Caută
  • Dan Izvernariu

Spre "ground 0" Timisoara


In 18 Dec. 2018 sunt aproape doua decade complecte de cand am ajuns in Lisboa, viitoarea noastra casa, patrie, pamant promis.

Imi amintesc cu claritate si azi, primul pranz gatit, primele cumparaturi , prima noastra iesire in suburbia Moscavide . Incercam sa le vorbesc in italiana, aproape nimeni nu intelegea nimic , mai tarziu am descoperit ca L. Engleza este vorbita de unu din 4 portuguesi de modul corect. Tot din L. Engleza am invatat L. Portuguesa , azi literara si elevata. Asa a inceput debutul nostru in Portugal .


GARE ORIENTE , Lisboa , Portugal Foto de : danIzvernariu . Outubro de 2010 Lembrança antes de sair para New Zealand

De azi, in 80 de zile (data postului) ma vad nevoit de-a face o vizita scurta in Timisoara, sau punctul de plecare in Legenda mea personala, loc ce timp de 20 ani a fost uitat complect. Uneori am senzatia paranoica sa cred ca sunt victima unei conspiratii manipulatoare; oricare ar fi, evenimentele se petrec acum cu lux de amanunte ca in anul 2000 de An Nou. In acel an, departe de prieteni dar in acelas oras, Timisoara, departe de epava ce aveam sa o las in urma pe vecie , in barca de salvare cu Doris, sperand si facand un plan : "noi plecam lasand totul in urma".

Ceeace am si facut. Ea, in acest rastimp "s-a predat" si s-a reantors , azi alaturi de originiile familiei noastre, s-a reampamatenit pentru eternitate in Timisoara.Interesant este cum toata aceasta structura ce am cladit aici in Peninsula Iberica s-a prabusit in collaps odata cu trecerea ei in etrnitate.Nu a mai ramas o bucata de "piatra" pe o alta piatra aici.

Practic azi, toata lupta mea, tot viitorul meu, toate proiectele si toate visele noastre s-au dus fara intoarcere.

Azi am ajuns sa traiesc intre doua lumi, una a trecutului ce nu mai este si cea a prezentului in care afara de ruina nu gasesc nimic.

Este ca un collaps (film) social, acea apocalipsa ce vine peste noapte peste metropola si dimineata nimic din tot ceeace sti, nimic din tot ce ai fost invatat sa sti... nu mai este nici in picioare si nici valabil.Romania s-a trezit asa in Ianuarie 1990 in ziua I-a , in acea dimineata cenusie si rece nu mai exista nimic din tot ce am stiut ca este social. Era o liniste surda pe strazi si pustiu.

Lupta mea s-a incheiat brusc in Madrid in noaptea de 22.03.2018 la orele 23:35 cand a avut loc comunicatul... .

Am cerut un cadou, un premiu pentru "Lupta mea" nu o sa para credibil dar pentru prima oara in viata mea , dar prima, am primit INTOCMAI ceeace am cerut peste durere, peste epuizare, peste oroare, peste frustrare, peste toate cele rele.Anul acesta cu sfarsitul lui va trebui sa mai infrunt un ultim bastion al constiintei mele ce refuza sa accepte. Trebuie sa fac fata reantorcerii mele ca vizita in locul ce in final ma va impamanteni si pe mine dupa un timp sau doi.A fost anul muribund pentru mine. "Ce oroare !" (Gr. 3 , Masoneria, Scottish Rite).


Gare ORIENTE, LISBOA, PORTUGAL Lembrança antes de sair em New Zealand Nivel 1. Foto de : danIzvernariu .

Ultimul act din Noua Lupta ...Am gasit partenerul ce va incaleca catre Marele Orient . Universul l-a daruit.Poate ca impreuna vom cuceri Jerusalem-ul gasind astfel "Calea" ce a mai ramas dupa atatea lupte.In Madrid, nu a mai ramas nimic, nu fotografie, nu tema a ei, nu un alt episod "Segovia New Year "...in toate pana acum a existat o motivatie; acum nu mai exista motivatie prin urmare nu mai exista nimic.

Sunt acele "Z.F.R." uri din calendarul soldatului (zile fara rost) in care, doar exist fara un scop, doar fac ceva ca sa nu stau...toate acestea pana ce viata va incepe din nou.Gara Oriente a fost primul si primul loc unde am poposit in Lisboa .

-Ce nume interesant?! "ORIENTE", locul meta al Marelui Orient . Noi practic am fost in Marele Orient cu toate cele bune si cele rele, cu toate cele implinite si neamplinite. Am fost insa fericiti macar de aceasta vizita scurta de ...20 ani.

O sa aflu in curand dece a trebuit sa mai vizitez Timisoara odata in acest ciclu istoric al Legendei mele Personale.

Mi-ar place sa simt ca a meritat insa viata m-a invatat ca istoria este cat de putin compatimitoare astefl incat ma pregatesc sa intampin cenusiul ei pe care l-am lasat in urma acum 20 ani. danIzvernariu .

11.10.2018, Madrid

#DanIzvernariu #Legendapersonala #Lisboa #rationalism

18 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate