Caută
  • Dan Izvernariu

A mai trecut UN An. Equinoxiu de Primavara 2019


Draga Doris, Chiar azi... "A mai trecut un an, In veci si veci nu o sa mai fie" Paula Selling (favorita ta) Jurnalul meu a continuat timp de un an incheiat , amintindu-mi mereu . Pentru majoritatea, Primavara inseamna Renastere, pentru mine, azi, pomii infloriti imi amintesc de Golgota MEA, zilnic urcata catre spitalul Infanta Eleonor , pe frig, ploaie, zapada, oboseala...disperare si durere, sperand...inutil. Sti... in acea zi am simtit o usurare, mi-a fost greu , MIA CULPA! Pentru noi pozitia Soarelui ,mistic, a insemnat ceva... atata timp cat l-am vazut pe cer. Asa am stiut ca, mai avem o zi...pana la sfarsitul ei traind ca si cum ar fi fost ultima zi, ultima noastra zi. In zi de Equinox, ai plecat din lumea realitatii in cea eterna. As fi dorit sa fie invers, sa traiesti...dar nu pot sa iti doresc durerea ce aceasta eliberare de tot si toate; mai bine i-au eu asupra mea... acest gust amar din Cupa Vietii, dulce si amara...amara. Intro zi asa cum in Templu ai invatat, auzind, "toti vom merge in acelas loc, dar fiecare in timpul si in felul sau , in maniera sa, dar... toti acolo vom ajunge" (Scottish Ritte 33º). Am planuit sa imi reamintesc din toate ce le-am trait impreuna, bune, rele, urate sau extraordinare timp de 20 ani fericiti impreuna , o imagine... acea seara in care am fost in Inima ta, seara casatoriei noastre ; romatica, cu fado, cu poezie si mister magic al vietii in care am facut UNIO, dissolve et coagula.


Doris Izvernariu Photo by: dan izvernariu, home: Lisboa Wedding night, fado

Iti mai amintesti ce neasteptat magic a fost? Acel batran fotograf ambulant din acea seara la cina, cu un polaroid ce ne-a fotografiat , ce a fixat in eternitate o imagine a noastra ... ai avut lacrimi in ochi ... a fost un moment marcant puternic. Pentru ca am fost un cuplu cu traditie, cu suflet, cu demnitate ce a stiut sa se apere, sa se sustina si sa fie mereu fidel justului, cauzei comune si a "barcii de salvare" in care impreuna am plecat la orizont pentru chiar ce am dorit sa avem...o viata eleganta, o viata demna si o viata fericita asa cum a fost impreuna, "la bine si la rau". Acea tantrica relate..."mereu servitorul si inspre binele tertilor fara sa astepti rapsplata". Masoneria? Nu...viata de suflet! In rastimp de un an multe s-au schimbat de cand ai plecat Odata ne-am promis solemn in intimitatea noastra ca, acela care va supravietui , va avea datoria sa se salveze, continuand visul dragostei trait ca experienta, oferind si daruind fara diferenta ci ca si continuitate , Amorul Etern. Asa am planuit, asa am facut dupa cum am gandit si impreuna am fost de acord... ne stiind atunci (2006) ca viata va juca cartea durerii atat de repede. Azi iti cer deslegarea de la juarmantul facut. Intre doua lumi imaginare, aceasta nu mai poate functiona nici corect dar nici just pentru cel ramas in scena vietii; nici pentru tine si nici pentru mine...precum nici pentru terti ce au gustat din amarul ei. Stiu pentru ca 20 ani impreuna am invatat sa eliberam... . Sunt, de azi liber! Multumesc.


JURNALUL MEU SE INCHEIE AZI referitor la tine Iti cer iertare pentru toate ce cu irational am facut, te iert asa cum am spus atunci ...acum un an... fie ca PACEA si TIMPUL sa ne reantalneasca in memoria altora ca doi luptatori spre "Jerusalem" pe acelas cal , tovarasi, amanti, soti si prieteni. Numesc, cuplu exemplar. De maine sufletul meu intreg va fi si va apartine viitorului meu tovaras pe acelas cal pe acelas drum catre Jerusalem de care promit sa am grija, sa il iubesc si sa il protejez ca pret pretuit mereu inaintea mea, asa cum cavaler si tovaras pentru tine am fost 20 ani. In fapt ce este VIATA cand spui EU UNDE...cel rams in Linia I-a in fata Mortii iminente?! Cineva trebuie sa continuie "lucrarea noastra UNIO" asa as fi facut si eu in locul tau, daca as fi plecat. In douazaeci si de ani...ne revedem la Craçao de Alfama, in Lisboa in acea seara din imagine...poate?! Sau in Timisoara.... Iti promit cu juramant ca voi continua ce impreuna alchimic am dus timp de 20 ani impreuna, facand fericit un suflet ce merita aceasta! Admite ca "Noua Regina" va urca pe tron asa cum eu as fi vrut si admis ca "Noul Rege va urca pe tron" dupa trecerea mea . Asa am stabilt in comun, asa vom face dupa cum am gandit si asa am facut dupa cum am jurat in 2006. MOULIN ROUGE (movie Oct 2001 ;Espana, Satine scene): "In final cineva va muri!" -Ce interesant, Doris! Este replica lui Satine (Nicole Kiddman) ce te-a impresionat ca un fapt prevestitor ce a fost spus in anul plecarii noastre in lume pentru fericire...2001, filmul tau preferat vazut si revazut de...Craciun. Oare iti mai amintesti filmul de fiecare Craciun vazut impreuna?


Dan Izvernariu Madrid 22.03.2019 In Memoriam Doris Izvernariu B. 01.03.1971 Timisoara, Ro. - Orient: 22.03.2018 Madrid, Es. A fost ultima ta melodie ce eu, atunci...nu am inteles ideia ei pe care..tu ai stiut deja!


#DorisIzvernariu #Doris #DanIzvernariu #Lisboa #alchimia #Psihologie

56 afișare0 comentariu