Caută
  • Dan Izvernariu

LOVE CraftAnii au trecut, un deceniu jumatate, de la initierea mea in arta alchimica filosofica din anul 1993. Curiozitatea m-a impins sa Cunosc Am inteles inca din adolescenta ca viata este un joc. Orice joc are proprile reguli ; orice joc are iesiri din matricea lui pentru...un alt nivel cu un alt secret, aveam sa aflu mai tarziu. Orice joc se autocreeaza , orice faci in acesta are o cauza si un efect iar peste toate iesi la un nou grad de cunoastere la care esti din nou 0 pentru noul grad.

Am vrut sa aflu si am aflat.

Este greu de descris in cuvinte ca sa pot cuprinde cum functioneaza acest "Joc" ; nu am eu inteligenta iluminata sa descriu si de-as avea, nu as fi inteles...iata un alt cerc vicios al jocului ce face parte din regula lui...Limitarea noastra Photo: Selfie 2010 Lisboa, Gr .I, Orient . In 1993 am trecut cu ajutorul Maestrului (-ei) la studiul ordonat si gradual al Talmudului (partial), al Tantrei (Love Craft) si al simbologiei alchimice medievale prin prisma efectelor ei in constiinta asa cum Dr. Carl G. Jung a studiat in "Opere Complecte", o profunda lectura a mea in perioada 2006-2010 .


In jurul lui 2010, am inteles pe deplin ca in fapt totul este memorie si ca totul se petrece mai inati in capul nostru parte inspirativ dat de ceva si parte rational condus de propria vointa ("Love under will" Aleister Crowlei) Tot studiul si experientele personale de la meditatie la divinatie , de la proiect prin Love Craft pana la observatii au fost facute cu ajutorul grupului de studiu FIVEBLUEAPPLES ; Un grup bohem de intelectuali care impinsi de acealea-si curiozitati si dorinte de-a afla a fuzionat intre anii 1998 si 2010. In studiu si practica a fost luat ca subiect "Interventia in Destin" - viziune, alterare, deviere. Iti pare incredibil? Ei bine atunci cum iti explici ca nimic nu este intamplator in viata? Cum iti explici ca unii mereu sunt repetenti in vreme ce altii ating Puteri extraordinare in influenta pornind de la 0?! Photo: The Secret Chamber by Dan Izvernariu, Lisboa 2010 Tot in anul 2010 am avut curiozitatea de-a intra in masonerie -Cauti masoneria? Unde o gasesti? Pe Net?

-Da se poate azi... acum te intreb ce sanse ai sa intri via e-mail in randuriile ei real? Nu prea, te asigur! Ok, pentru mine si acst drum a fost pe cale occulta ; invatasem sa VAD , observand.

Cunosc foarte bine simbologia si orientandu-ma dupa aceste semne (obiecte, mimica, cuvinte) am ajuns sa cunosc masoni ce la randul lor au ajutat la gasirea ascunsului templu. Imi doream initierea si am ajuns si aceasta in Scottish Rite 33º in Lisboa, Portugal.

Dece am dorit initierea mea in arta masonica?

Este simplu, din afara am avut senzatia unui studiu mistic profund, mult mai profund si mai perfectionat decat al grupului nostru FIVEBLUEAPPLES. Incet, incet am realizat insa ca nu mi-am gasit maestrii pe masura ; nu exista ca un maestru sa se teama si sa priveasca cu rezerva Cunoasterea initiatului. Ce supriza, cand neofitul depaseste Maestrul este o bucurie nu?! Asa credeam! Nu venisem cu traista goala ci tocmai cu o tolba haotica cu o multime de "jucarii" si "applicatii" ale JOCULUI VIETII intelese dar fara a le folosi decat experimental. Am vrut sa vad si am fost din nou curios. In Gradul al III-lea le-am vorbit despre Thelema si despre accesul cu cheia lui la Putere"magicul" realizari intrun exeperiment de templu, proband . Am fost privit ca un intrus ce se intrebau ei " cum se explica ca un neofit in Grd. III stie mai multe decat Marele..." ; am fost polemica anului 2011 (6012) dezbatuta...nimeni nu si-a putut imagina ca au in templu un initiat occultist. A venit insa si vremea sa tragem linie aratand ce stiu, cum se procedeaza si la ce se ajunge. Apoi am intrebat : "daca acestea sunt jucariile mele, in ce mod si stil continuam jocul?"


Selfie & Illustration PsCss Dan Izvernariu, (As Above so Below) 2010 Lisboa Love Craft Incisivitatea mea sincera si deschisa ,probele si faptele au pus pe ganduri si nu cred ca au fost pe placul... Simbolul esoteric este un cod Unii oameni au applicatii de citire a occultului din nastere, altii se chinuie precum eu sa invete, ambii insa nativi predispusi cunoasterii. Simbolul esoteric este un fapt ce poate fi prezentat prin : arta grafica, sunet, formula, carte etc. In cazul iconografiei acesta poate fi comparat cu "codul de bare" daca nu ai aplicatia deschisa nu il citesti si prin urmare nu sti despre ce este vorba. Dupa mai bine de 35 ani de experienta si studiu pot spune ca orice "cod de bare" citit este o applicatie in plus in dezvaluirea unui nou nivel al perceptiei vietii si al jocului din ea. Va vorbeam mai sus despre aceasta. Codul imaginii dezvaluit? Se spune (si asa este!) o lucrare data la gata de un pictor contine trei calitati suprapuse , imaginea prima ce o vezi si care fascineaza, imaginea secunda ce sta in plan II si cntine suma stariilor autorului ce a lasat amprenta energiei proprii intelectuale si a treia imagine occulta ce inspira sau deschide mai devreme sau mai tarziu (depinde de individ) calea revelatiei in cu totul alta situatie. Este simplu precum simplitatea vietii date de mediul in care traiesti si de care esti inspirat, pe cat mai slab pe atat mai rau si vice versa. Unii contempla altii arunca o fulgeratoare si efemera privire asupra simbolului...la unii fuctioneaza imediat sau mai tarziu "illuminarea" iar la altii 0 din aceasta perpectiva. Cred ca totul trebuie privit cu ochii sufletului si nu al ratiunii; ratiunea este limitata de necunoastere si nu poate accepta inspiratia ca "update" pentru ca ...nu are logica si nu o are! Ce paradox.


Photo by Doris Izvernariu 2009 Lisboa The Calling Nimeni nu reuseste singur! Omul nu este construt sa traiasca singur. Din acest motiv UNIO este unica cale a sigurantei, a progresului cunoasterii si a perfectionarii a faptului divizat in doua... fiinta umana. Toate religiile vorbesc despre dragoste, despre UNIO...ce lipseste? Lipsesc, nu adeptii ci chiar partenerii adevarati,. Se mai spune ca cea mai mare putere a planetei este Dragostea . Afirmatia are baze in sexualitate , in acest primitiv sentiment al dorintei de a face din Doi, UNU si nu oricum este posibil acest fapt pentru ca atractia si dragostea se potrivesc doar chimic pentru a fi 100% garantate. Nu exista chimie...nu exista atractie. Am sustinut si probat o lucrare in materializare dupa "Cum am spus si am gandit, FIE!" In 2010 am probat audientei in cerc restrans "magicul" implinirii unui vis intocmai, Am ales ca tema imposibilul rational (nu pot publica aceasta ca detaliu din rezerva pentru legea occulta) si l-am proiectat prin reteta alchimica in eter asteptand materializarea lui in reflexie . Finalitatea? A rezultat! O parte au spus ca aceasta ar putea fi vrajitorie. O alta s-a temut de tehnica mea. In final nimanui rau insa tocmai am probat experimental unor sceptici faptul ca in combinatia ideala : adrenalina la maxim+UNIO+meditatie afara de influenta fanteziei dar hranita cu ea face sa rezulte ceeace ai imaginat in acel moment proiectand in viitor dorinta. Ce nu am stiut? Nu am stiut ca acest fapt face parte din JOC si ca tocmai am pasit intrun nou nivel al jocului ce s-a autocreeat din punctul revelatiei urmand alte reguli, alte conditii, alte pericole dece nu? In anul 2010 Rudolf Steiner prin lucrariile lui oratorice mi-a deschis ochii Am inceput sa citesc dupa Carl G. Jung si Aleister Crowley , Steiner. Daca primul m-a avizat ca totul se petrece in cele trei spatii ale memoriei : constiinta/ratiune, subconstient/arhiva si inconstient/inspiratie, de la al doilea am inteles ca Love Craft tocmai invatat in 1993 (17 ani mai devreme) este cheia si modul exact...de la Steiner prin discursul sau despre Natura am inteles ca natura umana este de doua feluri ca spirit evoluat si neevoluat. Cu al doilea este extrem de coplicat si periculos de lucrat la aceste nivele de manipulare si automanipulare a memoriei.


Sti dece principiul "Maestrul arata dar nu invata nimic? Maestrul nu alege ci Neofitul insista lamurind" ?! Este simplu. TOTI oamenii prin natura lor sunt ASEMANATORI niciodata egali si mereu diferiti.

Datorita dotariilor cu care ne nastem sau pe care le insusim in timpul vietii prin luare la cunostiinta si experiment oglindit in concluzie atat cat putem duce , oamenii se impart in avansati si ignoarnati; ar suna urat sa spun ...UMANI si SUBUMANI. Photo: Doris Izvernariu (Me) The Sun Lisboa 2010

In acest Love Craft alchimic este dificil sa gasesti naturi curate chiar goale insa cu suflet dispus sa ofere si sa primeasca doar cu un singur scop: Lucrarea corecta non distructiva si pentru progres si evolutie atat cat este nevoie , nu mai mult. Lupta pentru PUTERE a devenit jungla jocului si factorul de decizie in care mai toti se pierd o clipa sau definitiv. Se spune " Dreptatea si Adevarul azi apartin celui mai puternic" ; prin urmare toti vor "Inelul Puterii", "Excalibur"-ul, "Sulita Destinului" etc. Cu un singur scop initial izvorat din "bune intentii" , dar stim, iata ca "Infernul este pavat cu bune intentii". In Love Craft corect sunt amestecate persoane pe cat posibil perfectionate fizic

Rar am vorbit despre aceasta. Nu oricine poate practica corect cu efect scontat avand anomalii fizice. Una din explicatiile clare este "frustrarea" proprie la care persoana a fost supusa si care instinctual a devenit rea in timp sau cu mici rautati. TOTI, repet pana la primirea "spadei" sunt miei si adevarati macelari odata ce se vad cu aceasta in mana. Fizicul exprima interiorul astfel explicat, precum ochii pe care daca sti sa-i privesti nu te pot minti. In fapt nimeni nu este perfect, nu putem contesta insa ca partile componente ale corpului uman pe cat de finisate sunt pe atat mai perfectionat interiorul. O sa ma intrebati daca modelul "BARBIE" este ideal in acest sens? Daca nu faci diferenta intre dragoste-sexualitae si pornografie prin excelenta BARBIE poate cel mult sa inspire dar nu este "matricea" proiectului Love Craft. In acest sens vom vorbi despre armonie naturala a corpului si nu despre extreme in care Barbie este doar un obiect al fanteziei niciodata inclus din cauza naturii ei in Love Craft. Verifica-te singur! Ca sa vezi.

Ai citit o pagina intreaga de sus pana jos si nu ai inteles mare lucru. Pana o sa te mai uiti odata peste aceasta o sa uiti si ce ai concluzionat. Daca se intampla acest fenomen, verifica, nu esti genul care a facut update si actualizat, it se cere mai multa munca din perspectiva atentiei si un geru antrenament in a percepe cu sufletul si nu cu ratiunea pentru simplu fapt ca in acest joc al vietii nu exista nimic rational ci auto generat ...precum indragostirea si sentimentul dragostei ce nu are explicatie logica

#DanIzvernariu #DorisIzvernariu #alchimie #Theosofie #DrCarlGustavJung #Tantra #sexualcontent #RudolfSteiner #AleisterCrowley #Masoneria #ScottishRite33 #alchimia #Alchemy

30 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate