Caută
  • Dan Izvernariu

GROUND 0 : Backup la starea initiala


A fost interesanta reantoarcerea mea dupa 20 ani pentru ca ea a avut multe semnificatii inca din timpul zborului de acasa din Madrid pana la Timisoara. Am plecat din Barajas pe un cer superb albastru survoland coasta mediteraniana in penultima zi a anului. Pe masura ce inaintam catre Serbia cerul a inceput sa devina tot mai acoperit, tot mai tulbure si in ceata pana ce soarele a disparut si atmosfera pe un fundal gri-galbui inchis a devenit atat de apasatoare tipica iernilor balcanice ce acum imi aminteau de copilarie si adolescenta. In doar trei ore am ajuns inapoi in timp amintindu-mi de notiuni uitate: zapada, umezeala, cer de iarna fara soare ; exact ce trebuia pentru un scenariu psi , cazului meu. A fost ca la Cinema sau Teatru, atunci cand luminile se sting si focalizarea este catre ecran sau scena, intrand astfel intro alta lume.

Cred ca reteta reantoarcerii la punctul de origine, psihologic vorbind, este necesar uneori. Orice constinta sufera frustrata de intrebari si dubii; cu cat mai mult cu atat mai rau. Impactul cu trecutul , impactul sincer, este profund, dur si medicament pentru insantosire, proces in care are loc automantuirea despre care Dr. Carls G. Jung ne vorbeste.


Vechea trupa de la anii copilariei pana azi la 50 ani (toti) ...ochii sunt cei care niciodata nu se schimba si nu pot sa ascunda.

Doar asa poti avea in propria ta autoanaliza o imagine clara a ce ai fost si unde ai ajuns fara sa te compari ci doar observand sincer ce a insemnat pentru tine trecerea timpului, daca a meritat sau nu. Oamenii ce au imigrat fac aceasta adeseori gresit pentru ca acestia compara doua evolutii diferite , tara de unde au plecat si tara de unde revin ori aceasta nu este comparatia corecta . Totul se rezuma la EU, la mine si doar la mine obervand ce si cum am fost si ce si cum am devenit in acest rastimp incercand sa vezi cum esti vazut in final fara ca sa sti (discret). Reteta daca este aplicata corect, sincer si fara subiectivisme iti da imaginea realitatii tale , cum te vezi, ce vezi evaluand si cum esti vazut , avand ca rezultat o totalitate a eului fara interventia ta.

Reantalnirea cu prietenii mei din copilarie, adolescenta si perioada maturizarii a pus punct analizei mele constatand ca platforma caracterelor nu s-a schimbat chiar daca viata a intervenit la toti in mod uneori dur pentru fiecare in parte. Constatarea mea finala este ca fiecare alege sa traiasca cum simte adapatandu-se mereu prin actualizari insa aceasta nu modifica cu nimic sufletul.

Fara indoiala, cei ce vor urma o astfel de experienta egala cu a mea, vor sti ca trebuie sa se astepte si la deziluzii urate chiar. Am sa reamintesc astfel ca mariile deziluzii vin doar din vise si din refuzuri ale unor realitati ce sunt simtite chiar din prima si cultivate ca planta a minciunii sinelui mai tarziu. Deziluzia nu vine din simt/ratiune ci tocmai din vise si "filme" ale ratiunii ce nu accepta dar o coafeaza sperand ca... .

Pentru mine azi TRECUTUL este un dosar CLASAT. Totul este etichetat prin eticheta ce singura s-a pus. Totul este marcat asa cum singur s-a marcat si in trecut dar care a avut mereu un semn de intrebare "dar daca?". Acest "dar daca" , azi, nu mai exista si odata cu disparita lui , disparitia bagajelor inutile ale trecutului. In concluzie finala: backup-ul meu la starea initiala este astazi curat si actualizat , clar si fara dubii luand tot ce a venit ca urmare a acctiunii mele asa cum a venit simtind fara sa intervin intentionat in vreun fel pentru a nu influenta si altera o realitate.

#Timisoara #DanIzvernariu #Legendapersonala #NewYearday #Psihologie #DrCarlGustavJung #Ground0

33 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate