Caută
  • Dan Izvernariu

La Bohemia: Nicola Café Lisboa


Café Nicola -unul din cele mai emblematice localuri din Lisboa situat in Praça ( citeste fonetic Prasa Rossio),local deschis si frecventat inca din Sec . XVII (1800) secol in care a fost fondat de catre italianul: Nicola Breteiro.

Acest local a fost localul intelectualilor intre care Manuel Maria Barbarosa de Bocage (Link despre...Wikipedia) , Din nefericire o perioada lunga de timp, datorita frecventelor conflicte a intelectualitatii cu politia ,localul a fost inchis dar in anul 1929 un vechi functionar (angajat) a preluat acest local si l-a conservat pentru viitor. Foarte probabil cauza a grupuriilor conspirativ politice ale vremii ce castigau teren , simpatie si putere.


Title: Café NICOLA Prça. Rossio Lisboa-home Lisboa : Rua do Carmo Photoshop illustration : danIzvernariu . Cum am spus mai sus,in acest local s-au intalnit cele mai ilustre figuri ale literaturii portuguese, un fel de spatiu al conspiratiei culturale ... . Azi, este remodelat si frecventat de marea majoritate a turistilor ce pun piciorul in Lisboa, prima sa a N oara; este imposibil sa nu iti doresti o cafea de dimineata sau seara aici sau o cina copioasa in atmosfera boehma si de buna calitate daca traiesti sau ai vizitat Lisboa. Tot aici au loc prezentari periodice de carte ca o traditionala continuitate a vechii cafenele. Fatada exterioara a fost remodelata de catre Arh. Norte Junior , designer ce a primit numeroase premii pentru aceasta splendida cafenea. O alta particularitate consta in colectia de plicuri de zahar personalizate cu logo si mesaje , fiecare din ele avand un mesaj original, precum :

" Um dia vou-me apaixionar pella pessoa certa." Trad din L. Portugesa : "Intro zi o sa ma indragostesc de persoana certa"


Title: Café NICOLA Prça. Rossio Lisboa-home Lisboa : Rua do Carmo Photo &Photoshop post prod.& Illustration PsCss 6 by : danIzvernariu . ©2014 ʘ 6015 Nicola Café a fost pentru noi timp de 6 ani una din cele trei cafenele: Nicola, Swissa si Brown´s Cafe din zona Praça Rossio unde zilnic am avut ceva de cospirat si adaugat planului nostru din perspectiva evolutiei sociale. Acel salt de la o valenta la alta. Aici am cunoscut si ne-am intalnit cu lume buna in mare parte intelectuali portuguesi, aici in aceasta cafenea am decis intrarea mea in masonerie si tot aici mi-am facut primele notite privind tot ceeace aveam sa fac in Photoshop ca stil si teme in lucrariile mele publice sau mai putin publice, private. Ca emigrant este greu sa faci acel short cut de la extrema valenta a societatii pana la Top. Dar, nu acel Top Money ci top autentic cultural, intelectual, de foarte buna calitate. Pentru aceste lucruri este necesar in primul rand sa parasesti imediat "ghetoul" comunitatii (daca ai nimerit in ea) conationalilor tai si sa incepi sa te amesteci, sa iti faci cunostiinte, prieteni dintre localnici. Un alt fact nu de neglijat este sa iti insusesti limba locala , sa adopti traditii si sa cunosti ceva din istoria locului intelegand astfel mai bine cu cine si in ce md ai de a face, ...in timp devii unul de-ai lor.Cand spun "Lisboa este casa mea" o spun fara fatarnicie chiar daca num-am nascut aici. Aici m-am format si maturizat, aici am schimbat complect si radical la 180º o viata traita timp de 33 de ani...asa cum a fost in Romania, Timisoara. Hoje e Dia!" Nicola Cafe" , encontros.


#Lisboa #Boehmia #luxfashion #Vintage #PostProductie #DanIzvernariu

12 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate