Caută
  • Dan Izvernariu

DIWALL


Hotel Diwall "Viitorul incepe azi!"


Am deconectat telefonele mobil, am parcat masina intre brazi si am fugit impreuna prin nameti pana in holul hotelului rustic vechi si cu podele de lemn ce scartaie sub cea mai mica greutate. Era atata liniste si atata pustietate in el incat aveam senzatia ca suntem chiar singurii supravietuitori ai furtunii de zapada ce au ajuns la un liman_refugiu cald si romantic. Ningea atat de tare si traiam din plin aventura , ca vom ramane blocati aici mai mult de doua zile cat ne-am propus inainte de Sarbatori. Tema : Meditand catre trecut Fotografia : danIzvernariu . 2017 Madrid, EspañaEffecte Photoshop, Post Productie : danIzvernariuPeisaj backgorund: Pictura pe panza, Segovia Imi amintesc ca purta un palton impermeabil alastru metalizat , avea parul buclat de un negru profund cu reflex albastrui. Era bucuroasa ca un copil de atata zapada; in fapt ea se bucura copilareste chiar din orice traind intens momentul. Bucuria ei manifestata era molipsitoare si optimista, aveam nevoie de aceasta amandoi.


Eu eram speriat de atata zapada in jur, drumul catre Timisoara ar fi putut fi blocat iar inca o noapte in acest hotel ar fi atarnat greu in dosarul de divort ce mi-a fost intentat pe care l-am primit cu bucurie dorind sa scap de o relatie toxica. Aici am hotarat viitorul ,cu o noapte sau doua in urma in acea sala de la parter cu lumini slabe, cafea neagra si tigari fine. Imi amintesc ca dupa ultima cina, am desfacut harta Lumii ce o aveam la noi si am privit inca odata catre New York, USA; destinatia initiala hotrata pentru anul urmator. Dupa o pauza cu tacere prounda am intrebat: - Dar daca nu vom reusi sa obtinem vizele, incotro? A tras un fum si a privit prelung la Coasta Estica a Americii. era invaluita in fum albastrui si era foarte grava. Apoi s-a luminat la fata punand degetul pe Coasta Vestica a Europei parca la intamplare spunand: - Daca nu va fi America va fi Spania sau Portugalia. Mi s-a parut absolut irationala hotararea ei brusca insa era atat de senina si de inocenta incat acest fapt l-am gustat in final ca placut medicament anesteziant al spaimei zarurilor sortii ce au fost aruncate deja. Nu a fost sa fie America.

Afara viforul si timpul furtunii ca pe mare era de neoprit. Aici a fost fixata ziua si locatia plecarii definitive, aici in acea noapte am inchis dosarul trecutului lasand in urma tot doar ca sa mergem mai departe. Spre seara ne-am ridicat din fotoliile din jurul sobei salii mari cu brad de iarna plecand spre casa, hotarati (... pentru prima oara in viata mea la 32 ani am simtit ca sunt un adevarat complet de judecata ...in fapt treceam la o noua faza a vietii in care responsabilitatea si tot ce decurge din aceasta a fost treaz asumata.)

Am trait un paradox in amor in viata mea . Nu mi-am inselat niciodata sotia , am fost pur si simplu obligat de ea sa o schimb. Ca un post al secretarei ce a ramas vacant dupa o concediere datorata abuzului de incredere la care am fost supus. La "interview" chiar prima care s-a prezentat avea sa fie... sotia mea timp de 20 ani pana ce Moartea ne-a despartit. As putea spune ca in clipa in care am hotarat "sa insel", am hotarat sa schimb radical, din acest motiv sustin ca nu ma simt culpabil de nimic.

In 16 Decembrie, un an mai tarziu, pe acelas frig, zapada si ger am plecat spre tari calde pentru totdeauna gasind Lisboa, casa adoptiva.

#Legendapersonala #DanIzvernariu #DorisIzvernariu #WinterSolstice #luxfashion

36 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate