Caută
  • Dan Izvernariu

Dupa 33 ani


Simt ca sunt castigatorul Marelui Premiu al vietii. Pare ca finalul vietii mele va avea un adevarat final de film ce va compensa esecuriile dure anterioare. De la ultima intalnire romantica ce a rascolit in detaliu trecuturiile noastre incep sa cred ca viata este si compensativ Dupa 33 ani am plecat definitiv din Romania, la varsta de 33. Azi socotind exact 33 ani in urma, ma rentorc ca o matur si rational la prima impresie a dragostei din adolescenta. Judec ca la tribunal. Incerc cauza justa a mea, a noastra ...incerc si probez urmand Calea Mainii Stangi (inima) rostul regasirii noastre in contextul actual , dur si negru. Dragostea nu tine cont de ratiune pentru ca aceasta este irationala si inspirativa doar. Totusi aceasta nu da dreptul de-a fi injusta cu terti sau imorala doarpentru ca spunem, ne-am indragostit si (.)". A fost nevoie de un proces al constiintei ce amandoi l-am percurs impreuna si deschis unul fata de altul. Astfel am recunoscut impresia profunda a trecutului ce impreuna separati fiind l-am avut in cupluriile anterioare. Tot asa am recunoscut si sentimentele subtile ce ne-au incercat in ultimii 5 ani dar care datorita fidelitatii fata de cuplu nu ne-au permis sa le exprimam cumva. Azi amandoi suntem eliberati din functia de partener al cupluriilor trecute, despratiti de acestia de Moarte si de caz extrem. Totusi am avut constinciozitatea de-a ne justifica dece "atat de repede impreuna"...pentru ca iata , am spus mai sus...atractia a fost atracte reciproca si a stat in adormire doar pentru ca ambii am fost in alte cupluri respectand aceasta institutie. In aceasta vara insa am decis judecand dosarele nostre scrise in constiinta pentru ca in Decembrie sa inchidem si ultimile dosare ale procesului ce sta fixat chiar in subconstient spunand: "sa facem dreptate si lumina , aducand justul in viata noastra, actualizand astfel time line-ul istoric ce spune, totul de la 0 fara sa calcam pe morminte".


Ma privesc ades in oglinda. Nu este un act al narcisismului pentru ca nu sunt atat de interesat de coafura proprie. Este un ritual de autoevaluare sincera in care imi vorbesc sincer incercand sa imi recunosc partiile slabe si sa ma vad din afara in situatia in care ma aflu la acea data a autoevaluarii. Un ritual egal celui din camera obscura ( V.I.T.R.I.O.L.) al masoneriei atunci cand.. faci primul pas mic catre o lume rationala. Finalul filmului vietii mele partea prima a adolescentei si maturietatii s-a incheiat dur. urat si cat de putin compatimitor. Dupa doua grave esecuri suferite in viata si o lupta zilnica pentru a putea iesi din valenta vietii "de la minus catre 0" , viata m-a pus jos azi , este o onoare cavalereasca macar sa o infrunt ...ultima oara atat cat timpul vietii de acum imi permite. A fost nevoie de un ritual complect pentru ca memoria mea sa puna in arhiva trecutul meu si sa poata deschida calea viitorului apropiat permitand schimbarea 180º , motivatia existentiala si acceptul, atat de mult de importanta acceptarea situatei. A trebuit sa concluzionez ca " de azi nimic nu va mai putea fi la fel". Pentru ca acesta este adevarul oricat de mult m-a ranit. Am aprins fara ca Ea sa stie in acea seara de Iunie 2018 cele Trei Lumini, numind: Cunoasterea - pentru ca abia dupa 33 ani ( ce numar!!!) am ajuns sa ne CUNOASTEM desi din adolescenta ne stiam.Lumina Puterii a fost aprinsa pentru a avea forta necesara infruntarii fata in fata a trecutului nostru ce a fost asa cum a fost, dur pentru amnadoi.In acea seara la cina tipica iberica , pe masa noastra a stat aprinsa si aTreia Lumina, cea a Frumusetii ce a folosit caii tantrice in care uratul a disparut magic din constiinta noastra macar temporar dar suficient pentru a pune baza constructiei viitorului cuplu in lumina buna, pura si absolut romantica.


A mai existat un proces al constiintei noastre, faptul ca moartea ce a despartit cupluriile noastre atat de recent si viata ce ne-a oferit cadoul compensativ atat de fulgerator REintalnindune atat de neasteptat dupa 33 ani ne-a pus in situatia profunda de-a deosebi fara a altera trecutul, faptul actual spunand astfel, "o treaba este o treaba, alta treaba este alta treaba" nu se pot amesteca doua lucruri distincte si opuse ce nu au cum sa se atraga. Ne-am propus pur si simplu sa facem abstractie de trecut si sa traim momentul actual la maxim. Fapt ce a reusit din plin facand o reantoarcere in trecutul ce ne-a reunit candva demult pentru a avea un punct de plecare in prezent si viitor, un fel de orientare...cine suntem, cum suntem si cum ne regasim dupa trei decade. La cina in oratoria mea despre "cum vedem situatia, cum este vazuta de noi din afara si cum poate fi vazuta de terti fara ca noi sa stim" am devenit avocatul nostru aparanad o cauza justa. Am spus astfel explicand ca , ma citez, " In prima mea casatorie ce a fost un esec dupa 8 ani nu am avut decat o singura amanata, la final. Aceasta amanta a devenit sotia mea timp de 20 ani atat timp cat Moartea ne-a despartit, ori daca Tu esti azi cumva numita actuala mea amanta, esti viitoarea mea sotie daca accepti aceasta..." Cred ca am impresionat facanduma inteles pe deplin in intentii.. In seara urmatoare am cerut-o in casatorie si am fost acceptat. In viata trebuie sa observi ca totul se petrece cu o anumita ratiune. Nimic nu poate fi la intamplare. Coruptia a folosit initial Cunoasterii, trebuie sa accepti sa fi corupt pentru a gusta si a sti. Coruptia serveste doar cunoasterii in mod rational obligatoriu dar numai si numai in acest sens. Puterea serveste gandirii si actiunii, niciodata nu vei face abuz de aceasta cedand impulsului. Frumusetea trebuie sa fie "coroana" si rezultatul lui: "asa am gandit, am spus..asa vom face".

#Legendapersonala #DanIzvernariu #Masoneria #ScottishRite33 #alchimie #rationalism

29 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate