Caută
  • Dan Izvernariu

Gavião: RES BINA (Rebis) gr. XXV- Sublimul Print al Regatului SecretGavião: Portrete : dan Izvernariu (Me) by: dorisIzvernariu ,Jan. 2011, Alentejo ,Portalegre district Plansa informativa (articol) @ avansati esoterism, alchimie, masonerie Scottish Rite 33º Va vorbesc in spiritul lui Voltaire , a iluminismului ...concluzia este la aprecierea voastra. Am cerut sotiei mele in diminata Anului Nou (2011// 6011) cu cativa ani in urma intr-o mica localitate din sudul Nordului Portugues sa imi faca aceasta fotografie avand ca scop studiul profund alchimic al Adevarului . Cativa ani mai tarziu aveam sa transpun aceasta idee in plansa mea de grad 25.

In principiu studiul meu a plecat de la unul din preferatii mei alchimisti V. Basil pentru ca mai apoi sa aduc hermeticul in realitate/ social asa cum Albert Pike concluzioneaza pentru a intelege in ce “cerc vicios” ma invart atunci cand caut realitatea si adevarul; cumva foarte aproape de aceasta data de Quintessencia.In Sec XXI incet , incet incepem sa ne trezim la realitate. Incet, incet vedem cu alti ochi si alta intelegere a misticului ce a fost generat de sacerdotii Mariilor Mistere Antice si violat , alterat si oxidat malefic de obscuritatiile dogmelor religioase ce au impins omenirea de la cunoasterea antica in intunecatul Ev Mediu in : crime, orori, confuzie si malefic.


Gavião: Portrete : Dan Izvernariu (Me) by: dorisIzvernariu ,Jan. 2011, Alentejo ,Portalegre district Sublimul Print al Regatului Secret contine formula principiu a existentei noastre exprimata prin : ADEVAR, REALITATE si MOTIVATIE cu baza pe cele 4 coloane : Seth, Enoh, Solomon si Hercules.Am plecat de la o premisa : Adevarul este ca prezint o portocala, poate fi o mandarina dar adevar este ca este un fruct, portocaliu galben sau rosiatic, poate fi real sau de plastic , poate fi o sfera ce imita… sau poate fi orice altceva in Photoshop (sic!) .

Iata Adevarul este UNU insa perceptia noastra poate fi multipla, intelegerea…infinita.Cum am spune trasat in spirala : Adevar (1), Continut dual (2), Tridimensional reprezentat (3), Toatlitatea lui (5- quintessencia) , Totalitatea lui exprimata in dual (8) …sau 1 imagine, duala,tridimensionala, ….in cca.7, 211, 586, 133 per 07-02-2014 opinii din perpectiva persoanelor ce ocupa planeta x N combinatii,permutari si aranjamente de nuante.

Acesta este “simplul adevar” despre o portocala.Sa citesti cu atentie ceeace iti spun: Interesant este ca atunci cand un adevar apare in lume si se prezinta in vreun mod sau altul (vezi steaua Magilor- in crestinism) aceasta indruma Magii catre esenta insa paradoxul face ca aceasta indrumare sa fie deviata de adorarea Pruncului ( citeste a fructului ei) orbind astfel constiinta de esenta Adevarului pentru simplu fapt ca Pruncul in acest caz este doar ceva ce reprezinta un adevar si nu adevarul in esenta lui. Iata (i.e.) toata lumea admira ambalajul si nu continutul pe care culmea il si gusta dar despre care nu studiaza pentru a sti ce si cum…mai nimic.

Asa se face ca misticismul contine samburele de adevar insa nu inseamna ca desi am ajuns la sambure stim ceva despre esenta lui ca existenta, cate despre cum “functioneaza” acesta nu se poate pune problema !

Aici se ascunde tot secretul!

Nu este permis sa fac public o plansa de grad inalt insa voi vorbi despre acesta in cateva idei pentru cine are minte, ochi si curiozitatea conexiunii.Marele Secret al stiintelor occulte este in fapt Marea taina a Naturii cunoscuta de antici , exprimata de Moise (i.e.) in baza fundamentala a ortodocsiei in Egipt sau de Kabbalah in simbol .


Gavião: Portrete : Dan Izvernariu (Me) by: dorisIzvernariu ,Jan. 2011, Alentejo ,Portalegre district Aproximativ dupa 6000 ani constatam un fapt uluitor de simplu:Omul primordial “a mancat” din Pomul Cunoasterii , dar mancand a mancat otrava notiunii de Moarte asa se face ca a cunoscut binele si raul “soptit de Sarpe”.

Daca ar fi mancat din Pomul Vietii?

Daca ar fi mancat din Pomul Vietii probabil ar fi gustat din notiunea si esenta ECHILIBRULUI , stare ce rezulta din balansul contrariilor din analogia lor.

Asa se face ca in timp omul a devenit curios si in impotenta lui de-a percepe o totalitate fiind mereu confuz si cantarind nimicuri a ajuns sa fie un revoltat si mai apoi, ades, anarhic.

O viata scurta plina de contradictii, suferinte si frustrari a determinat ca omul sa se revolte; asa se face ca spiritul evolutiv a lui Nitezsche “sta in spatele une-i masti tragice si urate” (citat aprox. din memorie) pentru ca omul a impins la extrema momentul propriei limitari iar aceasta extrema nu a fost una tocmai pasnica ci una aversiva si violenta…doar din necunoastere si frustrare.

Revolta si anarhia umana este precum Stanca lui Sisif ce mereu sa va pravali asupra acelora care se revolta ridicand la rang inalt mereu alte si alte valori despotice ca o fatilitate si nu ca o necesitate existentiala. Anarhia ce ades urca si coboara societatea , face sa rasara si sa apuna o civilizatie apare in momentul in care Regele Ratiune este uzurpat de revolta oarba a Regelui Nebun.

Instinctul materialist al aritmeticii , al calculelor facute in “pietre” a dus la ratacirea oii sau a unui neam intreg, a une-I civilizatii ; omenirea a avut si are inca multi credinciosi habotnici si filosofi sceptici (iata extremele!) ce au ratat acea “Mantuire” pentru ca in limita lor opusa vorbeau despre lucruri fara noima si fara mod de perceptie clar.


The Alquimic Temple -workshop Post production illustration 2012 Wellington New Zealand by: dan.Izvernariu .

Artistii si artele libere au continuat insa ca un subcurent ades sa probeze (prin simt si reprezentare) ca adevarul este un fapt unic , simplu si sublim insa nici acestia nu au reusit sa-l contureze exact iar daca au facut au facut involuntar hermetic astfel incat numai ei vad aceasta insa nu pot exprima pe intelesul nostru- iata: “cuvantul mi se opreste in gat” .

Noteaza esenta plansei :

LUMINA este echilibrul umbrei si a luciditatii

MISCAREA este echilibrul inertiei si al activuluiAUTORITATEA este echilibrul Libertatii si al PuteriiINTELEPCIUNEA este echilibrul ratiunii si a conexiuniiNATURA este algebra pura (vezi Pytagora) pentru ca este frumoasa, inspirativa si armonioasa (in echilibru)

Totul este frumos, notiunea de urat este necunoastere!

Nu exista NIMIC, precum (mereu va spun) VIDUL nu inseamna GOL iar daca inseamna si GOL atunci golul va contine mereu ceva , vezi materia/antimateria.In final ramane aceasta idee, tot ce exista in Univers si noi denumim viata contine memorie si energie; aceasta este in perpeetua miscare rezultata din eternul conflict al legilor atractiei si a respingerii a anatgonismului fortelor care atunci cand inceteaza face sa apara un alt fenomen , mai putin cunoscut de cei in viata…Moartea.

Ar fi foarte multe de spus, PACAT ca nu este timp sa scriem sau nu este timp sa citim simtind… trecand prin filtrul ego-ului…

Candva,ancestral, CORUPTIA a folosit CUNOASTERII azi suntem corupti pentru nimic si pentru a crede ca TIMPUL (care nu exista) este mai pretios. danIzvernariu .

Am spus…M∴ B ∴ Dan∴ Izvernariu∴ 6019, Madrid , España

#DanIzvernariu #DorisIzvernariu #alchimie #ScottishRite33 #Freemasonry #Masoneria #Photoshop #NewYearday #Esoterism #Fiveblueapples #rationalism

48 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate