Caută
  • Dan Izvernariu

..alla valenciana + filosofii despre uman


Modelul valencian- experimental doar! Testez culoare/filtre, o lumina imposibil de corectat..defecte...toate acestea fac uneori parte din viata noastra. Unele le acceptam, altele nu insa toate au memoria lor. Mai important ca orice este expresia, ea rar poate fi reprodusa de doua ori. Uneori, precum acum am ratat imaginea insa nu si expresia.


Joaca intrebari-raspunsuri incognito in timp ce fotografiez ma fascineaza pentru ca urmaresc prin obiectiv sa surprind reactia incercand sa anticipez reactii ce uneori sunt bingo..alte ori ... nu. De aceasta data cer clientei mele sa ma priveasca in timp ce vorbeste cu mine. La modul principial cer clientilor sa nu ma priveasca direct pentru a scoate mai mult in evidenta naturaletea imaginii. Este , cred, al doilea experiement ce il fac de acest gen din perspectiva dialog/reactie privire. Imi pare deosebit de interesant si incitant in rezultate. Cumva ca la cabinetul psi. in care notes-ul este video-ul sedintei asupra caru ia se revine ulterior de catre specialist pentru a conchide asupra cazului. Notes:


FIINTA UMANA ESTE CEA MAI IMPORTANTA ! Un subtitlu ce trebuie sa te invete despre Uman si Umanism , despre efemeritatea vietii ce nu merita traita prost sau formal

Acest lucru vine din faptul ca in unicitatea Sinelui /individ suntem efemeri si imposibil de reprodus din aceasta perspectiva.Nu pot exista doua suflete identice ce vor reaciona la fel.

De azi (sa spunem!) in maxim 100 ani NIMENI dar absolut NIMENI din cei care sunt Log-on Facebook nu va mai exista de la parinti, noi si copii nostrii.

Acest lucru este unisesns si fara echivoc.

Suntem suflete (constiinte si memorii) ce odata am creeat ceva sau am mentinut idei si idealuri imbunatatind viata sau distrugand; datorita noua exista azi civilizatie, datorita lor ...de acum 5-7000 ani in urma exista notiunea de civilizatie in care fiecare individ in parte a contribuit in vreun fel la perfectionarea ei.

OMUL a facut sa fie civilizatie nu civilizatia a facut omul chiar daca aceasta incearca sa il civilizeze...dar tot prin intermediul uman viu.

Nimc nu este ETERN! Totul este in schimbare continua , totul poate fi recuperat, reprodus, reconstruit, refacut, ajustat sau...uitat , pentru ca valoriile in viata se schimba odata cu generatia si conceptul despre viata.

Umanul azi este concentrat si focalizat pe materialism , parafrazand voi spune in concluzie: " EU AM, DECI EXIST!" fraza initiala "EU GANDESC DECI EXIST" parand desueta.

Adevar?

Noi ne-am nascut pentru a deveni si nu pentru a detine, paradoxal insa oamenii se reprezinta si se prezinta azi prin ceeeace detin ...au devenit jucatorii pentru "puncte"(bani), au devenit "ganditori" androizi incapabili sa spuna verbal ceva venit din suflet daca nu au posibilitatea mesajului scris, au devenit dezorientati fara GPS, au ridicat notiuni de valori inestimabile in monumente si obiecte spunand tot paradoxal : "viata are valoare" ...au devenit cinici spunand ca sunt filosofi intel inside in care schema totul are un raspuns plat si rece precum Amazon Alexa ..au devenit incapabili si tematori sa faca o declaratie de dragoste sau sa descrie un moment erotic in mod cultivat.

Insa ei iubesc viata.

Daca ar fi sa transpunem viata actuala in principiul teatrului vom observa ca:

O mare parte nu stiu care este titlul piesei desi asista la ea

O alta mare parte au adormit inca de la intrducere fara sa inteleaga ce se petrece in act

Unii entuziasmati de eleganta si sonorietatea afisului se perinda prin sala lasand sa se intelega ca sunt de o cultura foarte rafinata, un fel de expozitionism gratuit dar lipsit de juisare pentru ca din nimic nu ai ce sa scoti.

Cativa sunt atenti, insa la final nu pot conchide asupra a ceeace au vazut asistand, cu atat mai mult cu cat nici nu se pot pune in acord.

Mai sunt vreo 2-3 "nebuni" ce turuie filosofia surzilor promitand astfel miezul cel dulce dar lasand doar cojile pe jos.

Si atunci?

Si atunci, unde umanul si umanismul in care schema concordam cu totii insa practica nu o face nimeni?

TOATE trec, noi trecem, ce ramane in urma noastra realmente sunt filosofii, concepte, idei, idealuri lucruri imateriale.

Societatea de azi nu a invatat nimic din Piatra Pramidei Incase dar desigur din scrieriile sale, intuind...

Prin urmare tot ce detinem este memorie iar tot ce este in afara noastra este o proiectie a ei.Ce azi se poate prezenta asa si peste cateva secunde altfel , in convenient sau inconvenient momentului.

Din acest motiv cei care au inteles importanta ei, vor sti ca materialul incanta si ajuta dar nu foloseste la nimic fara justificarea recunoscuta de memorie .

"Incantat" sa vad cum lumii ii pasa putin de lume spunand paradoxal "valori" ...

Imagineaza un fapt dur si real: Daca Omul nu ar fi existat , Dumnezeu nu ar fi exista nici EL nefiind CINE sa il confirme sau sa il renege.

#DanIzvernariu #Photoshop #PrebodaMadrid #sexualcontent #VOAIERÍSM #Dreaming #PostProductie

25 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate