Caută
  • Dan Izvernariu

GROUND 0 : Pragul psihologic


Sunt 9 luni de la disparitia sotiei mele, Doris. Uneori am senzatia ca ies din "Infernul albastru" (Dante!) , gasind Calea reabilitarii mele: Stiu ca daca nu as gandi astfel, ar fi grav ...asa mai am o sansa. Pentru mine vizita neasteptata si niciodata imaginata pana azi, dupa 20 ani de absenta totala din locul in care toate au inceput, Timisoara, este un pas curajos pentru a-mi infrunta definitiv trecutul si de-a inchide acest dosar .


Gare Oriente de Lisboa Photoshop Illsutration by danIzvernariu . Dec. 2018 , Madrid Esp. GARA ORIENTE din Lisboa (Portugal) face parte din istoria vietii mele timp de doua decade ce este mai puternica ca orice amintire din adolescenta sau copilarie. Un loc simbolic, as spune, o statie inaintea "Marelui Orient" in care zi de zi timp de 20 ani am petrecut asteptand trenuri precum in viata astepti sanse. Toate acestea contra timp, contra Lumina , contra soarta de cele mai multe ori. In aceasta gara timp de 4 ani zi de zi aproape, am citit colectia lui Carl Gustav Jung , "Opere Complecte" voind sa inteleg magia vietii parte venita din constient, subconstient si inspiratie. Nu cred ca a existat o pagina ce nu poarta adnotariile mele pe manseta; voiam incapatanat sa inteleg... DECE, dar mai ales CUM este posibil sa produci magia "asa cum am imaginat gandind, asa a iesit in materializare"simplu si fara dezamagiri. In acest loc, in acest oras, in aceasta tara s-a produs maturizarea mea si trnasmutatia ssinelui , EU devenind altul prin slefuire ... Asa am inteles, parte esoteric, parte exoteric probat ca nimic in viata nu poate fi la intamplare si ca tot ce se intampla este in fapt o "bucla" in propria "Legenda Personala" valabila si diferita pentru fiecare in parte... pentru ca toti in ritmul si maniera proprie ne indreptam catre "marea poarta" a Orientului . in final. Azi, ma reantorc simbolic la origine, in Timisoara lasand o clipa casa mea, Lisboa sa se aeriseasca pastrand parfumul romantic pe cand ma voi reantoarce. GROUND 0 nu este o sepultura! Este nivelul (cota!) +- 0,00m in locul intim pe pavimentul unui pasaj acoperit intr-un parc, langa Timisoara...este locul in care am hotarat destinul pe viata. Asa cum impreuna am hotarat, asa ma facut, dupa o gandire profunda. Amintirea mea actuala despre propria origine este alb-negru sau gri; realmente nu am amintiri colorate din Timisoara; nu pentru ca Timisora nu ar fi colorata, nu este pentru mine ...poate pentru altii. Sunt in Madrid... gandul imi este la Lisboa, traiesc inca in Lisboa in lumea mea. In paralel imi amintesc ca viata trebuie sa reanceapa dupa collapsul Universului meu din acest an nefast. Viata mi-a mai oferit o sansa...o adevarata sansa ce are un pret. Trebuie sa ma reantorc in acest joc la origine, sa mai astept "o tura" si sa arunc incaodata zaruriile pentru a continua ce am inceput acum 20 ani in urma. Voi plati acest pret, punand in ordine trecutul meu asa cum el este , actualizand si reevaluand ce este just, ce este rau valorificat, ce am crezut si ce m-a dezamagit , urmandu-mi mai apoi drumul care Marele Orient fara reantoarcere la origine.

#DanIzvernariu #Legendapersonala #DrCarlGustavJung #Masoneria #Freemasonry #alchimia #Esoterism #Psihologie #esoteric #exoteric #MadalinaIzvernariu #Timisoara #Ground0

27 afișare0 comentariu