Caută
  • Dan Izvernariu

Straniul caz Macii Rosii


Sunt un rationalist sceptic desi tot eu sunt acela care timp de 25 ani am practicat unele ritualuri si exercitii esoterice alchimice, ce in 2012 in Wellington NZL mi-au revelat faptul ca trebuie sa ma opresc ceeace am si facut de pe o zi pe alta, am avut motive concrete!

Tot ce am facut, am facut de dragul Cunoasterii, cumva intre stiintific probat si occult inspirat asa cu Dr.Carls G. Jung (mentorul meu!) a studiat pe langa psiholgie si psihoanaliza simbolul esoteric, karma, rerezentarea occulta, mantra etc.


Straniul caz al Macilor este...unul din straniile cazuri petrecute in ultimile 10 luni

Totusi, lista de intamplari inexplicabile dupa decesul lui Doris nu mai are explicatie ce tine de "intamplare"; reamintesc ca sunt si un pasionat observator cu memorie de elefant pasionat de STATISTICA. Nimic nu-mi scapa in detaliu ceeace observ. Persoanele apropiate mie, noua, stiu deja ca foarte multe lucruri pe care doar Doris le facea , spunea sau conjuntural cu o situatie cu un anume specific reactiona. Aceste fapte dupa decesul ei le-am intalnit la terti apropiati mie de suflet ei facand aceste lucruri specifice lui Doris (atentie, spun personalizat, tipic sau altfel spus, extrem de rar intalnit la alte persoane!) fara ca acestia sa aibe explicatie si fara sa mai fi facut pana atunci . Studiat spun.

Nu este posibil ca cineva sa nimereasca "orbu´Braila" cu o expresie sau sa faca un gest ce doar Doris il facea in momentele din intimul nostru tipice cuplului!

Toata lumea din randul cititorilor mei stie ca sotia mea ce a decedat in acest an si cu care am avut relatie absolut de suflet timp de 20 ani, ea a fost fascinata de MACI, de maci de camp. Aduna in fiecare an buchete intregi pentru ale avea o zi sau doua in casa.

Macii in Madrid infloresc in perioada Apr. /Mai.

Este 3 Dec. 2018 (10 luni de la decesul ei), este frig si inourat in Madrid , acel timp pesimist bacovian.

Pentru ca sa evit o Duminica de singuratate si amintiri dure relationate cu decesul ei, am accepta sa merg la cumparaturi acompaniat, pentru a nu ramane singur in casa. La magazin am gasit niste maci de camp de plastic, doua fire, 6 flori. Imi doream sa cumpar de pe net maci de format mare insa nu am gasit ceeace imi placea. Nu imi plac floriile de plastic insa, fiind iarna si cu dorinta ca Doris sa primeasca ceva simbolic, am renuntat la mentalismul propriu.

Fiind in prag de-a ma reantoarce in Timisoara dupa 20 ani, acum in Dec. , ocazie cu care voi vizita si mormantul ei am decis pe moment ca acesti maci de plastic ar satisface cumva dorinta mea in memoria ei, asa ca. i-am luat pentru ai factura la casa. Am mai stat cam 30 min, invartindu-ne dupa una alta... in acest timp m-am razgandit asa ca m-am reantors la stand si am lasat macii la locul lor spre vanzare gandindu-ma astfel (imi reamintesc exact!) : "- Nu sunt genul meu, imi doresc pentru ea macii format mare. Totusi, imi spun in gand, ei ii plac cei simplii de camp precum sunt acestia."

Ii las pe raft si...scena se incheie aici.

Luni , 24h mai tarziu o prietena de familie ce o cunoastea bine pe Doris m-a oprit pe coridor la serviciu si mi-a spus: "- Am ceva pentru cand pleci la Timisoara , din partea mea si a mamei mele pentru mormantul lui Doris." A scos doua fire de maci de plastic rosii, format de camp 6 flori identice cu cele doua fire de maci despre care va vorbem mai sus lasate de mine pe raft, spunandu-mi:

"- Stiu ca i-au placut la nebunie."

Momentul a fost socant pentru mine!

Cumva am primit sa daruiesc ceva ce tocmai am rejectat, acel ceva, identic si cu mesaj as spune. Nu pot explica cum nici Dr. Carls G. Jung si intreaga stiinta actuala, ce este INCONSTIENTUL, cu mesajele lui in care "probabilitatea intamplarii" nu poate fi calculata!

Unica explicatie poate fi cea mistica

As spune asa, occult si mistic (alta logica nu am actualmente!) :

Draga Doris, sa inteleg ca ti-i dorit acei maci ce din orgoliu eu am renuntat la ei dorind ceva mai bun pentru tine. Ai probat aceasta prin terta persoana si secunda instanta; te cred si acum cred ca nimic nu este la intamplare! Nu este ce imi place mie pentru tine ci tocmai ceeace tu doresti aceasta este morala spirituala ... simplu si modest asa cum tu ai fost !

#DorisIzvernariu #Doris #Esoterism #Psihologie #alchimia #alchimie #DanIzvernariu #DrCarlGustavJung

27 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate