Caută
  • Dan Izvernariu

JAGUAR , Conspiratia NAVACERRADA


De cand am ramas singur, am inceput sa vad viata din afara mea . Poate ca pana acum am fost foarte restrictiv cu mine , poate ca pana acum am servit doar, chiar daca am facut si greseli insa acestea vizibil inocente. Au fost si cateva greseli fundamentale cand puteam sa imi schimb viata radical insa... educatia si loialitatea nu mi-au permis sa abandonez. Fiecare conspiratie are romanticul ei, povestea ei. In opinia mea cu cat mai sensibila si mai neclara cu atat mai interesanta daca si numai daca in mod discret si absolut secret acesta isi atinge obiectivul.


Photo: Dan Izvernariu (Me) Jaguar classic cars concetration in Navacerrada 2016


Mergeam la o concentratie a Jaguar Classic in Navacerrada.

O zi de iarna superba , absolut superba cu contrast ceresc intens...aici soare mai incolo nori grei de zapada, lumini, umbre, mult gri si auriu in acelas timp.

Era frig si fulguia usor. A fost si prima mea iesire cu propriul Jaguar la concentratia de masini unde urma sa cunosc "cavalerii" felinelor de pe soselele spaniole.

Niciodata nu am vazut un "escadron" de masini Jaguar stol intro piata mica de tara ce culmea avea si un sens giratoriu.

In acest loc aveau sa se concentreze in acea zi mai multe lucruri pe care Universul le-a cumulat in combinatiile perfecte , doar pentru... a se intampla.

Recunosc, ca stiu sa conduc , ca sunt experimentat , ca alegerea mea : eleganta, siguranta si pasional ce face deviza masinii mele sType , chiar, nu este intamplatoare ba chiar cumva garantata.

Intre altele, imagineaza acum, ca la acel ceai fierbinte in restaurantul cabana cu semineu in flacari, cu miros de lemn ars si muzica buna in care am servit frugural ceva de dimineata s-ar fi petrecut in totalitate acea ciocnire complecta de situatii ce ar fi scapat de sub control iesind din cursul normalitatii seci a vietii in aventura din peisaj cu salbaticia latina.

Sunt situatii in viata ce scapa de sub control, controlat si aceasta cu buna stiinta.

-Paradox? Nu, realitate pentru cei rationali ce stiu limite si timpi.Au lipsit cateva secvente atunci in acel loc, poate ca am evitat ... poate ca am vrut doar sa ne convingem spunand, " a fost suficient si atat" lasandu-ne furati de stereotipuri; un fel de joc al confirmarii in care de la start doar ambalam motoarele dar nu plecam de pe loc in cursa.

Acum insa dupa timpul scurs ma intreb, oare a fost suficient ?

-Cred ca nu. Cred ca ar fi fost mai bine sa alunecam in derapaj daca ..tot s-a intamplat; astfel puteam sa clarificam mai la obiect ceeace in fapt am cautat fara sa avem daune colaterale, garantat acesta din caracter.

Ar fi ramas totul ca o experienta trecuta insa plina de savoare si de altfel, controlata.

Imi pare acum incomplect pentru ca a lipsit secventa gustului ce ar fi putut determina complect Cunoasterea.

Totul a fost ca si intrarea intro curba periculoasa in care chiar in maximul ei ar fi putut avea loc o coliziune extraordinara.

Ceva insa la un anume punct a reechilibrat situatia iar controlul directiilor a fost controlat evitand derapajul in peisaj. Trebuia?

Trebuie sa eviti in ultima clipa in viata ceeace in fapt cauti?

Imi aduc aminte acum de o maxima preferata a unei prietene vechi din Lisboa, Paula Miranda, cu care odata m-a articulat pentru felul meu ultracorect si meticulos, a spus asa:"Toate sunt facute din echilibrul intre perfect si imperfect, prea multa perfectiune strica!"

Poate ca cele mai nostalgice secvente ale vietii sunt acelea care tin de "ar fi putut fi" dar nu a fost.

Aceasta precum, mariile deziluzii ce nu vor veni din ceeace proiectam gandind ci tocmai din vise.

Conspiratia Navacerrada, cred eu, este un fel de dosar inca necomplectat in Legenda mea personala, dar care sta sa isi incheie concluzia spunand : " Cireasa a avut un gust de neuitat , pacat ca nu am gustat mai din timp".Misterul ei? Il va revela cantarind.

#DanIzvernariu #Legendapersonala #Jaguarcars #luxfashion

12 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate