Caută
  • Dan Izvernariu

GROUND 0 : Legenda Personala


Imagine de film in Photoshop professional / Povestea din copilarie

Imaginea de film Ps Css professional

Ma antrenam azi in Photoshop incercand imaginea proiectie film pelicula pe ecran cinema panoramic utilizand o imagine a mea recenta (Dec. 2018) . Studiul consta intre contraste (burn colors) si zone blurate usor lipsite de lumina pentru a imita imperfectiunea obiectivului de proiectie pe ecran. Un fel de "stop cadru" imaginat ca fotografie. Cuvantul FILM mi-a inspirat o amintire din filmul vietii mele ce eu personal il intitulez ades "Legenda Personala" iar acesta a inceput sa se deruleze in timpul procesarii digitale a imaginii din acest post. Tehnic : imaginea este luata cu un obiectiv SONY 55mm, nimic special si este selfie cu ajutorul comenzii infra (se vede in mana dreapta). Rezolutia este de: 3872x 1258 px , 300dpi print HQ.


Povestea din copilarie

Am avut o copilarie interesanta, ades am petrecut singur ore intregi jucandu-ma si imaginand singur povesti si istorii. Ai putea crede ca am fost un retras; poate, insa temporar ca eram acasa in Timisoara sau la sat in parohia cu aspect aristocrat francez a bunicului meu ma jucam adeseori singur. In fapt o casa cu parc si alei la strada dupa model rar arh. german din Banat ce prin amploarea curtii si gradinei mari imi permitea din abundenta spatiu de joaca. Preferam aceasta.

Mereu gaseam singur ceva de facut imaginand.

Prin anii 80 am primit un cadou special de la bunicii mei, o bicicleta PEGAS cu roti treisferturi si aspect clasic romantic. Unde mai pun ca acea culoare verde padure metalizat ce s-a "reflectat" mai tarziu (cca 34 ani!) intro alta istorie a vietii cand am devenit proprietarul Jaguarului sType executiv din imagine cu o culoare similara. Pegas Kent, model 11


Culoare similara verde racing , aspect similar clasic romantic, arcuirea designului sugerand spinare de felina si la bicicleta si masina ... a fost poate un "deja vu" in copilarie, vom vedea dece.

Spuneam ca ma jucam singur ades, faceam excursii cu bicileta pe drumul de tara desfundat singur departe de sat imaginand un alt fapt cat se poate de interesant ca mesaj...imaginam ca plec din Romania pentru a ajunge in Austria si-mi inchipuiam eu ca bicileta este o masina. Aveam o zona in care consideram ca trec frontiera ; pentru cine nu stie, la acea vreme era greu de inchipuit asta sub regimul de la Bucuresti. Cu toate acestea visam aceasta. Mai tarziu s-au implinit cele doua in realitate.. bicileta romantica verde a devenit masina de lux verde iar eu am plecat definitiv in Peninsula Iberica chiar trecand prin...Austria.

Copilaria mea pana spre adolescenta a fost obsesiv urmarita de strainatate, de o imagine bizara a unui drum de piatra strajuit de pini si boscheti roz de leandrii, cu pamanturi precum caolinul si cu o casa roz pastel. In imagine erau doua personaje el si ea imbracati latin medieval, el tinea in mana o aqvila. Imaginea imi parea bizara pentru ca nu mai vazusem un astfel de peisaj in realitate in Romania. La acea vreme nu am stiut ca aceasta este imaginea specifica si reprezentativ a Portugaliei (nu a Spaniei!) . Aveam probabil 5-6 ani cand aceasta imagine vazuta undeva m-a impresionat atat de profund incat amintirea ei imi dadea realmente fiori. Mult mai interesant este ca , mama mea povesteste cum ca atunci cand EA era mica se juca imaginand ca este in Lisboa plimbandu/de pe strazi cu pantofi cu toc si talpa transparenta ca de cristal. Mai mult, dupa pensionare parintii mamei mele, bunicii mei la care imi petreceam vacantele cu bicicleta verde au locuit in ultimii ani ai vietii, anii 1990 ,pe Str. Lisabona din Timisoara. La prima vizita a mamei mele, acasa la noi in Lisboa , din cate imi amintesc am cautat sa-i indeplinim visul , chiar atunci erau la moda anii 2002 pantofii cu toc si talpa transparenta. Azi 2018 Dec. in ultima zi a unui devastator si fatidic an, ma reantorc dupa o absenta totala de 20 ani la puntul 0 al vietii mele in Timisoara, pentru pura curiozitate si pentru a incheia complect dosarul trecutului meu din constiinta ce ...desigur va fi arhivat de subconstient. Desigur vreau sa mai traiesc si sa trec si eu in Marele Orient, acasa in Lisboa peste un timp sau...doi.

danIzvernariu . Madrid , España 2018 Dec.

#DanIzvernariu #Lisboa #Legendapersonala #Jaguarcars #MinervaIzvernariu #Luxurycars #PostProduction

23 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate