Caută
  • Dan Izvernariu

Descanso (*)La Diva : Descanso(*), Segovia de 2018 Modelling: Madalina Manta Photo&PostProduction by danIzvernariu . Madrid, España de 2018

(*) Descanso = Trad. L. Portuguesa : Odihna

Este pentru mine, potretul anului - reportaj in sesiunea foto comandata pentru Segovia, a Madalinei in vara lui 2018 ca urmare a vizitei ei in Spania. Sunt multe, multe altele ce vor fi prezentate treptat in decursul anului 2019 , pe parcursul lui in acest website.

Tematica aleasa este cumva intamplatoare. Spun "cumva" pentru ca initial am stabilit contrastele de idei... eleganta/lux contra fundal istoric modest, urban. Sunt fascinat de aceste contraste! Nimic complicat, fortat, teatral...

Istorioara fotografiei este simpla.

Am fost fotograful si ghidul Madalinei in vizita din Segovia.

Nu poti sa nu vizitezi medievalul loc al Segoviei daca tot ai venit in Spania. Au fost trase multe cadre,cel ales este acesta pentru expresivitate naturala , pentru contraste de texturi, lumini, umbre...idei.

Am ales doar pentru expresie.

Dupa o calatorie in legenda istorica si istoric personala Segoviei , in straziile aleatorii de langa Praça Mayor, Madalina a simtit nevoia sa se aseze probabil datorita turului maraton de la Apeduct la locuriile cu strazi vechi asemeni celor din Italia medievala.

Cu umbra, racoare, liniste si piatra... intro vara fierbinte cu briza montana a muntiilor . Era catre asfintit. Fotografia in sine este inspirata de o imagine mai veche a aniilor 2000 -2004 , "doamna executiv luxury asezata pe caldaram in Broadway NYC pentru a se odihni..." o stare ciudata de contrast insa care iata...poate fi reala.

In fond toti suntem umani si in situatii ce nu fac diferenta sociala.

Madalina a fost tacuta in timpul sesiunii foto.

Am comunicat putin... parea ca traieste in alta lume, in lumea ganduriilor ei, o stare excelenta pentru a surprinde in fotografie . Am lasat-o asa, libera... concentrandu-ma la imagine si secventa unica.

S-a comportat in sesiunea ei foto precum pisica de casa de lux in spatiu deschis si nou. Inspectand atenta locuri, detalii, facand chiar abstractie de stapan si uman. Cred eu, ea pur si simplu a eliberat spiritul traind momentul din plin.

Important! S-a simtit ca acasa si nu straina de loc. Magic?

Acesta ar putea fi unul din locuriile ei in concluzie rationala.

Segovia pentru mine este romanticul cumulat trait 20 ani in Peninsula Iberica.

Aceasta aminteste de Lisboa mea, de straziile ei cu piatra, porti vechi de lemn, liniste, boehm, poezie... Fernando Pessoa cu masa lui din Baixa Chiado la care s-au nascut concluzii a ganduriilor lui romantice si filosofice despre viata.

Privind acum in urma la fotografia ei traiesc starea ei avuta in sesiune. Un amestec de tristete, de curiozitate, de compasiune mult probabil relationat cu povestea Legendei Personale traita pana in acea zi.

Calatoria in Segovia am tratat cat se poate de profesional . Sugerand nu influentand, observand nu cedand impulsului, incercand sa traiesc prin ochii ei momentul.Observand-o mereu pas cu pas.

Imaginea esoterica (magica, occulta) ar putea fi interpretata astfel: "Privind si cugetand catre final" In Sudul Frantei exista o capela in tinutul Laungedon al abatelui Sauniere, o capela catara cu iz medieval in care exista o statuie ce priveste din acest unghi pavimentul alb-negru , meditand.(Conspiratia Templiera).

Te las pe tine sa imaginezi gandind la Marele Mister al Demonului ce privea astfel concluzionand ...la ce mai precis privea? - Eu mi-am dat seama simtind. Tu?!

#MadalinaIzvernariu #Photoshop #PostProduction #DanIzvernariu #Madalina #Boehmia #PrebodaMadrid #Segovia #Autumn #Dreaming

25 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate