Caută
  • Dan Izvernariu

Camelionismul contemporanSEGOVIA 2018, Praça Mayor . pics by : danIzvernariu . Sa nu uiti aceasta in viata! Toate sunt permise daca folosesc si construiesc. Toate trebuiesc daca au justificare dar mai ales daca sunt cu tine acestea , daca nu, nu incerca calea aceasta, o sa fi dezamagit. Totul se rezuma la a asculta, observa, probeaza...concluzioneaza si perfectioneaza cele primite. In alt sens viata ta este un fiasco. In viata mea au existat si constinua sa existe o multitudine de intrebari ce nu au primit raspuns , nici macar ambiguu.

Nu pretind ca as fi un super doxa in ale vietii insa o mare parte a adolescentei mele am petrecut observand si facand o statistica despre viata pentru a afla inca de atunci cum ar fi mai bine.

Poate ca cel mai straniu exemplu de caz intalnit este cel al omului ce nu stie sa traiasca, a omului imitatie

Nu pot intelege cum vine aceasta pentru ca eu mereu am cautat sa fiu eu chiar daca am urmat anumite exemple.

Acestea mereu au fost adaptate EGO-ului meu si nu aplicate intocmai. In alt sens, totul pare si este o lipsa de originalitate discutabila.

Problema in cauza sta asa:

Imagineaza ca sunt oameni ce traiesc dupa modele fara sa ridice intrebarea, " se imbraca cu mine acestea sau nu" ei pur si simplu poarta ce au vazut ca straluceste cumva.Intre acestia o mare, mare nemultumire si chiar o indarjire in a perfectiona ceva ce refuza sa fie cu ei.

Am un caz relationat cu tema " cum ar fi mai bine in viata?" recent in care persoana in cauza nu a observat in decadele de varsta de pana acum ca viata nu este un decupaj din reviste si aplicat in realitate , ca acest fapt este doar orientativ si nu aplicabil intocmai.Multa, foarte multa nefericire am vazut in exercitiul zilnic a persoanei in cauza.

Am incercat fara sa avizez prealabil sa relev defectiunea vietii ei, eroarea instalata ce face ca viata sa ii para nefericita.

Astfel am mers pana in panzele albe cu exemple povestite din viata mea despre modul , cum ne comportam, ce si cum mancam, ce uzam ca timp pierdut uzam nejustificat si cum vedem incotro ne indreptam relationat cu terti cu care suntem in interactiune. -Stiti ce este ciudat?

Persoana in cauza a ramas placut impresionata de ceeace tocai i s-a revelat insa nu numai ca nu a fost capabila sa aplice ba chiar a mers pana intracolo incat a afirmat un lucru fantastic si incredibil spunand, citat aproximativ " da dar eu nu pot duce o astfel de viata eliberata pentru ca este lipsita de reguli fixe" .

Ma intreb, cum de un om ce are o constiinta ce ii spune " ce faci nu este OK" dar in acelas timp rejecteaza chiar si exemplul de viata ce ar fi solutie asa...mura in gura doar sa faci la gata rezolvat daca tot nu ai stiut.

O mare majoritate a conationalilor mei ce " au sarit gardul" in Occident , sau...majoritatea covarsitoare nu au invatat nimic, dar nimic din cultura si traditia nou intalnita ramananad astfel la un nivel debil pe motiv ca "asat nu este de acceptat" in constiinta lor.

Noul si formele variate altele decat cele cu care au fost obisnuiti par sa nu aibe priza in acel upgrade si update mod de viata trait.

Majoritatea lor sunt si azi tot asa ca in trecut desi observa ca viata nu este asa cum au crezut ramanand ancorati in trecut dar imbracati modern si scump .Am gustat in viata mea din toate borcanele ei.

Ca au avut sau nu eticheta cu avertisment insa niciodata nu am promovat ceva ce pur si simplu nu a fost cu mine , facand parte din mine.

Din cauza acestor persoane pe care eu le numesc limitate am fost inselat in deciziile mele. Aceasta gresala a fost datorata camelionismului in care persoanele stiu care este regula , stiu care este calitatea insa habar nu au cum se lucreaza cu aceasta si mai mult, la o adica intorc tot ceeace stiu si aproba in contra natura uzurii spunand : " asa este o prostie".

Fianalul concluziei mele este unul dur ,poate prea dur insa nu neadevarat.

Consider ca fascismul a atras atentia cumva asupra unui aspect al vietii rezultat din rationalismul aniilor respectivi si anume ca oamenii sunt asemanatori insa diferiti precum unii oameni sunt umani dat de constiinta permanant functionala iar altii sunt subumani datorita unei constiinte nu limitate dar defecte ce nu este capabila sa perceapa un adevar elocvent chiar demonstrat la cerere

#DanIzvernariu #Legendapersonala #rationalism #Psihologie #EditorialdeDuminica #Masoneria

26 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate