Caută
  • Dan Izvernariu

Sa faci din nimic ceva...


Nu am nevoie de argumente , constiinta umana este legata prin natura ei de a afla , a cunoaste si a face pentru... a avea. Pun egal intre a avea si a detine, a detine suna mai realistic pentru ca nu posedam nimic etern, totul este temporar precum totul in intreaga viata. Pilda Creatiei sau a Evolutiei au ceva in comun, faptul ca totul a pornit de la "NIMIC", constiinta ma intreaba insa , ce este acel nimic? Este tocmai acel CEVA despre care noi nu stiim mai nimic.

Un fel de-a denumi un fapt ca fiind 0 dar doar pentru ca nu cunoastem dar nu pentru ca ar exista un vid absolut. Viata in sine este un vis al constiintei, ca este rational ca este pur hotica drogata de propriia dorinta; in final vom vedea ca mariile deziluzii vor veni din vise si imaginatie nu din ratiune pura. Nu pledez pentru ratiunea pura pentru ca daca ii oferim un NOBEL absolut lui Friederich Nietzsche privind viata in sine, trei sfert din planeta ar alege euthanasia si sinucuderea.


Toamna lui 2010 acasa in Lisboa

A cumparat LUT.

Inspirata de cercuriile ei intime , Doris a venit intro zi acasa cu 3 kg de lut crud pentru modelaj. Voia sa-si exerseze creativitatea. Orice femeie este creativa prin faptul ca este o Matrice, ea naste procreeaza. Aceasta este unica menire a ei, feministele se vor abtine de la surplus comentarii justificative altele dacat cele la subiect.

Adam Kadmon & 5th alquimic elements theme White clay and gold leaf Doris & Dan Izvernariu,

Lisboa, Oct 2009

Pentru mine, exista FEMINISM decat daca vrem cu tot dinadinsul sa punem egal intre caractere educate si needucate de amorul ideii "fiinta umana este eagala", nu nu este, este ASEMANATOARE si nimic mai mult diferenta este data de cultura, educatie si update , upgrade indiferent de SEX.

Ne petreceam dupaamieziile plumburii de acasa in Lisboa la o cafea si un malt , o tigara fina si lungi discutii creend obiecte de ceramica in bucataria noastra de acasa. Era o atmosfera de atelier boehm, foarte boehm!


Imi amintesc ca o ajutam in modelaj mergand pe temele alese de ea. Ne jucam inventand , mereu inventand si coborand in profundul gandirii in care poate erau ascunse lucruri nespuse pana atunci.

Imi mai amintesc ca intro zi a lui Octombrie 2009 mi-am pus in gand sa realizez o tema interesanta esoterica alchimica cu uz ritualic , magic, "black magic" daca vrei. Doris a intrat in joc imediat. (Adam Kadmon & 5th alquimic elements themeWhite clay and gold leafDoris & Dan Izvernariu, Lisboa, Oct 2009 ) >>> Astfel am explicat ca viata se compune din 4 elemente de baza , al cinci-lea devenind quintessencia ( rezultatul) a celor patru lucruri reunite in UNU. Focul,Aerul, Apa si Pamantul.

Povestea alchimica medievala

Noi nu stim, insa intuim instinctual si rational mai apoi, faptul ca primul a fost FOCUL ce a nascut Universul ( marea explozie a BIG BANG?!) . Apoi a fost "aerul" ce interactionand cu FOCUL a nascut SULPHURUL (sulful). AERUL a interactionat cu APA nascand (Mercur sau contrariile rezultate din dualism) pentru ca in final PAMANTUL sa le primeasca pe toate devenind MATRICEA ce a dat nastere la TOATE.


Al cince-lea element este VIATA compusa din toate acestea si... aparitia lui Adam ce in patru etape a devenit ceeace este el azi, fiinta umana dotata cu constiinta. Adam a fost la inceput creeat din LUT , a fost mai mare decat Pamantul "de la un capat la altul al lui"spune kabbala. Acesta a fost un "stlp" ce mai apoi, in timp a fost modelat si remodelat , intrand in intercurs cu Lilith , avand o fiica si ... soarta, devenind materia prima a Evei, femeia de azi.

Tot ce va spun mai sus este o metafora; cine o intelege intelege principiul vietii, al existentei, al sensului ei si al raspunsului la intrebarea " pentru ce exist?". Nu este tocmai pentru ca gandesti, il contrazic pe Descartres!

Ii urmaresc mainiile frumoase; ea continua sa modeleze si face ce in capul ei exista ca imaginatie. Este atat de sublim sa poti vedea asta! Din ignoranta pura multi nu vor sa vada, nu pentru ca nu pot ci pentru ca...nu au suflet suficient!


Adam Kadmon & 5th alquimic elements theme White clay and gold leaf Doris & Dan Izvernariu,

Lisboa, Oct 2009

Handamade execution

In mica bucatarie din Lisboa am creeat impreuna un Univers filosofic ca principiu al vietii reprezentat in 4 candele ce contin Lumina gandirii si o STATUIE a lui Adam Kadmon asa cum am imaginat impreuna punctul de plecare pana la existent, de la brut la ...UMAN.

Intreaga colectie a fost donata in acelas an de Craciun unei venerabile maestre a masoneriei portuguese din Marele Orient Traditional Portugues , Loja : EXCALIBUR Nr 2. In prezent nu mai exista nimic din creatiile lui Doris sau ale mele. Toate au fost DONATE sau vandute in scop caritativ.


Te intreb: Oare, nu cumva in viata menirea noastra nu este alta decat sa creem ceva in scop comun pentru un mai bine generatiilor ce vor veni, pentr acel "un stropde mai bine peste raul existent" in care ideie Nietzsche avea dreptate?

Toate sunt facute sa fie pentru un timp ca sa bucure si ca te bucure impartind neconditionat cu altii nimicul tau din care ai facut ceva ...iata asemanarea ta cu "Dumnezeu".

#DorisIzvernariu #DanIzvernariu #Legendapersonala #alchimie #Lisboa #Masoneria #Freemasonry #Boehmia #Autumn #ScottishRite33 #esoteric

38 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate