Caută
  • Dan Izvernariu

Canavas Timisoara FabricPhotoshop oil paint canavas effect by danIzvernariu /Fabric Timisoara 2019 Am vrut sa imortalizez in memoria mea, exprimand astfel imaginea ce o am in cap, imaginea in culoare si lumina a Iernii asa cum inca imi amintesc din copilaria si adolescenta mea petrecuta in Timisoara. Intro zi din scurta vacanta #GROUN0 din ultimile zile a lui Decembrie 2018 , am surprins fotografic, de la geamul casei atmosfera tipica de care imi aduc aminte si vreau sa spun, este unica fotografie ce o am din aceasta excursie cu peisaj urban din Timisoara.


Imaginea mica de mai sus este chiar originalul de la care am plecat , prelucrand si incercand sa imit textura picturii in ulei. Imi amintesc ca mereu am fost inspirat de celebrul tablou "Iarna la Barbizon" (1975?) Ion Andreescu pentru acea stare de iarna cu miros de carbuni. Adevar, de douazeci de ani nu am mai vazut o iarna adevarata; nu am mai pasit pe zapada, nu am mai simtit gerul si rar am mai mirosit in zna caselor spaniole sau portuguese acel miros de carbuni ce imi aminteste de Sarbatoare de Iarna. Nimic trist. Am trait insa contrariul, Craciunul cu aspect de toamna cu artari rosiatic colorati, cu soare si palmieri in apropierea pinilor mereu verzi. Am fost marcat si de acest lucru in prima saptamana de la ziua imigrarii mele in Lisboa ; nu puteam concepe notiunea de pin montan si palmier exotic impreuna. Asa au trecut douazeci de ani pana cand, iarna adevarata asa cum de copil am stiut ca este, a devenit farte gri, foarte bacoviana ....foarte intunecata in constinta mea.

#Timisoara #DanIzvernariu #Photoshop #Lisboa #SolstitiuldeIarna #Psihologie #Ground0 #Legendapersonala #Boehmia #PostProductie

35 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate