Caută
  • Dan Izvernariu

Culoarea Pudrei


"Pink is my favorite color" Aerosmith Spuneam candva ca generatia mea 1960 -1970 a fost si inca este fascinata de culoarea ROZ, acel roz fie pudra fie liliachiu. Rozul in combinatie cu negru este sau... poate fi bandeira (steagul) bicolor al generatiei Punk , New Wave, New Roamatics al aniilor 80´s.

In actuala mea imagine de Post Productie ,procesare digitala PsCss, am incercat sa readu gama de roz specifica.


Rust powder theme .post production by danIzvernariu . , Madrid 2018, España Modelling: Madalina Manta

Generatia mea este caracterizata de optimism, sexy, fin, haotic rococo, de visul fara capat pentru o lume mai buna. Cred ca a fost si ultimul val dupa Flower Power , val al dragostei si liberatii. Actualmente acest vis senin de adolescent nu mai exista. Nu mai exista odata cu anul 1985/miscarea: "LIVE FOR AFRICA" si respectiv cu anii 1990 cand romanticul a fost inlocuit cu tehno si mai tarziu cu rap al noii generatii nemultumite pe buna dreptate de injusttia sociala devenind totul apocaliptic si post social apocaliptic . Culoarea roz si sexy a pudrei ca pata si textura chiar intima a devenit alba, sticloasa si fatala in ades overdose intinsa pe o masa si tocata cu lama. Cinica evolutie. Nici Flower Power si nici noi nu am reusit sa invingem raul si gunoiul din constiinta umana. Nu cred ca ei...actualii vor reusi; nu ii critic, doar ii avertizez si chiar ii plac pentru ca in forma protestului lor sunt actualizati contra raului.

Generatia ROZ este azi la 50 ani, la jumatatea vietii ; de la jumatatea vietii nu mai ai multe de spus afara de concluzii si filosofii ce inca mai speri ca cinea sa le preieie si sa le proceseze actualizand u sistem de gandire rational ce are ca baza experimentul. Generatia roz in mare parte se incapataneaza azi sa devina actualizata in forma respingatiare s egoista , rece ce socializeaza prin terta modalitate (prv. msg, , i. e.). Inca ne mai facem curte fata in fata, inca ne mai comportam si la aceasta varsta ca niste adolescenti ignorand actualitatea facturabila si doar de fatada.

Am regasit in unele momente dialogul pur exceptional intre persoane ce au trait vremuri de vis fara... drog si fara Playstation. In capul meu actualmente (la 50 ani)ma regasesc ca la 18 maxim 20, inca sunt gata sa ma urc pe un tombleron de gunoi pe strada, inca mai sunt capabil sa sparg un bec in parc, inca ...inca imi mai doresc sa fiu doar...tinut de mana de aleasa mea. Sunt prezent, acum, aici..in momentul in care iti spun o grozava prostie, sunt mereu treaz cand decid si caut sa simt ce imi spui privindu-te in ochi.

Am sa iti las o marturie scrisa aici virtual despre cum noi am fost, cum am trait, cum am vazut viitorul ce in adolescenta parea altfel:

Noi niciodata nu am comunicat altcumva decat verbal sau prin mimica sau..semnal fluierat. Noi nu am stiut ce inseamna pager, gsm, ipod,PC, ...online si Facebook dar cu toate acestea socializarea era gustata din plin si cu savoare traiind clipa reala si nu cea virtuala. Noi nu am avut masini, motociclete sau scutere electrice dar pe patine cu rotile, carucioare cu rulmenti artizanal facute, biciclete sau trotinete am scurtat distantele pentru a ne intalni..zilnic in locuriile cunoscute. Nimeni nu a intarziat vreodata, nimeni nu a pierdut urma trupei lui in oras, nimeni nu a fost...uitat sau lasat in urma. Noi am cunoscut biletelul scris in ora seaca de matematica si adresat "iubitei"; nou nu am stiut ce este acela "my wall" sau "my website" dar am avut jurnale scrise chiar in cod cheie si "caiet de amintiri" in care terti puteau face cunoscutele actuale comentarii. Noi nu ne-am dat mesaje ... le aveai scrise pe perete in toaleta de la scoala, in banca din clasa sau pe peretele de langa intrare in casa. Mai tarziu asa a aparut grafitty... . Noi nu ne-am exprimat jicnirea cu un SMS ci chiar cu o directa in plina fata pentru ca "legea strazii" trebuia respectata nescris de la sine natural inteles. Noi nu am impartit "LIKE"-uri ci am avut verticalitatea si personalitatea de a iti spune in fata "te plac" sau nu. Noi nu am impartit flori virtuale, noi chiar le-am oferit real precum am impartit o tigara, o sticla de vin si am facut cheta de monezi pentru a continua distractia.

Paradoxal insa... tot noi suntem aceia care ti-am dat PC ul azi, jocul electronic, Intel Inside, telefonul mobil si comunicarea HTML ... te intreb, la ce folosesti intens media Net daca foloseste doar ca sa exprimi cuiva mediatizand rapid doar ceeace in trecut cu trei decenii se astepta cu saptamana cu serviciul postal? Viata ta este LIVE , tu nu esti doar o banca de date conectata online.

ROZ...roz este culoarea mea favorita, pastelul proaspat atat de intim si de suav, atat de pur si incitant in arta dragostei ce reuneste, acel pic de strop de mai bine peste marele cenusiu al vietii.

#Photoshop #Boehmia #Legendapersonala #DanIzvernariu #Madalina #Punk #luxfashion #MadalinaIzvernariu #modelling #Dreaming

26 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate