Caută
  • Dan Izvernariu

GROUND 0 : Chestiune de accept


Ganduri inaintea plecarii in neasteptata excursie in trecutul meu, gandit la rece si acceptat asa cum se prezinta actual. O clipa stau si imi savurez tabacul negru si tare cu fum greu si dens. Ma gandesc asa, "cine a umblat in propriul sac al vietii si l-a gasit gol sau cu gunoi , este pentru ca in trecut asta a adunat." , nu poate fi altfel!

Sincer ma tem de dezamagiri. Imi spun: "despre tot ceeace se vorbeste este pe cale sa se intample" dictonul antic nu a gresit niciodata!

Se spune ca cel mai mare dusman al umanului este FRICA. In general frica este acel lucru de care nu avem cunoastere.

Pentru a o infrange este necesar sa o intalnim frontal

Doar asa, nu exista alta solutie sanatoasa. Este unica reteta pentru a o infrange. Generalmente, frica, este asociata si cu deceptia. Deceptia vine din iluzii, vise, crezuri neverificate, imaginatie ce halucineaza si nu tine cont de realitate. Ce este realitatea atata timp cat totul este o iluzie baza a procesului constiintei? Cred, cred ca este acel lucru ce in final se releva ca a fi altceva decat am crezut sau am presupus ignorand ades...simtul, spiritul de conservare. Regularmente constinta refuza sa accepte realitatea ce nu este convenabila, iritanta si de ne acceptat. Asa apare iluzia. Minciuna "calmanta" , inselatoare ce acum anesteziaza si in final doare mai tare. Este ca si cum ai anihila o durere datorata unei infectii dar nu anulezi infectia ce in final, ...omoara. Ai "adormit" atunci, esti anesteziat de iluzii, te-ai trezit dupa... durerea incepe.


Fotografia: SELFIE, H2O Mall, Rivasvaccia Madrid , Dec. 2018 danIzvernariu . Legenda Personala GROUND 0 /2018 Timisoara Continui sa fumez si sa gandesc , asezat ...la obiect si fara subiectivisme.

Imi amintesc ce gandul mi-a spus in ziua disparitiei din viata a sotiei mele in acest an fatidic 2018, "...colaps, tot Universul meu este acum in colaps nimic dar absolut nimic incepand de azi nu mai este sau va mai fi la fel."

Reantoarcerea mea neasteptata in vizita dupa 20 ani de absenta totala in Timisoara este un soc ce trebuie sa il trec, iata. viata ma obliga la a proba aceasta calatorie in timp, in trecut.

Odata ce recunosc trecutul ca adevar just si actualizat voi scapa de bagajul indoielii, fricii, dezamagirii.

Spuneam anterior raspunzand cititoriilor feed-ului blogului meu ce m-au intrebat in repetate randuri " la ce te astepti dupa 20 ani de absenta totala?" , ca " Nu ma astept la nimic sa mai fie din tot ce a fost cu 20-35 ani in urma".

A fost prima reactie rationala - raspuns, a constiintei mele, simtind ceeace spun ca adevarat.Ma intreb, oare... chiar asa si simt? In acest moment minciuna anestezic apare si imi spune, "poate ca voi fi surprins placut contrar asteptariilor mele rationale".

-Si totusi?!

-Si totusi ma pregatesc sufleteste sa intalnesc acel GOL ce probeaza un fapt cu radacini adanci in istoria existentei mele; faptul ca in realitate, just si adevarat trecutul meu plin de iluzii trait in adolescenta si inceput de maturietate pana la 33 ani in Timisoara a fost o dezamagire traita romantic, naiv, credula dar niciodata de proasta conduita, iar acesta este un lucru cat se poate de real deruland si revizionand propriul film existential.

Imi spun in portuguesa " deve receber com dignidade , respirar fundo, olhar a frente e lembrar me quem sou e acceptar a vida assim como é.." ( Trad. L.Prtuguesa: " trebuie sa primesc cu demnitate , sa respir adanc , sa privesc inainte amintindu-mi cine sunt si cum sunt si sa accept viata asa cum se prezinta" ) iata, o fraza imprumutata din traditia si cultura portuguesa atat de sanatoasa si buna ca solutie pentru un om ce are o constiinta treaza.

Adevar, acum 20 ani plecam impreuna cu sotia mea din Timisoara umiliti si dezamagiti de social, de un sistem, de acea viata limitata si versatil balcanica in care sinceritatea a disparut lasand locul paranoiei si a "filmelor" in care imaginatia este mereu in garda, mereu lasand loc pentru ascuns , perversiune si nenaturala; in care "Buna , ce mai faci?" are inainte de raspuns, gandul instinctual "Dece intreaba asta, asta?" .

In care umorul a devenit sumbru, agresiv acid si cu titlu de "smart guy" daca esti mereu pe raspunsuri sau observatii cinice.In care concursul "eu am mai mult deci sunt cineva" a devenit dupa 1989 subiectul psihopatului modern ascuns dupa masca umana diplome recunoscute rar , distinctii si onoruri sofisticate si la kg. .

Am lasat acest gen de viata cu 20 ani in urma dar vad aceasta actualizat in retelele sociale via Network.

Pacat de cele cateva suflete ramase acolo sau pierdute in lume in cautarea fericirii si vietii sanatoase intre straini ce au devenit familie si compatrioti

-.Da, am uitat de unde am plecat!

Ratiunea imi spune " cam tarziu, dar bine ai facut!" .

Iata azi , sunt unul dintre acei rari portuguesi ce vorbesc 90-98% corect L.Romana, mereu modificata gramatical, ortografic si in intelegere ca si cum niciodata nu a existat rezultat al paranoiei nehotarate a constintei lipsite de traditie si valori, de caractere ce nu au nimic de spus in viata insa...au de corectat la ce spun altii fara a intelege esenta cu atat mai putin concluzia.

Nu datorez nimic unei natiuni ce s-a descotorosit de peste 5 milioane de suflete ce au preferat ca si mine sa plece si sa infrunte necunoscutul pentru o viata corecta si sanatoasa.

In fapt am devenit un naturalizat adoptat de o casa la care ii datorez totul, transformarea mea in maturietate sanatoasa, reeducarea mea, lectia rabdarii, lectia camaraderiei adevarate, lectia sinceritatii si transparentei fara frica, lectia recunoasterii valoriilor si a locului meu in piramida sociala, a cavalerismului,a demnitatii,a muncii bine facute si cu responsabilitate, lectia acceptului, a curtoaziei, a non violentei intelectuale, a vietii cu un scop...mereu in serviciul cuiva si nu in detrimentul nimanui

.Mama imi vorbea mereu despre "radacini", cu exceptia ei si a viitoarei mele familii, radacinile mele se afla realmente in pamant , fara metafore.

La nimic nu mai foloseste in realitate.

Pentru aceasta imi reamintesc acum , Portugal, esti patria mea, tatal meu si mana ce m-a hranit si ma considera valoare acceptata ca unul de ai sai.

Muito obrigado Portugal!

Agradeço tanto,

Dan Izvernariu

Madrid, España 2018 Dec.

#Legendapersonala #DorisIzvernariu #Timisoara #Ground0 #NewYearday #alchimie #Politica #Psihologie #MinervaIzvernariu #MadalinaIzvernariu #Jaguarcars #rationalism #luxfashion

19 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate