Caută
  • Dan Izvernariu

Am fost doar curios!


"Am fost doar curios!" Sunt cuvintele lui Noodles (Robert deNiro) in secventa reantalnirii cu prietenul sau Max din adolescenta din filmul "Once upon a time in America". - Sunt curios! Sunt cuvintele mele de azi.

Reantoarcerea mea ca vizita din Peninsula Iberica dupa 20 ani o vad azi ca exact scenariul reantoarcerii lui Noodles in NYC. Sunt convins ca in afara amintirilor nimic azi nu mai este la fel; nici nu ar mai putea fi , timpul altereaza pe toate pana si recunoasteriile reciproce.

Sunt un tip meticulos, ca sa observ, privesc dar ades provoc, altfel cum as putea deduce un adevar? Lumea in general doar joaca cartea romanticului, generalmente de pop corn si Coca Cola vizionat la Tv intrun film de familie dragut cu happy end. Eu insa chiar traiesc ce vad si chiar ce imaginez in prima instanta aberand controlat in "ar putea fi". Unul din motivele nefericirii este tocmai a traii o viata formala si entuziasmata doar de idee, practic insa nimic palpabil si nimic cu cirespondenta adevarata in viata. Un alt motiv ar fi... sa sti aceasta sa faci sa fie totul autentic insa la un punct sa te prinzi ca "vorbesti singur".

Secventa reantalnirii lui Noodles cu Max din birou dupa decenii de absenta, pentru mine a fost una "fara sonor", in acea secventa este atata greutate in suflet incat putinele cuvinte impartasite aproape ca nici nu isi mai aveau sensul.

Cred azi si imi inchipui ca va fi la fel si in cazul meu, rational spus , nimic poetic.


Dan Izvernariu (Me) , Selfie, home in Madrid 2018 .Post Production: movie colors contrast danIzvernariu .

Am senzatia ca aceasta lectie teoretica pana acum si practica , iata in ...84 de zile de azi, va fi doar pentru a trece prin mine , prin EGO o realitate a vietii ce reconfirma faptul ca nu exista "pas inapoi", nu exista " trecut in prezent" decat ca o cauza si nimic mai mult.

Nostalgia intervine in momentul in care nu mai stiim sa traim sau in cazuri aparte ca al meu atunci cand viata creeaza un vid temporar existential in care dupa un soc teribil ce a pus totul dar absolut totul in collaps si in urma dezastrului apocaliptic in aer pluteste doar cenusa ca o fulguiala de Noembrie peun fundal gri si dezolant.

Si totusi! Pentru a infrange o teama, trebuie sa vrei sa o infrunti observand ca lucruriile se repeta chiar si in collaps total si mai mult ca viata continua in uni sens fara a avea posibilitatea de-a schimba ceva ce odata a fost cauza a unui efect actual. Este greu sa te impaci cu aceasta practic insa ...trebuie! In mai putin de doua luni jumate voi fi in trecutul meu profund de acum 30-40 ani , pe vremea cand trageam cu prastia, cand ne jucam, cand exploram ... pe cand am baut prima bere impreuna ca minori la o terasa publica .

Dupa aceasta va reancepe viitorul meu nou si culmea cu radacini profunde din trecut ce odata fixat pentru pana la sfarsitul zilei noastre in Lisboa ne va face sa uitam de tot si toate traiind doar clipa, bucuria existentei impreuna si povestea romantica , ultima din aceasta scena a Legendei nostre Personale... cu...Happy End!

#DanIzvernariu #Legendapersonala #Photoshop #PostProductie #PostProduction #Psihologie #rationalism #Boehmia

32 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate