Caută
  • Dan Izvernariu

VidTrec o perioada de Vid Spuneam anterior, "pana si in vid exista ceva..." (din tratatele Alchimice , Vaccum tag: Eoni) .

In 6 luni de la o zi la alta dupa colaps viata mea s-a schimbat radical. Doar formalitatiile o mai mentin cumva in aparenta la fel cum a fost , o inertie sa spunem ce parte tine de protocolul social , alta de traditie si alta chiar de politica de familie. Sufletul este indurerat si ranit, confuz si dezamagit. Spiritul meu , insa este treaz si plin de viata. In principiul esoteric sufletul este cel care urmeaza in final spiritul , asa am realizat faptul ca doresc sa traiesc, sa ofer si sa primesc optand pentru a oferii tot ce am invatat unui suflet bun ce doreste sa primeasca. Iata, exista!

In acest rastimp de 6 luni am incetat toate activitatiile vietii de la decesul sotiei mele. Fotografia s-a restrans doar la studiu si actualizare, activitatea masonica apropae in adormire, activitatea in retele sociale doar de strict interes psihologic, blogul si website-ul meu cu un rank multumitor devenind putin sec si fara culoare. Insa toate acestea au fost trecute pe modul SILENCE.

Azi la aproape 20 ani de casnicie redescopar singur , nevoit de imprejurare, viata si in alte forme ce desi au fost in fata obiectivului meu de fotografiat cel mai ades , nu am avut ideia sa gust mai din comoditate, mai din sedentarism si chiar din faptul ca respect institutia familiei atata timp cat o recunosc in drepturi.

Practic in fata acestor pereti goi, azi exista ceva. Exista ceva ce nu se vede ramanand cu titlu DISCRET ca solutie politica de mod public ce ar vrea sa fie solutie in perceptia pana si a mintilor inguste ce nu accepta realitatea vietii dar care paradoxal sustin ca "viata merge inainte"ne avand ideie minima despre ce vorbesc cand afirma aceasta. Peretii azi sun goi insa exista ceva frumos, spectaculos si excelent ca sansa incredibila ce am primit dupa dezastru. Acest lucru sta inca in spatele lor. poate ca este premiul compensativ.

In scurt timp ne vom reface viata impreuna dupa o experienta de trei decade bune traita separat insa in acelas ritm si mod , izbitor de asemanator fara a avea vreo legatura intre noi in acest rastimp. Doar destinl si sansa (Soarta) au potrivit posibilitatiile ca sa ne reintalnim pe orbita in care Universul a conspirat sa fie in final. Concluzia mea finala dupa 30 ani de experienta apropos de casnicie ar consta in urmatoarele idei : 1. Trebuie ca Ego-ul tau sa fie mereu prezent cand spui Da sau NU traind intens si treaz momentul. Momentul este UNIC si UNISENS, ai ratat ocazia ai ratat tot. 2. Liberalismul este calea cea mai sanatoasa insa aceasta apartine doar oamenilor educati si rationali lipsiti de egoism si mai ales de frustrari. Adresat altor caractere, este fatal. 3. Un strop de nebunie exista in toate , un suflet excelent cu un spirit lamentabil este cel care mereu te va pune in confuz si orice incercare de-a gasi o explicatie pentru o solutie va fi sortita esecului garantat. 4. In final in toate intervine SFARSITUL dur si nemilos pentru ca istoria este cat de putin compatimitoare. O viata te chinui sa unifici pentru ca atunci cand aproape ai reusit sau chiar ai reusit, viata va deveni scurta cu un final cat se poate de trist.In spatele peretiilor goi actuali in care traiesc se ascunde un afluent al vietii ce soarta l-a descris pentru mine acum 35 ani in urma. Nu ma pot plange ca azi sunt in necunoastinta de cauza asupra finalitatiilor , insa viata ar fi putut fi si pentru noi mai simpla si mai frumoasa , nu am spus bogata! In anul 2000 am inchis o usa ce a lasat un spatiu gol , umplut doar cu confuzie si dezamagire ...acel sunet de usa ce se inchide provocand sunetul surd in ecou precum capacul unui sicriu. Azi la aproape 20 ani mai inchid o usa lasand in urma un trecut, frumos insa , romantic si dur uneori in examene avand acelas sentiment de confuz in experienta ascultand o secunda acelas sunet surd ... pentru un nou si fericit inceput. Mereu va spuneam si continui sa va spun avertizand ca Legea Atractiei demonstreaza in definitiv ca orice contrariu se atrage atat cat magnetismul are forta in polaritatiile ce se atrag sau se resping in situatia apropierii. Din acest motiv va spun, exista suflete pereche iar acestea sunt perfect pereche doar daca asta vrem ( daca asta hotaram sa fie asa ca la Tribunal) fara sa vrem sa mai observam ca pot exista mult mai multe alte suflete pereche unele din ele izbitor de asemanatoare ca principiu dar net superioare ca evolutie.Iata viata mereu ofera ceva, important este sa fi dispus sa primesti si sa oferi.In concluzie, pentru cine sustine ca "viata merge mai departe" si chiar face ce spune este pentru mine o fiinta ce a evoluat precum pentru cine doar spune, este corijentul ce merita karma reancarnarii pana va invata ceva pentru ca la examen sa nu mai copieze.

#Photoshop #DanIzvernariu #Legendapersonala #EditorialdeDuminica #Psihologie

20 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate