Caută
  • Dan Izvernariu

Icoana pentru Zeus


Ca de altfel in toata viata mea, nici in fotografie nu am fost scutit de intamplari ciudate ce in timp au dezvaluit Marele Mister facand conexiuni cu alte experiente similare pana ce in final...am inteles si eu. In 2006 , acasa in Lisboa, incepeam timid activitatea in perlucrarea de imagine in Photoshop professional. La acea vreme inca studiam asiduu psihoanaliza si simbolul esoteric alchimic a lucrarilor complecte ale lui Jung. Fascinat de acestea am devenit obsesiv in imaginatie, gandire, observatie si practici mai putin cunoscute . Odata mi-am pus problema limitelor Puterii. Ma intrebam daca nu cumva superlativul vazut in Divin de noi are si el limitariile lui de vreme ce , iata , Zeus a trebuit sa ieie forma unei lebede pentru a afla secretele lui Venus.


2006 Lisboa , Leda and the Swan/ Thamires by: danIzvernariu . , Photoshop

Era o zi normala de munca cu...mai nimic de facut in acea saptamana. O zi fierbinte de vara inca de dimineata specifica Lisboa in care "Sahara" se intinde din Africa pana pe Travessa do Monte din Graça . O fredonam rasfoind carti si urmarind clipuri tutorial pentru Photoshop professional in Youtube. Primesc un telefon, in care o clienta doreste un portret si o sesiune foto complecta. Vocea ei imi inspira feminitate, eleganta si un caracter elevat português. O cheama Thamires, un nume vechi arab rar in Portugal si uzat poate doar in familile de traditie elevate. Nu apuc sa lamuresc ca nu sunt fotograf cu experienta ci doar un tehnic al uzului digital de prelucrare a imaginii ca deja m-am trezit obligat de hotararea ei de client pe un ton ce nu tinea cont de explicatiile mele ca...avem deja fixata sesiunea foto dorita pentru portret. Figura ei imi parea cunoscuta de undeva din oras. Nici azi nu stiu de unde , Avea trasaturi fine si nobile iar vocea de la telefon avea conexiune cu imaginea ce mi-a format imediat. Am servit impreuna cafeaua si tigara nelipsita timp in care am incercat batand in retragere faptul ca nu sunt fotograf. Nici de data aceasta nu am reusit chiar daca am garantat ca nu sunt sigur de calitatea la care ea se asteapta facand eu fotografia. Pana sa imi pregatesc aparatul de fotografiat si luminile in micul loc de studiu aleator si necesar lectiilor Photoshop, aud fermoarul ce se deschide cu acel sunet specific. O clipa imi sta mintea-n loc si raman blocat odata intors inspre ea ... Bolborosec incurcat -Thamires, era vorba ca doresti o sesiune portret, nu era neceasar sa te dezbraci complect pentru aceasta. Imi raspunde pe un ton sigur si punctual: - Dan, in fond si un nud este tot un portret, nu am venit aici pentru fotografie de buletin. Un corp armonios fara defecte la aproape 50 ani. Nimic nu a dus cu gandul la sex ci la contemplare si imaginatie artistica. Sesiunea s-a incheiat chiar cu succes neasteptat; a cerut factura si a platit cash. Nu am primit drept de publicare decat doar pentru cele doua imagini prezentate aici si prelucrate experimental. Nici azi nu am aflat cine este Thamires , dece Zeus nu a stiut secretul lui Venus si la ce o astfel de sesiune foto pentru care am fost recomandat ei.


Thamires by: danIzvernariu . , Photoshop

#VOAIERÍSM #Photoshop #DanIzvernariu #PostProductie #PostProduction #sexualcontent #DrCarlGustavJung #Erotic #Lisboa #Boehmia #supermodes

23 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate