Caută
  • Dan Izvernariu

12 ani in urma...2 MPx


Acasa, Lisboa 2005-2006 Moscavide, Mall C.C. Vasco da Gama Am fost fericiti, pentru ca ne bucuram din orice. Orice mica reusita era un prilej de sarbatoare incepand cu anul 2006 pentru noi. Incepeam in salturi mari asaltul catre societatea adevarata a Portugaliei departe de valenta, emigrantului. Prin 2002 am cerebrat primul aparat foto Kodak , un hibrid intre electronic si mecanic pentru ca abia in 2006 sa incepem fotografia digitala. Sunt un norocos! Am reusit sa arhivez pana azi timp de 12 ani , prima si prima fotografe facuta pe camera digitala a unui telefon mobil. Dar prima!


Istoria ei este asa, am cumparat doua telefoane mobile MOTOROLA RAZV 3G, 6.viar in acea seara in Mall C.C. Vasco da Gama, eu nu am mai avut rabdare si am initiat unul din telefoane doar ca sa vad "minunea" tehnologica a timpului respectiv...2 Mpx imgine. La iesire pe poarta din Sud catre XPO 98 /Pavilhao de Conhecimento (pentru cunoscatori), am facut aceasta fotografie, ce azi mi se pare UNICA si RARA. Era seara si ne indreptam spre casa dupa o zi libera si cumva mandrii de achzitia facuta. Sa nu uitam ca la acea vreme pretul cu discount a fost pentru cele doua telefoane cca. echivalentul de azi a unui laptop de gama inalta. DORIS a devenit modelul meu de studiu in privat

Nu am vazut in viata mea timpde 50 ani (pana azi!) un om mai expresiv in trairi. Doris a trait momentul in egala masura a unui actor de clasa. Dar, realmente a trait momentul fara falsitate! Visa sa se faca actrita inca din copilarie. Visa la Hollywood , un vis comun fetelor sensibile. In orice punea suflet. Acum radea batand din palme si 5 minute mai tarziu o puteai gasi lacrimand impresionata de viata altora.

Ma intreba uneori privind in gol, "-Kutzy, oare eu sunt bipolara?" Avea expresivitatea copilului pur in feminitatea ei. La 30 ani inca se exprima natural si incognito traiind un moment de fericire , ades ..tzopaind si batand din palme, catarandu-se pe banci sau pe parapete in plina strada fara sa ii pese ... . Pe Doris nu te puteai supara niciodata chiar si atunci cand " o traznea la greu". Impreuna ma trait in fiecare zi o zi ...atat de intens incat totul a parut un vis frumos si chiar a fost pentru ca putini stiu sa traiasca clipa, momentul , ziua ca si cand aceasta ar fi ultima lor zi.


Impreuna timp de 20 ani, am parcurs cea mai sincera si mai justa cale a Legendei Personale. In drumul parcurs am ales mereu calea dreapta, mediana , poate si din aceasta cauza am fost atat de fragil situati si mereu descoperiti ... Cu toate acestea , a fost cea mai frumoasa perioada a vietii mele de pana acum. Aceste imagini constituie o mica parte din intreaga arhiva personala in care evolutia mea in imaginea digitala de la 2 Mpx in 2005 la 2160 pixels (4K) in 2018 s-a aratat a fi o profunda emotie reagasind in foldere primele imagini ale reusitei in drumul nostru de la...Vest catre Est.

#DanIzvernariu #DorisIzvernariu #Lisboa #Doris #Legendapersonala #Boehmia

47 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate