Caută
  • Dan Izvernariu

Amália , portrete, legile occultismului

Lisboa 2009 In amintirea Camerei 501 Toata aceasta poveste este cat se poate de reala si face parte din Legenda Personala publicata ca exemplu din viata nevazuta , din spatele scenei, din legile universului folosind cumva ca ideie discreta, pentru a duce la capat proiecte descoperind pe cont propriu conexiunea intre constient-inconstient din acest Matrix pe care o sugerez. La final o sa te intrebi : "-Dece nu a ajuns asta milionar?"

Am sa iti raspund sincer, tot ce m experimentat si concluzionat a fost pentru ca sa devin (din curiozitate) nu ca sa detin. Viata este scurta, secretele ei sunt mai pretioase decat " Million dollar". Anterior va spuneam ca inca din anul 1993 pe cand locuiam la Timisoara, cautand prin bibleoecile Universitatii lucrari a lui Dr. Carl G. Jung (rare la acea vreme!) am cunoscut o femeie ce in anul urmator a inceput sa ma invete arta divinatiei Tarotului,Tantra, Misterul Marii Arcane si cateceva din Talmud. Era bibleotecara cu care m-am imprietenit si am schimbat timp de 4 ani cele mai profunde experiente esoterice ale Caii Mainii Stangi. Nu aveam de unde sa stiu ca peste 15 ani , timp in care aceste studii au continuat individual chiar asiduu uneori, aveau sa ma aduca in fata publicului lisabonez , acasa in Lisboa.

Emigrasem la aceasta data, de 9 ani , ma consideram deja nou nascut al societatii portuguese in care chiar din prima zi m-am simtit ca acasa din totdeauna. Plansa mea de o ora oratorica avea sa cuprinda o tema despre care se vorbeste mai putin sau neclar , insa, care a facut chiar obiectul studiului meu timp de 15 ani incepand cu misticul si definitivand in exoterism explicat cumva prin psihoanaliza si autocunoastere. Mereu, dar mereu am fost fascinat de destine...de soarta mai ales, cum functioneaza, ce este si dece...cauza si efectul nebanuit. Facusem o obsesie odata cu emigrarea pentru reusita in viata in conditii de la MINUS si nu de la ZERO cum de regula se practica. Ma fascinau marile fete istorice ale lumii ce au ajuns regi din randul celor mai saraci. Ma intrebam mereu cum este posibil si ce anume concureaza la aceasta , ma uitam la exemplele homeless ce au ajuns milionari in cel mai scurt timp. Ma gandeam banuind, nu poate fi decat un accident de imprejurari, dar intrebarea mea a continuat punand in balanta : imprejurariile, mediul, timpul istoric, faptele, acea : A, K, si P de (n) luate cate (k) posibilitati ca din nimic sa ajungi ceva. Cam imposibil de calculat nu? Si daca DA, atunci cum aplici formula... Ei bine, in jurul anului 2009 citind trei ani mai devreme best seller-ul "The Secret" si studiind aprofundat viata marilor cantareti vedete ale lumii am conchis ca dorinta este egala rugaciunii dar nici una si nici alta nu fac doi bani daca nu esti cuprins de exaltare si nu traiesti facand rational pas cu pas nebunia tintei vizate de tine. Acum ai sa ma intrebi..."cum sa te exaltezi ca un prost cand nu ai in buzunar suficient pentru tigari" am sa iti spun traiind uneori aceasta cu multi ani in urma inaintea emigrarii..."simplu, cand traiesti acest paradox este doar primul pas pentru a realiza ce vrei si daca le iei incet si in ordine rationala pe toate ajungi sa iti faci Planul Proiect. Cand ai ajund in faza de proiectare , trebuie sa te exaltezi traiind propria-tinebunie, observand si ajustand. Cum te exaltezi? Franco spus? Sex, alcool, drog si multa imaginatie. Trebuie insa sa sti cand sa te opresti si ce faci cu acestea trei in mintea ta Unii o prind din zbor fara sa vreie, altii ca mine bat calea lunga si sinuasa."

Amália

Fratia masonica din care am facut parte in Lisboa, m-a blamat pentru faptul ca eu un Scottish Rite 33º am acceptat invitatia rivalilor lor pentru aceasta seara de vara in care urma sa vorbesc public despre Magic Sex. S-a mers pana in panzele albe spunandu-se despre mine ca as fi "spion mason american" , vreau sa spun, atunci cand am fost initiat am uimit pana si pe Marele Comandor ce m-a privit circumspect intrebandu-ma chiar inaintea initierii in privat, "Dan esti mason?" ..am raspuns NU. La baza aveam intreaga cultura de 15 ani de studiu aprofundat al esoterismului, occultismului, Caii Mainii Stangi, ..la baza lui au stat Jung, Aleister Crownley, Madame Balavatsky, V.R.I.L. Society, Rudolf Steiner si multi , multi altii. Clar ca am fost o curiozitate rarissima si fara sa ma laud! Pentru prima oara vorbesc publicului in noua mea limba portuguesa. Sunt invitat in Atrium Saldanha in cadrul Acropolis in care s-a desfasurat o succesiune de comunicari diverse ce cuprinde ideia de istorie/mistic/demitizare, intre care si plansa mea oratorica . In sala , aproximativ 150-200 persoane, ...acea liniste ce se lasa dupa ce ai fost prezentat, acei ochi ce te privesc...acel moment incomod in care trebuie sa incepi turuiala clar, la obiect, logic si pe intelesul tuturor ocolind academicul exagerat. Lansez poanta de inceput ce marcheaza chiar tema mea, le spun: " Nu am minima ideie dece sunt aici in aceasta seara!" Publicul rade iar eu consultand timpul ramas si paginile holograma imi mai arunc odata o privire contra reflectoarelor intro directie la intamplare, cred eu!


In sala in randul a II-lea intalnesc ochii unei femei mature , de o eleganta britanica deosebit de rafinata dar si austera. Imi pare cunoscuta, ...chiar imi este cunoscuta cumva vom vedea. Imi incep turuiala bazata pe Ipoteza, Concluzie si Demonstratie , aducand argmente, construind in prima instanta si lasand loc de a fi complectat sau corectat. Nu stiu cand a trecut ora mea, mai cert este ca m-am trezit felicitat in spatiul cofee brake din foaier , tin minte ca cineva mi-a propus sa imi publice o carte. Ce as avea eu de spus intro carte intreaga mai mult decat am vorbit o ora? In acest rastimp am reantalnit ochii din public... in momentul de respiro ea s-a apropiat si m-a salutat recomandandu -se Amália . Aveam senzatia ca o cunosc, intrebarea ar fi fost tampita "Ne cunoastem parca?" ; mi-a ghicit gandurile si mi-a spus zambind de incurcatura mea: - Amália prietena ta virtuala din Facebook de acum un an. Odata amintita aceasta, mi-am mai revenit in incalceala memoriei amintindu-mi ca am lansat EVENIMENT la care am tot invitat persoane. O intreb cum de a ales sa vina, orice introducere in doi peri poate insemna ceva,,,este despre Legea Cauza /Efect, nu?! -Ei bine imi spune ea, azi sunt o persoana matura, a trecut vremea in care am preferat revistele Vogue , magazinele cu branduri italiene si Coasta de Azur de doua ori pe an. Sunt chimista, nu am profesat ingineria decat o luna de zile. Am considerat acum 30 ani in urma ca plaja si casatoria este mai palpitanta decat laboratorul. Treptat insa am aflat din experiente ca tocmai aceasta stiinta face hazul existentei si a relatiei interumane. Ridic din sprancene la cele auzite, in gand imi spun "Hopa! Bingo! Chimie, stare, atractie-respingere....este a mea!" Evit sa o abordez direct, din codul respectului, despre cunoasterea ei in occultism insa constat din intrebariile ce mi le-a pus ca nu este nula in domeniu si ca intreaba nu pentru ca nu stie ci vrea sa se asigure ca stiu despre ce vorbesc. Brusc imi amitesc ca eu sunt cel care da tonul serii si intorc toata discutia noastra de foaier cofee brake spre tematica mea: Sex & Power argumentand acum ca apropos la ceeace spunea ea, ca partea chimica ridica adrenalina, da curajul si speranta , atrage si mentine... , nu apuc insa sa termin fraza mea si ea imi pune degetul aratator pe buze suierand : "Shhhhh! Despre asta nu se poate vorbi atat de deschis aici". Simbolul tacerii imi spune dupa modul in care a fost facut ca este posibil ca ea sa fie mason. O abordez dupa tacere imediat intreband: -Amália, esti mason? Ea insa isi pleaca ochii rasucind tigara lunga si alba in scrumiera si surazand ma priveste pezis , apoi imi spune -Ar trebui sa fiu?


Scena cade in mister profund ne primid un raspuns codificat asteptat sau macar o negatie. Vorbim despre viata, familii, existenta, totul in van ca doi necunoscuti ce vor sa isi spuna tot in jumatate de ora. Este deja seara dupa cina ca ora, o conduc catre iesire suntem intre ultimii ramasi. La usa intalnesc aceia-si ochi cu privire profunda cumva rece, in semn de rams bun. Un Jaguar gri executiv se prezinta in fata portii, soferul se grabeste sa o imbarce si sub privirile indiferente ale lui imi spune: -Orice Proiect incepe cu o Baie Alchimica, o baie a vietii. Cunosti Cascais? Ma lasa masca mutarea ei in sahul jucat pana acum in arta conversatiei ...balbai cumva ca da. -Bine, atunci te invit la Grota Bocca do inferno intro seara pentru o baie in Atlântic , accepti pentru a continua discutia? #Esoterism #ScottishRite33º #CaleaMainiiStangi #Tantra #Sex #TheSecret #Lisboa #DanIzvernariu #Ritual #RudolfSteiner #DrCarlGustavJung #VRILSOCIETY #AleisterCrownley #Masoneria #Alchimia

45 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate