Caută
  • Dan Izvernariu

#GROUND 0 : Lumina din obscurDan Izvernariu & Madalina Manta, 16Feb 1933 St. Ex casa, Timisoara Calatoria in timp in trecut din Legenda mea Personala in care am facut un backup al constiintei mele dupa 20 ani de absenta toala din orasul in care m-am nascut, Timisoara. Madalina a fost custodele meu pe timpul sederii in Timisoara. Magic, am fost oreinati de catelul "Bill" (petul ei, un White cotton from Madagascar) precum in Arcana Majora din Tarot , NEBUNUL ...ce este ghidat in calatoria lui de un caine. Este gazda mea actuala, cunostiinta mea de 40 ani de cand ne salutam de la geam la geam pe aceasta strada din Centru Timisoara. Pe un frig incompatibil cu naturalizarea mea Iberica timp de 20 ani, impreunaam parcurs pe jos strazi, locuri in care din cand in cand ii aratam spunand :" aici acum X ani s.a petrecut asta"... A fost realmente un backup al constintei mele , amintind si retraind secunde acele momente ce au constituit la final concluzia: eu trebuie sa plec pentru o alta viata.


Madalina Manta & Bill in Excursia neasteptata din Infernul Albastru 2018 , Dec- Ian 2019, Timisoara Ma simt strain paradoxal in locul in care m-am nascut si trait 33 ani, nici mai mult si nici mai putin..de nota...atat cat a trebuit pentru a face o schimbare 180º in viata. A fost si bine , a fost si rau, a fost... Am retrait insa momentul frumos ce mi-a amintit de adolescenta retraind acele secvente! Era seara, Ianuarie 04 de 2019 . Ne-am adunat in cerc restrans intre cei mai vechi prieteni , de suflet ce, unii desi in acelas oras nu s-au mai vazut de 7-10 ani, cu mine nici atat dupa 20 ani. Ne cunoastem toti din ziua sub 10 ani , acelas bloc, curte, strada... uneori cum spunea Simona, "amestecati in adolescenta in trairi private". Partea cu "Soare" sub un cer gri bacovinian, galbui cu fulgi de zapada In acea seara, ne-am intalnit la poarta casei unde avea sa se desfasoare "ceremonia" reantalnirii noastre. In intunericul si frigul strazii, am retrait realmente emotia trecutului in care trupa se intalnea la aceasta data pentru un chef de neuitat ...nu le vedeam fetele insa auzind expresiile si cunoscand vociile am uitat ca avem 50 ani retraind "magic" acele momente cu plasa cu vin si atentii in mana ca pe vremuri de liceu.


Trupa mea, (stg-dr) Tibi, Eu, Madalina,Simona, Mirela, Marius, Alex si Gabi in Ian 2019, Timisoara- cei mai vechi dintre cei vechi. Toti la 50... in fapt privind in ochii fiecaru-ia , nimic nu s.a schimbat, copilul acela tot copil a ramas in ciuda varstei! Reantalniti grupat dupa 20 ani sau mai bine, morala imaginii suna asa: TOTI SUNT CAVALERI ai luptei in viata, unii au luptat in Est, altii in Vest, dar toti pentru aceeia-si cauza bine definita....E viata! Frontul nu a iertat pe nimeni, dar nu a facut sa uitam cine suntem , cum suntem si ce nazuinte am avut pentru care am luptat transformandu-ne.


Memorabil Legendei mele personale: (Stga-Dr) : Gabi 50/2019 , Alex 51 /2019, Marius 51/ 2019, Eu..51/2019...dupa 20 ani Se spune in esoterism ca atunci cand Cei 4 Cavaleri se intalnesc, un eveniment fara echivoc va avea sa se intample. Cei 4 cavaleri s-au intalnit... Trei au luptat in viata lor pe frontul de Est, Eu, al patru-lea pe cel de Vest,,,toti incercand sa atinga visul...sau meta. "Ceteatea Jerusalimului". A fost un moment de Pace, un moment de relax in care ne-am reamintit cine suntem, de unde am plecat si unde am ajuns, un moment unic "acum aici" in fata vacantei ce Moartea o ofera. Pot spune ca am intalnit sinceritatea si acea "dragoste frateasca" intre noi..acele strangeri de mana si in brate cu forta ce au demonstrat si confirmat prietenia noastra din trecut de acum 40 si mai bine de ani. Din August 2018 am insistat sa ne revedem in Decembrie 2018 prin intermediul retelei sociale Net Facebook. Am simtit sa fac aceasta avand experienta anterioara la aceasta varsta ce spune "E azi, maine nu se stie" cu referire la ceeace am tarit ca experienta dura in acel an 2018. Link Post : GROUND 0 : INAPOI IN TRECUT Magica seara s-a incheiat cu promisiuni "sa ne revedem..." ; rational, nu stiu cand va fi aceasta dar mai cert este ca ne-am revazut si din acea clipa nimic din ce am trait o seara la cina impreuna nu a fost degeaba timp de mai bine de 20 ani.

Un gand mi-a inspirat toate acestea cantand in constinta mea ca background al imaginilor de film al vietii pe limba mea actuala portuguesa: "Agente da minha tera" (Oamenii de pe pamanturile mele) Mariza, Fado:


Sincere multumiri Madalinei, lui Alexandru (Sandu) si Olivia Parvulescu pentru gazduire in casa proprie, intim si caldura. Dan Izvernariu, Madrid 2019 Enero

#Timisoara #DanIzvernariu #esoteric #MadalinaManta #DorisIzvernariu #Facebook #Lisboa #SolstitiuldeIarna #Psihologie #Boehmia #MadalinaIzvernariu #Legendapersonala

58 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate