate cu ce iti doresti.

" Eu stiu cand aleg ce NU IMI DORESC" Reme Jimenez Hernandez


"DACA!"


In cazul primei mele zile cand am intalnit Doris acum 20 si... de ani acea zi a fost marcata de cuvantul "DACA" .. daca nu as fi ales sa nu merg acasa in acea zi nimic nu s-ar fi petrecut, daca nu as fi ales sa fac la stanga in intersectia din C.Aradului spre C.C. Kapa Center Timisoara, nu as fi avut oportunitatea sa o cunosc pe Doris si probabil as fi ramas ancorat in deceptia unei casatorii anterioare toxice. Daca as fi ales atunci pe "mi se pare"... as fi avut o alta relatie cu altcineva ce chiar ar fi putut fi daca insistam, insa am simtit ca nu este ce trebuie si am ales "calea" la stanga incepand o noua sansa in destin asa cum, SOARTA a dorit, intalnind astfel pe Doris.Detalii in post depre cum am intalnit pe Doris (acea zi), in pagina de blog post cu titlu link :

"Povestea cangurului ce a intarziat 5 minute" , pentru cei care vor sa stie despre ce anume vorbesc ca experienta si concluzie.

In cazul Reme Jimenez Hernandez a fost la fel.


Cu o experienta de 20 ani si un studiu aprofundat al psihoanalizei jungiene am decis inopinant sa "ies din cutie"din "grota mea" intampinand societatea in care traiesc (España) si ma simt acasa. Doar asa poti avea sansa de-a iesi din pauza post traumatorica a Mortii pertenerului tau pentru care ai trait o profunda dragoste.

Noteaza: Ca sa iesi din balacarie trebuie sa iesi din propria cutie (grota, limitare!) facand ce simti asa cum vine.


BORKUM RIFF


Decizia de moment pe care la prima impresie o simti ca adevar atractiv pentru tine insuti sau repugnant, fara analize complicate, este adevar pentru tine.


Este acel fapt (cred, eu!) ce vine ca un argument din subconstient+inspiratie, cand simti ce trebuie sa faci insa nu sti dece. Ades negam acest lucru, spuneam mai sus si atunci, totul este eronat sau pierdut.

Disponibilitatea de-a oferi fara a cere nimic in schimb este o metoda .


In data de 15 Aug. am incheiat o relatie scurta post decesul neasteptat al sotiei mele , Doris. A durat ceva mai mult de un an, timp in care m-am bazat prea putin pe simt punand accent gresit pe ratiune de frica de-a nu ma insela.

-Gresit!

Spuneam, tot eu (ce paradox!) cu doi ani inainte in timpul vietii lui Doris intrun interview despre relatii ca " daca ar fi sa aleg a doua oara in viata pentru ca viata o cere, as alege doar cu inima"...si totusi, iata am gresit si m-am contrazis.

M-am iertat imediat si auto mantuit!


In 17 Aug. 2019 dupa doua zile, am decis sa incep o campanie de cautari bazate pe inspiratie si INIMA. Astfel, explic, am lansat #VIVERCONTRALUZ de mod public, zi de zi in reteaua sociala Facebook. Mai multe detalii despre, in L. Romana in pagina de blog post recenta cu titlul "Traind contra Luminii".

Daca doar 1% din ce crezi ca exista, exista...si 99% ce poate fi confirmat daca cauti in ciuda oricarei ratiuni .

Ca o persoana ce s-a format in maturietate in educatie si traditie portuguesa, am decis ca din aceasta zi de 17.08. 2019 sa ies din propria grota si suferinta profunda a singuratatii cautand si alegand solutia autohtona si nu solutia ce ar putea fi adaptata aici in Spania sau Portugal.

A trebuit din acest punct de vedere sa imi refac actualizand, imaginea si arhietipul femeii iberice, amintindu-mi cum arata semnele ce desemneaza calitatea, intelectul, ego-ul , eleganta si in acelas timp naturalul exprimat. In fond , toate sunt interesante, sexual OK, atractive si chiar apetisante si se prezinta asa cum ar face scena placului tau la inceput. Nu toate insa ar putea fi ceeace eu doresc pentru o relatie definitiva atat cat Moartea permite.

Lista mea era simpla, cumva ca la emmigration unde faci sau nu "tick" in dosar; imi doream femeia originala in propriul ei ego dar care sa aibe caldura sufleteasca a lui Doris, sa fie persoana bohema filosofic, eleganta si vizibila pe strada in unicitatea ei.

Este complicat sa gasesti aceasta asa...ad hoc.

Totusi, am incercat in ciuda posibilitatiilor timp/loc/conjunctura MINIME cu sansa redusa. Aceasta a fost ultima ratiune pentru ca mai apoi in urmatoarea zi sa ma bazez doar pe simturi lipsite de orice fel de ratiune.
Campania mea VIVERCONTRALUZ (Traind contra luminii) a durat trei saptamaini , timp in care zi de zi in loc sa merg in mod obisnuit acasa la ora fixa, am ales inspirat de filmul (Backlight 2010 , sau Contra Luz) sa programez GPS ul de bord cu diverse inopinante destinatii ,altele decat "HOME" unde,sincer nu aveam nici cel mai mic motiv sa fiu altul decat unde sa dorm ...gonind Jaguarul pe cele mai neasteptate cai cu destiunl : "locul unde as putea bea o cafea" cel putin, observand, filtrand, cautand.In acele multitudini de locuri, destinatii din jurul Madridului pe o raza de 100 km am intalnit diverse situatii de la flirt la vagi relatii insa nici care dintre acestea nu le-am simtit mai mult decat o exaltare comuna sexuala temporara. In aceste relatii nu era nimic de spus mai mult decat cuvantul: aventura.

Ori eu nu am dorit aceasta!
ZIUA "Z"


Sunt fumator de pipa. Fumez tutun ales cu aroma de cirese amare, un tutun nordic important in Spania ce nu se gaseste oriunde.

In acea zi dupa trei saptamaini, uitasem sa fixez GPS asa cum zilele ce au trecut fara eroare am facut. Eroarea mea, insa, avea sa ma conduca pe drumul ce...imi va arata viitorul si nimic mai mult in acest punct al zilei.

Ma grabeam inspre casa, contrar campaniei mele, practic epuizasem variantele de cautari pe raza de 100 km. Asa am simtit poate putin dezamagit.

In drum spre casa la numai 1,5 km imi controlez rezerva de tutun si desi nu era ziua specifica cand fac aceste cumparaturi am decis pe moment sa merg sa imi mai cumpar o cantitate.

La numai 200 m (cca) de intersectia in care trebuia sa imi continui inainte drumul fara abatere , am decis ca nu o sa mai merg la tutungerie pentru ca..."nu am chef"...si totusi 50 m parcursi catre intersectie ceva mi-a sugerat "TU mergi sa cumperi tutun acum, azi!". Asa am si facut virand la dreapta in loc sa parcurg cei 1,5 km pana acasa restanti; ascultand ordinul clar al constiintei mele.

Rulam cu mai putin de 20km/h...strada ingusta si aglomerata de masini parcate incercand sa gasesc un loc pentru o masina mare greu de parcat.

Este ora 18:15 Mad.mT. , ma apropii de urmatoarea ultima curba , reduc si mai mult viteza si in acest timp observ o persoana feminina pe partea stanga ce intentiona sa traverseze strada .

Aproape franez si rulez acum cu mai putin de 5km/h cedand trecerea, ea insa nu traverseaza si pentru o secunda in defilarea mea in frontul ei, priviriile ni se intalnesc.

Vad o femeie frumoasa, matura, eleganta, fina...acea eleganta rar vazuta aici dupa moda (culmea!) alla portuguesa.

Mintea imi inceteaza sa functioneze...ne privim atat de intens incat in cele 4 -5 secunde am avut senzatia clara ca ne cunoastem si ca trebuie sa ne salutam. Chiar ne salutam...apoi realizez ca nu o cunosc.

Un sentiment ciudat am simtit in suflet, acea senzatie amestecat de dorinta cu placere avand (sincer!) chiar acel gand invidios cu nota nu tocmai ortodocsa "oare cine este acela care ...cu dama aceasta? Ce norocos!"

Imi spun: "Uite ma tipule, exist ce cauti!" ,dar cum ma stiu nu tocmai un norocos al loteriei , imi caut de drum precum motanul ce a pierdut ocazia canaraului ce a zburat la timp.

Din acest moment in acea zi nu s-a mai intamplat nimic, aproape ca uitasem acest scurt eveniment de parcurs al drumului. Acasa insa am continuat in acea zi camapania mea, cumva frustrat dar bucuros ca "se poate si exista".

Timp de trei zile nu s-a intamplat absolut nimic.

In ziua a patra imi consult reteaua sociala a "Single Rivas Vaciamadrid" sau grup de single din cartierul meu vecin Madridului in care am subscris in ultimile trei saptamani.

Nu gasesc nimic nou, cu atat mai putin mesaje interesante. Sunt gata sa inchid chatu-ul cand tocmai cineva se aditioneaza nou in acest grup primind permisiunea administratorului.

Este o femeie de varsta egala mie, eleganta, fina, iar in discutia noastra privat chat imediat aditionata imi pare chiar cunoascuta dupa trasaturi fara sa pot spune de unde.

Fixam asa...din prima o intalnire in piata veche cu aspect portugues din cartierul nostru, ea accepta imediat ...este doar social si normal aici.

Aceasta femeie aveam sa descoperim impreuna cateva zile mai tarziu este cea pe care am vazut ruland cu 5km/h in escapada cumpararii tutunului preferat.

Greu isi aminteste de ael moment si treptat isi face lumina in memorie, apoi imi spune "Da, eu locuiesc chiar acolo si intentionam sa urc in masina nu sa traversez strada asteptand ca tu sa treci ...".

In cazul lui Doris acum 22 ani in urma la Timisoara prima intalnire a apartinut cuvantului "DACA", in cazul lui Reme la Madrid prima intalnire apartine ideii de "PUTEA FI".


Concluzia?

Am cautat pe o raza de 100 Km zi de zi perechea ideala, apropiata, nu am gasit nimic. Nu aveam de unde sa stiu ca aceasta se gaseste la numai 1,5 Km de propria casa. Ce ciudat!

Tipic uman, umblam drumuri lungi in viata cautand si incercand insa nu suntem capabili sa vedem ca vis a vis este ceeace vrem!


PUTEA FI SAU PUTEA SA NU FIE


PUTEAM sa renunt la achizitia neasteptata a tutunului din acea zi in care aceasta nu era programata si nu o intalneam pe Reme pe strada ca sa am un exemplu. Niciodata pana atunci nu am mai vazut o pe strada. Pana si orarul de lucru poate contribui ca doua persoane sa nu se intalneasca niciodata desi "sunt vecini de usa".

PUTEAM sa nu fiu atent la cea din stanga masinii mele si as fi trecut pe langa ea fara sa o observ.

PUTEA fi o femeie cu care niciodata nu m-as fi intalnit in realitate si cu atat mai putin sa imi devina partenera; pentru ca PUTEA fi o vizitanta intamplatoare a cartierului si nu nu o co habituanta, putea fi casatorita si aventura nu ar fi avut loc, PUTEA sa nu intre in WSSAP in acea zi si sa nu imi deie acceptul chat pentru a ne intalni, putea sa nu fie deschisa si disponibila, PUTEAM sa nu fiu EU genul ei desi tot ea spune ulterior " am visat mereu sa am un iubit cu aspectul si caracterul unui cavaler, cu par lung si bune maniere; a fost realmente un vis acum 25 ani in urma" citat exact.

PUTEA ca aceasta sansa sa nu existe. Nu este obligatoriu NIMIC IN VIATA pentru ca unul este DESTINUL si alta este SANSA LUI (soarta).


Concluzia campaniei mele VIVERCONTRALUZ este asa:

Iti ofer de mod public aceasta aventura in marea vietii in care Cunoasterea si Ratiunea sunt utile in orice altceva afara de Dragoste, in care orientarea este baza a Cunoasterii insa se face la simt si care confirma un fapt spus de Paulo Coehlo :

"Atunci cand cu desavarsire si din suflet iti doresti ceva, tot Universul conspira la indeplinirea acelui lucru" este o fraza adevarata,

Q.E.D. .

Probeaza incercand sa intelegi cum functioneaza corect aceste lucruri si nu vei gresi niciodata din aceasta perspectiva.


Reme Jimenez Hernandes & Dan Izvernariu , Oct.2019 , Madrid , España

97 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate